Nyheder og SamfundKultur

De grundlæggende normer og regler for business etikette kontormand og offentlig ansat

Når du begynder at arbejde, du meget snart indse, at evnen til at iagttage de grundlæggende regler for business etikette bidrager til professionel succes på alle områder og værdsat så højt som købmandskab. Det vil hjælpe dig til nemt at passe ind i ethvert hold og hurtigt vinde troværdighed blandt kolleger og ledelse, især hvis du vil være i stand til hurtigt at se forskel mellem erhvervslivet og social etikette , og lære at vælge den rigtige fremgangsmåde.

De grundlæggende regler for business etikette

Gode manerer på kontoret eller en offentlig institution er noget anderledes end hvad der anses for anstændigt (den sædvanlige) udenfor.

 • Hvis lederen vil være mænd, bør kvinder ikke forvente, at han vil stå op, når de kommer ind på kontoret. Selvom findes blandt lederne af veluddannede mænd, der har denne vane bringes på niveau med refleks og som altid stå op, når en dame kommer ind i rummet, men det er - en undtagelse. Og selv om det er rart, men stadig en sekulær tone på arbejdspladsen upassende. På kontoret, i spidsen for en offentlig institution, den første mand gennem døren, og når du er på forretningsrejse, han først kommer ind i bilen.
 • Ordene "tak" og "tak" i arbejdsmiljøet mere ønskelig end den "høje liv." Tak kolleger for enhver, selv den mindste tjeneste, og glem ikke om de "magiske ord", når du håndterer eventuelle anmodninger eller blot passere en person fra personalet en ordre fra myndighederne.
 • Altid smilende, hilsen kolleger og reagere med et smil på deres hilsener.
 • Tal med folk i en fredelig godgørende tone og give dem poletter, uanset deres køn.
 • Hvis en mand gå foran dig til døren, en masse dokumenter, forud for ham til at åbne døren og lade ham passere. Hjælpe på kontoret skal altid være den, som det er lettere og mere bekvemt, men i officielle forbindelser har fastholdt et klart hierarki, du har brug for at føle og støtte. Det betyder ikke, at du er nødt til at hænge tilbage til myndighederne eller at vise opmærksomhed til hvert ord, nej, men du skal give ham eller hende med respekt.

Vedtagelse af reglerne for business etikette kan afvige væsentligt ikke blot i forskellige sektorer, men også i de enkelte virksomheder. Men der er regler, der nødvendigvis skal overholde hvordan kontoransatte og embedsmænd. Blandt dem - overholdelse af punktlighed, overholdelse af virksomhedens image i tøjet, evnen til at holde hemmeligheder, og evnen til at forlade personlige problemer uden for arbejdspladsen. Lad os tale om hver af disse regler i flere detaljer.

Behovet for at gøre alt til tiden

Regler for business etikette på kontoret, offentlige institutioner kræver, at du altid komme på arbejde til tiden, opfyldte alle opgaver til tiden. Uacceptable forsinkelser, forsinke det arbejde, du ønsker at tage på nøjagtig den lovede tid.

Gå aldrig glip af et forretningsmøde, komme til dem på forhånd, for ikke at risikere omdømme virksomheden, ikke bare sine egne. Hvis du ønsker at bo, blive advaret på forhånd, at myndighederne skal være opmærksom på, hvor du er. Husk, at respekt for nøjagtighed, præcision i alle ting - er de uundværlige regler for business etikette og offentlig ansat kontormedarbejder, såvel som et udtryk for respekt for andre, en naturlig for enhver uddannet person.

Sådan kjole på kontoret eller i den offentlige administration

Du skal overholde de generelle regler for business etikette i tøjet.

 • Udseende medarbejder skal overholde virksomhedens image, at skabe et godt indtryk, men når man arbejder i en statslig institution, er det endnu vigtigere.
 • Kvinder skal bære nederdele og kjoler over knæet længde er ikke, tillades pantsuits streng snit. Det er uacceptabelt at bære for at arbejde på kontoret tøj lyse, prangende farver med pailletter, rhinestones og montering ting.
 • Mænd bør holde sig til business stil, iført jakkesæt, bukser, skjorter med et slips eller ej. Jeans og trøjer bedre at udelukke fra arbejde garderobe.
 • På arbejdet, kan du bære beskedne smykker, i harmoni med det tøj, samt andre kostume dele.

Beskyttelse regel

Du bør være i stand til at holde forretningshemmeligheder, enhver transaktion, der ikke er spredning på emnet enten med kolleger eller med dine kære. Må ikke læse breve, der er bestemt til andre, sende alle beskeder personligt, uden mellemled og andre personer. Hvis du har brug for at sende en fax, kalder på forhånd til modtageren, så han var der, og han kunne personligt tage dokumentet eller brev. Bland ikke dit personlige liv med arbejde, er det ikke nødvendigt at tale om problemerne i livet, at søge trøst eller bede om hjælp fra kolleger. På kontoret, er det vigtigt at opretholde ro og godt humør, uanset dårligt humør. Disse regler for business etikette og offentlig ansat kontormedarbejder skal udføres strengt.

Du og chefer

Regler for business etikette for underordnede betyder fjernbetjening, nefamilyarnoe appel til regeringspartiet. Selv hvis chefen (chef) - en pige eller en dreng bare lidt ældre end dig, er det værd at sige "du". Hvis du er på kontoret af hovedet, og det indeholder en forretningspartner eller en anden chef, du bor eller forlade - han har til at beslutte, om han beder dig om at forlade, er der ingen grund til at føle sig krænket. Hvis nogensinde chefen fornærme dig i tilstedeværelse af fremmede, ikke reagere i naturalier. Hvis du er ked af, ikke hoppe ud af kontoret, så prøv at stille komme ud og finde et privat sted, hvor man kan falde til ro. Må ikke diskutere hændelsen med andre. Afklare forholdet med hovedet kan være uden for arbejdstiden, stille og roligt at lytte til deres ønsker og give udtryk for deres utilfredshed. De højere myndigheder, desto sværere er det din rolle, og i nogle situationer er det vigtigt at huske reglerne for business etikette. Hvis en særligt respekteret mand skal udføres langs korridoren institutioner, skal du åbne dørene til glip af en vigtig gæst, og derefter flytte siden af ham, bag kun en fjerdedel skridt. Hvis korridor grene, vil du have en yndefuld gestus for at vise ham den retning. Hvis korridor vinde, kan man sige, "Lad mig tage dig," og derefter dristigt gå videre.

Et par ord om de dårlige manerer

Der er standarder og regler for business etikette, entydige for alle medarbejdere til ikke at læse andres breve, siger reserveret og høflig, være venlig med kolleger og hold afstand fra myndighederne. Men nogle gange arbejdet af retten til at gøre undtagelser, som når du har brug for at finde et dokument i tabellen af et andet medlem af personalet, der ikke er. Den generelle opførsel af tjenesten og på kontoret skal være værdig, med upåklagelig manerer. Konstant brug for at overvåge deres adfærd, den måde du gå, tale, sidde. Husk, at det var forkert at røre ved næse, ører, hår og andre kropsdele overhovedet.

Hvad kan der gøres på arbejdspladsen under alle omstændigheder:

 • Chew, plukke sine tænder.
 • Tygge på kuglepenne, blyanter, papir, eller søm.
 • Korrekt makeup, neglelak, læbestift på arbejdspladsen - det er de grundlæggende regler for business etikette for en sekretær.
 • Gabe uden at dække hendes mund.
 • For at sætte sine fødder på bordet, satte foden på benet

Hver dag, skal du:

 • For at overvåge renholdelse af tøj, hår, krop, brug deodorant, men ikke spiritus.
 • Være i besiddelse af en pæn lommetørklæde.
 • Overvåg sundheden for dine tænder.

Disse regler og forslag er vigtige regler for etikette, kan de blive ikke blot en god, værdifuld medarbejder, men også en behagelig person, med hvem du ønsker at beskæftige sig med. Udseende er den bedste shows respekt for andre.

Gode manerer i beskæftiger sig med kolleger

Når du først begynder at arbejde på kontoret og få at vide nye kolleger, du begynder at opbygge et forhold, hvorfra vil afhænge af klimaet i teamet, og resultaterne af det samlede arbejde. Hvordan man opfører sig, for at arrangere dem selv? Vær venlig med alle, men ikke forsøge at straks komme tættere på en person én, giv dig selv lidt tid til at komme til at kende folk bedre. Tøv ikke med at bede personalet om det arbejde, men for første gang, skal du ikke begynde at tale med dem personligt. Må ikke bekymre dig, hvis du ikke er i stand til at slutte sig til holdet, intet galt med det fra den første dag. takker altid kolleger for deres hjælp og husk, at du ikke kan gå ud over reglerne for etikette for Erhvervskommunikation.

For eksempel:

 • ikke gider kolleger med sin tale, og ikke blande sig i andre folks samtaler;
 • ikke sladder og ikke lytte til sladder, ikke aflytte andres telefonsamtaler;
 • diskuterer ikke med kolleger af helbredsproblemer og funktioner i kroppen;
 • ikke forsøger at tale en eller anden grund, eller til at pålægge sin egen mening;
 • rapporterer ikke til nogen i tilstedeværelsen af andre, selvom du er ret tre gange, kom pludselig ud af mig selv - undskyld straks;
 • ikke foregive, at du er optaget mere end andre, og nogle gange kan du høfligt bede mine kolleger om ikke at gøre støj, men gør det høfligt og uden at kalde;
 • ikke være egoistisk, i iver, så prøv ikke at skade kolleger til at gøre nogle fordel eller at indynde sig hos sine overordnede.

En kardinal regel af business etikette som en kontormedarbejder og en embedsmand, siger, "du skal være høflig, taktfuld, høflig og tolerant i forbindelse med kolleger og ledelse, aldrig i gang om deres følelser."

Regler telefon etikette til sekretær

Det første indtryk af virksomheden ofte udvikler sig i løbet af en telefonisk kontakt, og fra en dårlig første indtryk er svært at ryste. Meget ofte, opfordrer tilfældet i nogle selskaber, kan du komme på tværs af et svar, der ikke har noget at gøre med business etikette eller simple regler for høflighed. Nogle af de medarbejdere, der skal tjeneste opkald, som om at gøre en tjeneste, mens andre ikke finder det nødvendigt at ringe til en virksomhed eller afdeling. Og alle ved det er rart så at chatte i telefon med godt manierede mennesker, der reagerer hurtigt, venlig, er villige til at hjælpe.

Telefonopkald er som regel ansvarlige sekretær, men ikke kun ham, men alle medarbejdere skal kende de grundlæggende regler for etikette for Erhvervskommunikation, hvilket er vigtigt at observere, når de kommunikerer på telefonen.

 • Du må ikke gøre folk vente på et svar, bare tage telefonen og svar. Hvis du ikke kan tale, bede om et opkald tilbage, må du ikke tvinge den, der ringer for at vente. Og tilslut musikken til den linje, for at fylde stilheden, anses det for dårlig formular.
 • Umiddelbart efter afhente telefonen, sige hej, ringe til din virksomhed og introducere dig selv. Hvis du arbejder i et stort anlæg, er det nødvendigt at ringe til et bestemt afdeling til at hjælpe brugeren navigere.
 • Når telefonen spørger en anden, tage et budskab til ham eller tilbyde at ringe tilbage senere.
 • Under et opkald, holde dig i hænderne, og selv de mest langsomt opfattende kunder opfører sig korrekt. Hvis en person er "på kanten", hjælpe ham falde til ro, men som svar på en fornærmelse mod blot at lægge på.
 • Hold din tale og vælge de ord, husk at jargon i erhvervskommunikation er absolut uhensigtsmæssigt. Aldrig svare "ja" eller "Okay", "ja", "god" eller "selvfølgelig".
 • Hold telefonen i deres hænder, snarere end mellem skulderen og hagen, siger klart og direkte ind i mikrofonen, ikke fortiden. Og aldrig tale med munden fuld.
 • Når du ringer - sige goddag og straks identificere dig selv og den virksomhed, du repræsenterer. Tal høfligt, korte og til det punkt.

Business-etikette i forbindelse med besøgende

Embedsmænd og kontorfolk ofte tage klienter på sit kontor. Gode manerer er ekstremt vigtigt, folk kan lide at beskæftige sig med en person, der forsyner dem med respekt. etikette af erhvervskommunikation og adfærd, der skal overholdes i alt, og for at imødekomme den besøgende ved døren til at hjælpe ham klæde, og at ikke lade ham vente. Hvis du venter stadig nødt til at være sikker på at undskylde, selvom skylden for denne forsinkelse ikke lyve for dig, tilbyde ham te eller kaffe. Mød venlige mennesker, med et smil, forsøger at etablere uformelle kontakter, men aldrig sladrer om noget som helst. Taler hold afstand, men være korrekt, høflig og tålmodig. For at se off besøgende til kontoret døren som gæsterne.

God tone i forretningsbreve

Regler for etikette erhvervslivet skriftligt påvirker både udseende og indhold, indhold af brevet. Inden du skriver du har brug for til at lave en plan, der vil hjælpe kortvarigt og klart udtrykke essensen. Det er vigtigt at overveje nogle ufravigelige regler business korrespondance.

 1. Brevet skal skrives korrekt fra synspunkt stil, stavning og tegnsætning.
 2. Officielle meddelelser lavet til at udskrive, dette vidnesbyrd af respekt for modtageren.
 3. Ifølge reglerne for god smag, bør ingen af breve, med undtagelse af påskønnelse ikke forblive ubesvaret.
 4. Brevet skal være omhyggeligt udført, forretningsbreve som regel skrevet kun på papiret A-4 hvide.
 5. dato altid deres breve i bunden af venstre og lad den personlige signatur, navn og initialer.
 6. Ved henvisningen til at bruge ordet "kære (th)", og brugen af det personlige pronomen "du" til at skrive det med et stort bogstav.

Som konklusion

Perfektion opnås omhyggeligt og gentagne gange. Stræbe efter det optimale i alle proklamere reglerne for business etikette - i opførsel, på en måde at tale og bevæge sig, men stopper ikke kun ved den ydre manifestation af gode manerer, ordne manglerne i deres egen natur, være opmærksomme på deres kolleger, lære tilbageholdenhed og tålmodighed, forkæle dig selv og andre med respekt selv. Hvis du er flittige i arbejde, meget snart du opdager de resultater, der vil forvandle dit liv.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.