SundhedSygdomme og betingelser

Dehydroepiandrosteronsulfat (DHEA-S)

Dehydroepiandrosteronsulfat (DHEA-S) - androgen er, at med puberteten ikke tilsluttet. Syntetiseres og udskilles af binyrerne det. Den angår dehydroepiandrosteronsulfat ketosteroider.

DHEA-S syntetiseres hovedsageligt af cholesterolester sulfat. Grundbeløbet for androgen kataboliseres og som regel, kun ti procent udskilles i urinen.

Dehydroepiandrosteronsulfat er ikke forbundet med specifikke proteiner i blodplasma, derfor er deres koncentration på niveauet for DHEA-S ikke påvirket. Imidlertid et steroid binder til albumin i serum.

Udover DHEA-S i sammensætningen af det cirkulerende blod indbefatter dehydroepiandrosteron. En del af dets dannelse i binyrebarken forekommer delvis - gonader. Fordi den metaboliske clearance af DHEA meget hurtig, dets koncentration i sammenligning med DHEA-C nedenfor.

På grund af de høje koncentrationer af dehydroepiandrosteronsulfat, høj stabilitet og forlænget halveringstid, og det faktum, at kilden til det, for det meste, er adrenal steroid er en fremragende indikator for androgen sekretion.

Bortset fra binyrebarken hos mænd mindre del (5%) fremstilles i kønskirtlerne. Hos kvinder, æggestokkene producerer det derinde. Koncentrationen af dette hormon androgensinteticheskuyu afspejler aktiviteten af binyre. Dehydroepiandrosteronsulfat har ringe androgen aktivitet. Men under dets metabolisme, som forekommer i de perifere væv, produceret dihydrotestosteron og testosteron.

DHEAS clearance rate lav. Denne indikator bruges til diagnosticering af hyperandrogene tilstande forekommer hos kvinder. Disse indbefatter alopeci, hirsutisme, en lidelse i reproduktive funktion. hyperandrogenisme kan således have ovarie- eller adrenal oprindelse. Således, endokrinologiske undersøgelser begynder med bestemmelse af koncentrationen af dehydroepiandrosteronsulfat og testosteron. Øget deres indikatorer viser hyperandrogenisme af adrenal oprindelse. Hertil kommer, at der anvendes til at vurdere status for androgener på baggrund af forsinkelser seksuelle udvikling.

Hele graviditeten, produktion af dehydroepiandrosteronsulfat forekommer i cortex af binyrerne af fosteret og moderen. Til syntesen af østrogener i placenta er et hormon precursor.

I gravide kvinder, koncentration dehydroepiandrosteronsulfat i blod falder moderat. På tidspunktet for puberteten hos børn hans niveau stiger, derefter gradvist aftager med alderen.

Dehydroepiandrosteronsulfat forhøjet i:

- medfødt adrenal hyperplasi;

- syndrom (sygdom) Cushing ;

- tumorer i binyrebarken (værdierne i cancer højere end adenom);

- polycystisk ovariesyndrom ;

- tumorer ektopichesoky produkter;

- verilnom syndrom.

Reduceret hormonkoncentration observeret ved:

- sekundær og primær binyreinsufficiens;

- graviditet;

- primær hypogonadisme (kastration, Klinefelters syndrom) hos mænd;

- sekundær hypogonadisme (hypofyse) hos kvinder;

- orale svangerskabsforebyggende midler

- pangipopituarizme;

- osteoporose.

Dehydroepiandrosterone sulfat, satsen for mænd 21-39 års 1,0-4,2 g / ml, for kvinder 19-39 år - en, 8-2,9 g / ml.

Ved forhøjede niveauer af testosteron hos kvinder definerer DHEA-S-koncentration kan bestemmes, om tilstanden af en sygdom associeret med ovarie eller adrenal sygdom. dehydroepiandrosteronsulfat niveauindikatorer kun når forøget adrenale patologier. Disse omfatter især indbefatter tumorer, hyperplasi og andre sygdomme.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.