Nyheder og SamfundFilosofi

Daniel Dennett: citater, kort biografi

Det vigtigste inden for videnskabelig interesse ligger i studiet af filosofisk og videnskabeligt synspunkt både af den menneskelige bevidsthed, vilje, og andre grundlæggende begreber. Men hvilke faktorer og påvirkninger forme tanken om filosoffen, kan vi lære af hans biografi, især den periode af livet som studerende.

arv

Dag gang er at kigge ind i hans hverdag og miljø, som Daniel Dennett, biografi beskriver kort typiske filosof-videnskabsmand liv, blev født i Boston i en almindelig amerikansk familie historikere. Uddannet fra Harvard. Videreudvikling af de tænker på den videnskabsmand blev afholdt i University of Oxford , ledet af professor i Ryle. Det var under hans indflydelse og protektion af Daniel Dennett skrev og forsvarede sin afhandling, og udgav sin første bog - "Indhold og Bevidsthed" - i 1969. Efter hans mening, selvfølgelig, påvirket af den amerikanske periode af sit liv, men den britiske analytiker, også var tæt på Dennett, så bogen var på langs revolutionerende for tiden.

vigtigste resultater

Efter at have modtaget sin Ph.D., en videnskabsmand sendt til Massachusetts, Tufts University, hvor han underviser i specialitet til dato. Hertil kommer, læser de enkelte foredrag i forskellige universiteter rundt om i verden - fra slægtninge Harvard og Oxford til Moskva State University. 74 Hvem er en videnskabsmand, han er interesseret i videnskab, skulptur. I 2012 blev han en honorær prismodtageren af Erasmus for hans betydelige bidrag til den europæiske kultur og samfund.

Så er Daniel Dennett, hvis biografi dels påvirket hans tankegang og tale, for sit liv skrev mange værker. Den mest berømte af dem - "sind øje", "Typer af mentalitet», Elbow Room, brainstorms, «Neurology og Filosofi". Mange af disse respekteret blandt videnskabsfolk, men desværre kun få oversat til russisk.

Fundamentals of domme

Det vigtigste redskab i sine metafysiske domme Daniel Dennett troede den menneskelige bevidsthed. Han støtter sine argumenter med videnskabelige fakta fra kognitiv psykologi, kybernetik, og mikrobiologi. Også, han respekterer altid hans kolleger medarbejdere, men glem ikke at sætte sig ind i deres arbejde, udtrykke deres meninger og konstruktiv kritik. For eksempel skrev han en boganmeldelse af Dawkins' The Selfish Gene. " I hans værker kan det ses, at forskeren konstant tænker bevidsthed, fastlægge, i hvilke levende væsener, det er. Daniel Dennett hævder, at "adgangen til viden om andre folks erfaringer og tanker": forekomst af bevidsthed. Evnen til at bruge sproglige og refleksion, som "et tegn på besiddelse af bevidsthed", forskeren forsøger at bevise evolutionsteorien af Darwin. Darwins idé og teori om survival of the fittest bruges filosofi til at bevise, at mennesket - det bedste i dette område, fordi teorien er i stand til at bygge og beregne den nærmeste fremtid begivenheder. Som et resultat, har vi en "forsætlig indstilling." Dette koncept betyder, at vi tilskriver at rykke væsentligt følelser, meninger, som kunne lede sine handlinger. Intentionalitet stræber efter at opnå det maksimale udbytte for sig selv, så det er den mest forudsigelige, men i andre aspekter af sine værdier kan variere.

Generelt er en person består af mikro-robotter, som udfører rollen af systemet af molekyler. Med dyr har vi til fælles "viden hvordan", ved hvilke handlinger udføres mekanisk i miljøet. Men en person har en fordel: Det er muligt at stille spørgsmål og tænke over disse mekaniske viden, til at sammenligne dem med andre. Og du kan overføre alle oplysninger til en anden person, og dermed stimulere intellektet og udvikle forsætlig installation. Alt dette sker ved hjælp af almindelige ord, som udgør de nye forening "knuder" i hjernebarken. Undertiden hjernen til at frigive fra knuder hukommelse og mærke en person bruger skriftlige kilder til information, der bliver en væsentlig udvidelse af tænkning. Derfor, for rationel tænkning er en betydelig forskel, når der anvendes forskellige informationskilder mangler.

Yderligere områder af refleksion

Men de problemer, der omhandler Daniel Dennett, indeholder en anden refleksion: den intentionalitet af en person gør det muligt at blive manipuleret af en anden. Derfor er en mere effektiv interspecifikke konkurrence vil være i tilfælde af fortielse af værdifulde oplysninger. Men den bedste strategi for adfærd bliver kommunikation og diplomati - at tale, skjule nogle af detaljerne af hensyn til at begå en snedig manøvre. Onsdag at redde udeladelser skal være stærk nok, og en milepæl for gennemførelsen af fremtiden. Heraf følger, at det er en kamp for overlevelse bliver den primære, sekundære og intentionalitet. Da modstanderen / konkurrent også har sin egen intentionalitet, viser det sig, at vores konkurrence og kampen afhænger af vision for fremtiden for en anden person eller det miljø, vi konkurrerer. At "beregne" tanken om fremtiden for en anden person, skal du allerede være inkluderet i tegnsystem, det vil sige at være nogen fejlberegnet. Cirklen lukker domme, og Daniel Dennett, bevidsthed, som gav anledning til denne teori, er endnu ikke i stand til at argumentere og forklare, hvordan oprindelsen af ikoniske miljøet tages. Derfor er det den tidligste teori stadig kræver forbedringer og et par manglende forbindelser i forbindelse Darwinisme og bevidsthed.

akademisk kritik

I denne teori, hans synspunkter gentaget af Richard Dawkins, Steven Pinker er oppositionen i forhold til dommen af Stephen Gould og Edvarda Uilsona. Radikal adaptationism i værker, der skrev Daniel Dennett, har genereret en masse kritik blandt metafysikere. De kaldte hans tilgang er for forenklet og lidt forskellig fra den gamle strøm af behaviorisme. Også han groft og overfladisk forklaret begreber som "qualia" (grundlaget for menneskets opfattelse af ting), og andre mere komplekse objekter i tankerne. Den skarpeste kritik mod Daniel - "Bevidsthed, ødelagde en forklaring."

Forklaring af fri vilje

Sekularisme og frihed til menneskets vilje - konceptet, som også henledte Daniel Dennett. Frihed i sine domme betragtes ikke ud fra eksistens, men i form af menneskelige behov. Dette koncept kombinerer det med determinisme (årsagssammenhænge), der mener, at forståelse af årsagerne er grundlaget for fri vilje. Denne retning kaldes "kompatibilisme". Det var han viet til arbejdet i Elbow Room.

tænkning er korrekt

Videnskabsmanden kan ikke forstå alle metafysikere, hans værker altid tiltrække en masse videnskabelig kontrovers og debat. På trods af dette, er han sikker i sine udtalelser, og arbejder på deres forbedring. Daniel Dennett, hvis citater er populære blandt ateister, tilbringer lille foredrag, som anskueligt og med eksempler argumenterer hans synspunkt om tro og religion i almindelighed. Han udfører psykologiske eksperimenter blandt præster og blandt dem er ateister der ikke har råd til at indrømme det. Samtidig anerkender han forskellen på Gud og det overnaturlige, og specificerer et sæt vejledende spørgsmål, der hjælper definere, hvem tror du eller ej. En af de nyere værker - Intuition pumper og andre værktøjer til Thinking - samtaler om, hvordan man lærer at tænke som en videnskabsmand. Daniel Dennett giver følgende råd:

  • Brug fejl at foretage selvransagelse og ikke at falde i fortvivlelse og modløshed.
  • At sætte spørgsmålstegn ved udtrykket "selvfølgelig", som ifølge forskeren, indikerer ugyldigheden af den kendsgerning og ønske om fortælleren "puffe" lytteren falske oplysninger så hurtigt som muligt.
  • At respektere din modstander, til at udøve retfærdighed og venlighed over for ham, så han tog din kritik.
  • Lad svarene på retoriske spørgsmål.
  • Brug af dom princippet om Occam ragekniv, afskære al unødvendig, og dermed spare den mentale måde at bevise det faktum.
  • Ratsioalno bruge tiden uden at spilde det på meningsløse konflikter, især på ideologiske grunde.
  • Brug ikke et udtryk som "psevdoglubina" er skabt på grundlag af den uforståelige af dommen, og ikke på dets sandhed og retfærdighed.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.