Kunst og underholdningKunst

De bedste malerier Dzhotto Di Bondone og deres beskrivelse

Ord, der kan betegnes værker af den store italienske maler Giotto di Bondone - det linjer af digteren Arseniya Tarkovskogo:

Jeg er en mand, jeg er midt i verden,

For mig myriader af infusoria,

Før mig et utal af stjerner.

Jeg gik i sin fulde højde mellem dem -

To banker bindemiddel Hav,

To rum forbundet med en bro.

Disse ord beskriver ikke kun forfatteren, men også hele den periode, hvor han boede. Malerier af Giotto og er den samme bro, der forbandt de to trin i maleriet.

Grundlæggeren af moderne maleri

Giotto boede ved årsskiftet to århundreder - 13. og 14.. Præcis midt i sit liv fandt sted i denne periode, og denne æra i verdens kultur kaldes æra af Dante og Giotto. De var jævnaldrende.

Filosoffen Merab Mamardashvili om malerier af Giotto sagde engang: "Giotto blev udgivet i den transcendentale nul". Dette kompleks sætning i sin tid gjort mange grin. Men hvis du tænker over det, eller rettere alle de samme kan ikke siges. Efter Giotto som kunstner startede fra bunden.

Kig på de mest berømte malerier af Giotto. Hvad han gjorde i kunst, som han foreslog til kunsten, har ingen før ham har gjort. Han startede fra bunden, og måske, i denne forstand, hver mand af geni går i transcendental nul. Michelangelo, Pol Sezann og Kazimir Malevich gjorde. De startede fra begyndelsen, fra bunden. I denne forstand og Giotto nåede transcendente nul. På grund af det kan siges ganske roligt og trygt: det begynder med Giotto Bondone moderne europæisk maleri.

De mest berømte kreationer

Hvad vi ved malerier af Giotto? Dette er "Kongernes tilbedelse", "præsentation i templet", "Gravlæggelsen", "Velsignelse Anna", "Korsfæstelsen", "The Miracle af kilden." Giotto di Bondone malerier og vægmalerier til kapellet skrev Del Arena i Padova, til kirker i Firenze og Assisi. Hans håndskrift kan ikke forveksles med den stil af andre kunstnere. Beskrivelse af malerierne af Giotto - en retrospektiv af evangeliet lignelse. Han forlod os billeder af kristne helgener, såsom St. Francis kommunikation. Lawrence, kommunikation. Stephen, John Bogoslov et al.

Giottos malerier med titler i tillæg til Padova, Firenze, og Vatikanet er i kataloget over indsamlingen af sådanne museer som Jacquemart-André og Louvre i Frankrig, i National Gallery of Art i Washington og Raleigh (University of North Carolina), i Paris, i Tyskland og i Storbritannien .

Før ham var et ikon, eller byzantinsk kunst vedtaget i den europæiske verden. Malerier Dzhotto Di Bondone med navnene på bibelske emner taler for sig selv. Men dette er ikke ikonet. Dette er den berømte "Madonna Ognissanti", har til huse i Uffizi, og maleriet af Giotto "Flugten til Ægypten".

At give bibelske personer kropslighed

Biograf af italienske kunstnere Dzhordzho Vazari fortæller legenden, der eksisterede på det tidspunkt, var elev af Giotto, Cimabue kunstner. Og på museet ved siden af Uffizi hænge to malerier, to af Madonna - Madonna Madonna Cimabue og Giotto.

Når man ser på de to madonnaer og sammenligne dem, selvom du ikke ved noget om kunst, kan du se forskellen, ikke kun mellem de to kunstnere, men også mellem de to tidsaldre, mellem to meget forskellige principper. Du ser den absolutte forskel. Du forstår, at de er i en helt anden opfattelse af denne verden.

Cimabue malerier usædvanligt raffineret, elegant, kan det siges, at det er - ikke bare kunstneren byzantinske, middelalderen og gotisk. Hans disembodied Madonna, utroligt smukke, dekorative. Lange fingre, behøver lange arme ikke beholde barnet, og gøre et tegn på at de holder ham. Hendes ansigt som derved får bestået i byzantinsk maleri orientalsk kanon smalt ansigt, lange øjne, en tynd næse, sorg i hans øjne. Denne flade æteriske kanoniske betingede maleri ikoner ansigt. Ikke en person, ikke den type personlighed og ansigt.

En hængende ved siden af ikonet, eller sige, har et billede af Giotto. På tronen, indlagt, smuk trone, i en stil, der først derefter blev vedtaget, kun kom på mode. Denne indlagt marmor. Kvinden sidder bredskuldret, stærk, ung, en blush fuld kind. Fast bedrift hænder baby. Smukke hvide skjorte. Kroppen understreger sin magt. Og hun roligt øje med os. I hendes ansigt er der ingen lidelse. Det er fuld af høj menneskelig værdighed og fred. Dette er ikke Madonna, ikke et ikon af Jomfru. Det Madonna i den italienske senere sans og forståelse af dette emne. Det er det, og Mary, og en nice lady.

Vi kan sige med sikkerhed, at det, han gjorde Giotto maleri, holdt i europæisk kunst til impressionismen. Det Giotto skabte det, der i moderne sprog kaldes komposition. Hvad er komposition? Dette er, hvordan kunstneren ser plottet, da han, som han forestiller sig. Han spiller rollen som et vidne, festarrangementer. Det skaber den illusion, at personen var der.

Ejerskab af plottet handling

Det er kunstneren selv er en forfatter, instruktør og skuespiller af hans malerier. Hans skabelse - er en slags teater, hvor skuespillerne handle og lede disse aktører han - kunstneren. "Jeg var der! Word til at give, jeg var til stede, og det var sandt, "- siger hans kreationer næsten Giotto. Tja, er det tænkeligt, at den middelalderlige sind denne påstand!

Giotto forekommer os den person, der er ansvarlig for hvad han skriver. Og hans malerier, såsom "Kiss of Judas" og "The flugten til Ægypten" - dette vægmaleri, som er skrevet af et øjenvidne til handlingen.

Fresco malet af kunstneren

Omkring 1303 Giotto var en bemærkelsesværdig tilbud - for at male en lille kirke, som blev bygget i byen Padova i den romerske Arena. Biograf af Giotto, eller rettere, en af hans biografer Dzhordzho Vazari efterlader meget interessante oplysninger. Han siger, at Giotto Padova kom til at male kirken kort tid forud for sin virksomhed, der er, kammerater. På samme måde som i middelalderen Andrei Rublev skrev han kammerater, ligesom i den vestlige del af kirken blev malet af en kunstner med et stort navn, kammerater, det vil sige med sin kunstneriske brigade. "Kiss of Judas" - vægmaleri, som han skrev sig. Efter al sandsynlighed, dette er en af de få det absolut forfatterskaber som "Trinity" Rublev, og hun virkelig fuldt afsløre identiteten af Giotto.

"Kiss of Judas": beskrivelse af billedet

Og når vi ser på vægmaleriet "Kysset af Judas", derefter straks vælge øjnene af sammensætningen centrum. På centret, optræder de vigtigste dramatiske begivenheder. Vi ser, hvordan Judas omfavner Kristus, absorberer det. Og disse to tal - centralt. Vi kan se på højre, som ypperstepræsten gik ind i templet i Jerusalem. Han peger på Kristus. Og til venstre ser vi apostlen Peter, som dog nægtet tre gange før hanen galede tre gange, men stadig trak en brødkniv og afskære deres ører. Vi ser ham med denne kniv kaster imod Juda, men hans måde blev blokeret af en menneskemængde, og hvis vi følger retningen af hænderne på ypperstepræsten og retningen af kniven, finder vi, at linjerne konvergere på dække af Judas, bare på deres ansigter. Derfor kan vi sige, at centrum af sammensætningen er ikke engang to stykker sat sammen, og to ansigter. Det vil sige, fra dette punkt er interessant at læse denne sammensætning.

Energi og intensitet

Altid på Giotto sige med en vis ironi: "Hvad åbnede Giotto?". For eksempel i "Amarcord" Fellini, når skolen lærer om kunsten at bede om, at skabt af Giotto, de studerende råbte i kor: "Perspektiv". Det er meget sjovt. Efter alt, ingen perspektiv Giotto ikke oprettet. Dette er en forkert erklæring. Han skabte ikke udsigten og en anden plads i billedet, hvor pladsen skal forstås handlingen udspiller sig før publikum.

Tag et kig på vægmaleriet "Kysset af Judas". Der er en flok mennesker. Og publikum kom i natten. På den mørke himmel fakler, brændende højre og venstre. Du føler bevægelsen mod himlen. På den mørke himmel lys, flammer svinge, du føler spændingen og elektrificering af mængden. Hvad er interessant i mængden? Det faktum, at det ikke er ligegyldig. I denne menneskemængde, hvis man ser nøje, designet næsten hver deltager. Der er bare utroligt overført tilstand.

Mnogovremonnost

Giotto var den første, men også den sidste. Han, siger de, ikke kun indstille, men også besluttet at et stort antal problemer, ikke blot at skabe en sang, "Jeg, Giotto, beslutningen dramatiske se så: her er mine karakterer, her er mit kor", og når arbejdet er psykologisk, når han flere viser i én lov mnogovremonnost.

Hver af hans vægmalerier er en stor overraskelse, og endda forvirring. Hvordan kan en person for et liv uden fortilfælde, som de siger, vil nul transcendent, skabt fra bunden en moderne europæisk kunst, sammensætningen som et midlertidigt tiltag som en årsagssammenhæng, mætte sin timing spredning og et meget stort antal psykologiske nuancer?

konklusion

I denne artikel, vi er mere eller mindre detaljeret de eneste to malerier af Giotto navngivne "Judas Kiss" og "Madonna Ognissanti." Guiden, kan du beundre det uendelige. De kan se i timevis, men et helt liv er ikke nok at tale om alle de værker af Giotto di Bondone, hvis malerier blev værdsat af tid, og forblev i tiden. Alle af dem - den største skabelse af kunstneren og manden begyndte fra bunden.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.