LovStat og lov

De forfatningsmæssige rettigheder russiske borgere

status for borgerne i et land er bestemt af tilstedeværelsen af sine rettigheder og pligter som er foreskrevet ved forskellige love. De forfatningsmæssige rettigheder for borgerne er afspejlet i den grundlæggende lov, at det er vigtigt at gøre dem højere end nogen andre regler. Alle, der er taget på niveau med lovgivningen i de forskellige organisationer, skal offentlige organer overholde først og fremmest de rettigheder, der er fastlagt i forfatningen.

grundlæggende rettigheder

At have en generel idé om størrelsen af de tildelte rettigheder, er det vigtigt at tale om det vigtigste. Det er værd at bemærke, at de forfatningsmæssige rettigheder russiske borgere i fuld overensstemmelse med alle normer i de vigtigste internationale instrumenter på dette område, følgeskab af vores land.

politiske rettigheder

I dette område, borgerne har imponerende evner. Nøglen af dem - retten til at vælge og blive valgt. Det kan være begrænset til kun dygtig person, og at det er nødvendigt at nå en vis alder. Det kan være forskelligt, afhængig af positionen, som borgeren hævder. Derudover kan alle samles til stævner, marcher, og så videre. E., at danne foreninger, herunder politiske partier, at indgive ansøgninger, klager, appellerer til de statslige organer. Forfatningsmæssige rettigheder og friheder for borgere på dette område er ganske bredt og ikke er begrænset til det faktum, at jeg har nævnt.

økonomiske rettigheder

De har en eller anden måde at være relateret til økonomien eller produktion, og derfor har det navn. De forfatningsmæssige rettigheder for borgerne her - det er en mulighed for at få en ejendom i privat eje. Og den person, der ejer ting, har ret til at gøre med det, hvad han ønsker: at gøre nogen aftale, ændre, forbedre eller endda ødelægge. Hertil kommer, at dette område skiller sig ud af den rigtige virksomhed, samt det faktum, at de varer, tjenesteydelser og penge kan bevæge sig frit i hele landet.

sociale rettigheder

En omfattende gruppe, som er kendetegnet ved, og stammer fra de sociale funktioner i staten, som også afspejles i forfatningen. Retten til at arbejde, bolig, anstændige lønninger, sundhedspleje, pension - alle forfatningsmæssige rettigheder. Borgerne kan ikke fratages dem, hvis du har brug for disse rettigheder. Det skal bemærkes, at realiseringen af alle rettigheder bør der være, ideelt set, men ikke alle stater kan rent faktisk at gennemføre dem. For eksempel, programmet for genhusning af slum boliger er ikke i fuld kraft, og en række borgere i hvert fald kommer til at bo i en nødfond.

individuelle rettigheder

Deres ejendommelighed er, at de ikke kun gælde for borgere, men generelt for alle mennesker. Retten til liv, helbred, frihed, sikkerhed, såvel som den hemmelige (personlige og familie), og til beskyttelse. Disse forfatningsmæssige rettigheder er de vigtigste, da de vedrører direkte til alle. Efter alt, er der de funktioner, der er gennemført af kun et begrænset antal mennesker. For eksempel kan du aldrig blive valgt til organer statsmagten, og det forekom dig, gælder det ikke. På individuelle rettigheder, denne situation er umulig.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.