ComputereUdstyr

Computerteknologi. Hvad er det? Lidt historie og moderne fortolkning

Hvis man ser på historien om teknologi i hverdagen relativt nylig opfandt udtrykket "computer science". Denne betegnelse blev oprindeligt lavet betød ikke alle de aspekter, der er investeret i det i dag. Og desværre, de fleste mennesker en eller anden måde tror, at computere og it-udstyr - ordene er synonymer. Dette er en oplagt fejl.

Datalogi betydning

Fortolke betydningen af dette begreb kan være helt anderledes, især fordi forskellige ordbøger kan tolke det i forskellige fortolkninger.

Men hvis vi nærmer emne, som om med en slags generalisering, vi kan roligt sige, at edb-teknologi - en teknisk anordning med et sæt af nogle matematiske værktøjer, teknikker og metoder til automatisering (eller mekanisering) behandling af nogen beregninger informations- og processer eller beskrive eller et fænomen (fysiske, mekaniske, osv. d.).

Computer faciliteter: Hvad er der i bredeste forstand?

Computerteknologi kendt for menneskeheden i lang tid. De mest primitive enheder, der var hundreder af år før vor tidsregning, kan kaldes for eksempel den samme kinesiske kuglerammen eller den romerske Abacus. Allerede i anden halvdel af det nye årtusinde var der sådan anordning, som skalaen Knepper, Schickard regnemaskine, regnestok, tælle Pascal maskine og så videre. D. Døm selv, nutidens ækvivalenter i form af regnemaskiner også kan sikkert tilskrives en form for databehandling.

Ikke desto mindre har fortolkningen af begrebet bliver mere udvidet betyder med fremkomsten af de første computere. Det skete i 1946, da den første computer, forkortet som ENIAC (i Sovjetunionen en sådan anordning blev skabt i 1950 og blev kaldt SECM) blev oprettet i USA.

Til dato har behandlingen udvidet endnu mere. Således i den nuværende fase af den teknologiske udvikling kan bestemmes, at computerteknologien - er:

  • edb-systemer og netværk ledelsesværktøjer;
  • Automatiserede styresystemer og data (information) behandling;
  • automatiserede designværktøjer, modellering og forudsigelse;
  • systemsoftware udvikling mv

Naturligvis listen bliver ved og ved, men det er disse komponenter anses for at være af afgørende betydning.

organer til computing

Lad os nu se, hvad der udgør et middel til databehandling. I hjertet af enhver proces er de oplysninger eller, som de siger nu, data. Men begrebet oplysninger anses for at være temmelig subjektive, som nogle proces kan bære betyder, og en anden for en enkelt person - nej. Således for harmonisering af data, den blev udviklet af en binær kode, som opfattes af alle maskiner og anvendes til at behandle data mere bredt.

Blandt de betyder, selv kan identificeres tekniske enheder (processorer, hukommelse, input / output-enheder) og software, uden hvilken al denne "jern" er fuldstændig ubrugelig. Der skal også bemærkes, at computersystemet har en række karakteristiske træk, såsom integritet, selvdisciplin, tilslutningsmuligheder og interaktivitet. Der er også såkaldte beregningsmæssige systemer, som vedrører multiprocessorsystemer, sikrer pålidelighed og et forøget niveau af ydeevne, der ikke er en almindelig enkelt-processor systemer. Og kun en samlet flok "jern" og softwaren er i stand til at sige, at de er de vigtigste IT-ressourcer. Selvfølgelig kan du tilføje her og teknikker, over hvilken den matematiske beskrivelse af en proces, men det kan tage temmelig lang tid.

Enheden af moderne computere

Af alle disse definitioner, er det muligt at beskrive og arbejde af moderne computere. Som nævnt ovenfor, de kombinerer hardware og software, og det ene uden det andet kan ikke fungere.

Således er en moderne computer (Hardware) - et sæt af teknisk udstyr til drift af software miljø til at udføre visse opgaver, og omvendt (et sæt af programmer til "jern"). Den mest hensigtsmæssige er den første opgørelse, og ikke den anden, fordi i sidste ende, er der behov dette sæt til behandling af indkommende oplysninger og output resultatet.

En computer-enhed (Hardware) omfatter flere hovedkomponenter, uden hvilke det ikke kan gøre nogen ét system. Disse omfatter bundkort, processorer, harddiske, hukommelse, skærme, tastaturer, mus, periferiudstyr (printere, scannere, etc.), diskdrev og andre. Med hensyn til software første omgang besat af operativsystemer og drivere. applikationer kører operativsystemer og drivere giver den korrekte funktion af alle de "jern" enheder.

Et par ord om klassificering

Moderne edb-systemer kan klassificeres efter flere kriterier:

  • funktionsprincip (digital, analog, hybrid);
  • generation (gennemførelse);
  • opgave (problemorienteret, base, hjem, dedikeret, specialiseret, universel);
  • funktioner og dimensioner (superlarge, supersmall mono- eller multiplayer);
  • betingelser for anvendelse (hjem, kontor, industri);
  • andre funktioner (antal processorer, arkitektur, performance, forbruger).

Som det fremgår, kan præcise grænser i definitionen klassen ikke holde. I princippet kan enhver opdeling af moderne systemer i grupper ser stadig rent konventionelle.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.