FormationVidenskab

De vigtigste kategorier af pædagogik. Principper og love disciplin

Disciplin "Pædagogik" er en klar sondring mellem teoretisk viden og praksis, og mellem dagligdags opfattelser og videnskabelige generaliseringer. Sidstnævnte omfatter: begreber og grundlæggende kategorier af pædagogik; principper og love denne disciplin. Lad os betragte nærmere de grundlæggende bestemmelser.

I sin vorden som en disciplin af videnskab er tre hovedkategorier af pædagogik er blevet tildelt.

Uddannelse - et socialt fænomen, som henviser til overdragelsen af den kulturelle og historiske erfaringer, akkumuleret ved menneskeheden, at efterfølgende generationer. I denne proces barnets indtræden i verden af kultur. I snæver forstand refererer til uddannelse under dannelsen af det enkelte barns sociale miljø (familie og uddannelsesinstitutioner), dens filosofi, etik, moral og værdiorienteringer. Det vigtigste mål bør være at opfordre ham til selv-uddannelse.

De vigtigste kategorier af pædagogik omfatter også træning. Nedenfor ham i bred forstand refererer til overførsel af teoretisk viden og færdigheder, samt dannelsen af praktiske færdigheder i den pædagogiske proces i alle fag. I en snæver forstand, da det er en lærers arbejde, som er en uddannelse disciplin og overfører viden og færdigheder.

De vigtigste kategorier af pædagogik er forbundet. De er rettet mod udvikling af personlighed og aktivitet karakteristika barnet, som er dannet på baggrund af deres interesser, tilegne sig viden og færdigheder samt færdigheder. I dette tilfælde taler vi om uddannelse, den tredje kategori, som ofte tolkes som resultatet af en enkelt proces med undervisning og uddannelse.

Dette - de grundlæggende begreber i pædagogik, som er undersøgt i det.

Lad os dvæle ved de grundlæggende principper og love denne disciplin.

For det første er der en sammenhæng mellem uddannelse og det sociale system, fordi dens natur vil afhænge af de konkrete historiske betingelser.

For det andet er der en sammenhæng mellem undervisning og uddannelse, som anført ovenfor.

For det tredje, uddannelse er tæt forbundet med aktiviteterne. At uddanne og formular, skal du medtage barnet i en række forskellige aktiviteter.

For det fjerde er der en vekselvirkning mellem dannelsen og aktiviteten af barnet. Det vil være en succes, hvis et objekt er efterhånden ved at blive genstand for denne proces, som viser aktiv adfærd, uafhængighed og frihed. Barnet skal være opmærksom på behovet for handling og, endnu vigtigere, at der er behov for det.

For det femte er der en sammenhæng mellem uddannelse og kommunikation. For det bedste resultat, du har brug for samspillet mellem mennesker: børn, lærere, forældre og andre. Rig på essentielle interpersonel kommunikation og en gunstig psykologisk stemning i børns omgivelser.

Disciplin "Pædagogik" har flere filialer. Hver af dem har sin egen begrebsapparat og metodisk base. Mere detaljeret i denne artikel ser vi på de vigtigste kategorier af social pædagogik.

  • Socialisering, som omfatter en assimilering af normer, regler og principper i samfundet.
  • Uddannelse. Det refererer til dannelsen af færdigheder, der er nødvendige for at fungere i samfundet.
  • Socialpædagogisk proces. Det anses ikke kun fra det synspunkt pædagogik, men også socialpsykologi.
  • Sociale tilpasning og processer for udstødelse. Studiet af denne gren af pædagogikken er meget opmærksom, når det kommer til barnets overgang til de nye vilkår for træning og uddannelse.
  • Social korrektion og genoptræning er vigtige, når du har brug for at rette stereotyper og vaner for adfærd, der er ugyldige i form af sociale normer og principper.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.