ForretningSpørg eksperten

Hvad er modernisering? Definition og grundlæggende funktioner

Hvad er en modernisering (modernisering)? Udtrykket stammer fra det franske ord moderne, som betyder "moderne", "nye". Under moderniseringen betød opdateringen, i overensstemmelse med moderne krav. Synonymer er at forbedre, opdatere, opgradere.

Dette udtryk bruges i forhold til de socio-politiske processer udvikler i verden, at ændringer i verdensøkonomien og den levevis befolkningerne i forskellige lande, samt henvise til den tekniske udvikling og forbedring af produktionsprocesser.

Modernisering af produktionen er en forbedring af de teknologiske processer, udvikling og indførelse af nyt udstyr, materialer, teknikker og metoder til produktion, optimering af produktionsprocesser i henhold til moderne behov.

Som vi ved fra historien, er produktion modernisering uløseligt forbundet med de processer af genopbygning og fornyelse i samfundet. Med ophobning af kvalitative ændringer i produktionsprocesserne er der den uundgåelige modernisering af økonomien, da det indebærer en gradvis irreversibel ændring i livsstil og sociale mentalitet.

Begrebet modernisering blev taget i brug i midten af sidste århundrede, hvor samfundsforskere analyserede stadier af samfundsudviklingen fra traditionel patriarkalske kultur, der herskede i det XVIII århundrede, med sin landbrugsreform livsstil og sociale og politiske systemer til moderne former for post-industrielle samfund med alle dets mange forskellige public relations og kulturelle traditioner. I 50-erne af XX moderniseringsteori det blev oprettet, der besvarer spørgsmålet om, hvad modernisering i forhold til hvad der sker i den globale proces for selskabet.

Ifølge denne teori, modernisering - opdateringen af public relations, hvilket kommer til udtryk i overgangen fra det feudale til den moderne livsstil industriel type. Dens karakteristiske træk:

- øge differentiering og specialisering af arbejdskraft;

- øget bureaukratisering af produktionen;

- fremkomsten af sociale og politiske institutioner i moderne type;

- øget mobilitet og individualisme i folks bevidsthed;

- ændre systemet af kulturelle og moralske værdier (institution af familien, på religion, etc ...).

Del tre udviklingsstadium modernisering (i slutningen af XVIII til begyndelsen af XX århundrede, den første halvdel af det XX århundrede og 70'erne i det tyvende århundrede til begyndelsen af dette århundrede). Der er to af de vigtigste modeller. Denne r. N. westernization og overhaling model.

Hvad er en modernisering "i Vesten" (eller vestliggørelse)? Det er defineret som indførelsen af den vestlige livsform, kultur og teknologi i den sociale orden udviklingslande (hovedsagelig gennem kolonisering). Catch-up-model bygger på industrialisering, ved hjælp af hvilket indebærer "trække op" niveauet for underudviklede lande til udviklet.

Modernisering teori kritiseres ofte. Anklagerne, hovedsageligt koges ned til dette - modstanderne af dette koncept hævder, at moderniseringen kan ødelægge traditionelt etableret forhold, ikke ved at bygge nye i stedet, det vil sige den såkaldte postindustrielle samfund vil ikke have en klar mental retningslinjer ... Men det skal forstås, at moderniseringen ikke indebærer ubetinget benægtelse og eliminering af traditionelle værdier. Tværtimod i de fleste kulturer leve godt gamle og nye traditioner, som tilskynder samfundet til yderligere udvikling.

Hvad er en modernisering af det russiske samfund, der bærer betydningen af dette begreb i forhold til vores land? Dette spørgsmål er bredt diskuteret ikke kun her, men i hele verden, i starten af debatten satte den velkendte artiklen "Rusland, videresende!" D. A. Medvedeva. De vigtigste områder af nødvendige ændringer i Rusland betingelsesløst anerkendes:

- behovet for teknisk eftermontering af udstyr på produktionen, indførelse af ny IT-teknologi, forbedring af arbejds- og levevilkårene for russerne;

- ændring i den sociale samfundsmodel - uddannelse reform, udvikling og vækst i den private sektor, hvilket reducerer regeringens rolle i det økonomiske område;

- bekæmpelse af korruption og opbygning af en lov samfund;

- reform af det sociale område, der tager sigte på at forbedre levestandarden for borgerne.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.