ForretningLedelse

Certificering af kvalitetsstyringssystemet: grundlaget og formålet

Inden for industriel produktion og erhvervslivet er nogle internationale organisationer, regulatoriske standarder. Den mest markante struktur, der beskriver en virksomhed drifts- og styringsprocesser er ISO (ISO). Globale standarder er fastlagt i flere serier. Den mest populære og omfattende regelsæt angivet udgave ISO 9000 176 TC (teknisk komité ISO). Blandt de dokumenter, særlig opmærksomhed fortjener Quality Management System certificering til ISO 9001 (ISO 9001 National).

At få en virksomhed eller organisation certifikat for varens overensstemmelse forretningsprocesser til den aktuelle ISO 9001-forskrifterne, - anerkendelse af professionel ledelse, højt niveau af teknisk udstyr, overholdelse af lovgivningen på området for sikkerhed og miljøbeskyttelse aktiviteter. Kom en international standard certifikat Company baner vejen for nye markeder, det giver en konkurrencemæssig fordel.

ISO 9001

Certificering af Quality Management System (QMS) definerer fælles regler og standarder for kvalitet management software. Det underliggende princip er anerkendt kundefokus. SMC opgave er ikke i kontrol over en særskilt proces eller procedure. Det er at minimere de administrative og produktionsfejl. I udviklingen af ISO-systemet dannelse foreslåede tilgang til standardisering, der blev afsluttet i 2008, de tekniske eksperter udvalgsmøder. Videreudvikling fandt sted, suppleret med definerede regler, som er blevet afspejlet i ISO 9001 (version 2011 og 2015). Det nye dokument øger de grundlæggende kendetegn for virksomheden - effektivitet.

Proceduren for certificering af kvalitetsstyringssystem kræver frivilligt samtykke fra selskabets ledelse om gennemførelsen af ISO 9001. Men i nogle industrielle grupper (ingeniør, metallurgi, medicinske og fødevareindustrien) en række krav til de respektive grene er bindende. På det område af Rusland ISO 9001 fået status af et nationalt system. Dette sikrer succes for dens praktiske anvendelse i over tyve år.

Hvad er fordelene ved ISO 9001 kan give for virksomheder?

Certificering af systemet kvalitetsstyring ISO 9001 (ISO 9001) giver en fordel på markedet. Det er dannet af:

 • Effektivt imødekomme kundernes ønske.
 • Optimal strøm af arbejdstidsreglerne og produktionsressourcer.
 • Effektivitet i beslutningsprocessen og fjernelse af fejl.
 • Øge graden af medarbejderinvolvering i arbejdsgangen gennem et effektivt motivation.
 • Optimering og forbedring af produktionsteknologi.
 • Muligheden for at opnå lån på favorable vilkår.
 • Væksten i loyalitet over for virksomheden tilsynsorganer, investorer og forbrugere.
 • Forudsat den højeste kvalitet, de leverede tjenesteydelser.

Resultatet af gennemførelsen af QMS og yderligere følger kravene i standarden er at øge forbrugernes publikum, ind på nye markeder, udvidelse af produktionskapaciteten, de positive præ-kvalifikation resultater fra de største virksomheder (både det russiske marked og i udlandet), deltagelse i offentlige udbud.

Certificeringsorganer: Krav

I tilfælde af at selskabets beslutning ledelse om at indlede proceduren certificering, først og fremmest vælger det relevante organ. Ifølge de godkendte regler, organisationen har planer om at deltage i offentlige udbud bør udelukkende overvåges af den nationale evaluator. Til gengæld er alle nationale myndigheder, der udfører kvalitetsstyringssystem certificering, der er registreret på det føderale agentur Fatra.

For at sikre virksomhedens akkreditering, der er udstedt af den nationale ISO 9001 (ISO 9001), skal du kontrollere følgende nuancer:

 1. Tilstedeværelsen af certifikat for akkreditering, forudsat Rosstandart (Fatra). Det skal have et godkendt dokument og formen.
 2. Blank segl og underskrift embedsmand.
 3. Attesten skal angive støtteberettigede periode for overensstemmelsesvurdering og udstedelse af dokumentet.

Hvis virkningen af nøglecentret certifikat er slut, skal de dokumenter udstedt af dem anses for ugyldige.

Nationale kvalitetsstyringssystem certificering: Proceduren værker

Metoden af revisionen for overholdelse af den nationale standard ISO 9001 (International Standard ISO 9001) består af følgende trin:

 • Pre-revision.
 • dokumentation Analyse for overholdelse ledelsessystemet kvalitetskrav.
 • Overvågning effektiviteten har virksomheden indført regler under QMS.

I tilfælde af en positiv vurdering af revisors produceret et certifikat for overensstemmelse med udstedelsen af ISO 9001 (ISO 9001). Men det er ikke alt.

Alt vurdering arbejde blev udført certificeringsorgan af kvalitetsstyringssystemer af sine egne revisorer. Sammensætningen af holdet foreslået til lederen af det relevante organ, hvad bekræftes af deres faktiske kompetence og akkreditering af EA Koder (Industrial Classification koder i Rusland).

foreløbig revision

Pre-audit er en forberedelse til evaluering og dokumentation af virksomhedens implementeret regler. Styringen analyserer omfanget af gennemførelsen af standardens krav. På baggrund af resultaterne, det tager en beslutning om, hvorvidt yderligere verifikation trin. Indledende inspektion er en analyse af dokumenter i selskabet med henblik på gennemførelse af kvalitetsstandarder. Den såkaldte Revisor mødes med industriens retningslinjer, herunder kort og så videre. D. Pre-vurdering bør identificere svagheder i de lovgivningsmæssige dokumenter (ifølge QMS) samt problemer i den praktiske gennemførelse af ledelsessystemet kvalitetskrav.

Modtaget en foreløbig vurdering af de resultater, der indberettes til lederen af den ansøgende virksomhed. Fiksering af rapporten om den præ-audit udføres kun med samtykke fra kunden. Efter dette, certificering af kvalitetsstyringssystemet ISO 9001. En foreløbig er gennemført for at hjælpe virksomhedens ledelse til at vurdere deres parathed til inspektion. Arten af revisionen aftalt mellem parterne indlede testen.

dokumentation Analyse for overholdelse af QMS

En gruppe af revisorer kontrollerer de dokumenter ansøgeren selskab under QMS, anslået placering af virksomheden, er de særlige arbejdsvilkår kontrolleret. Revisionsretten gennemfører et interview med ledelsen for at sikre kundernes forståelse af de regler og bestemmelser i ISO 9001 specialister certificerende organisation indsamler oplysninger om produktionsprocesser og udbredelse af QMS regler. Revisionen vurderer, at aktiviteterne i kundens virksomhed med den nationale lovgivning.

Analyse af effektivitet og produktivitet

En plan for at kontrollere den effektive gennemførelse af de QMS standarder sendes til verificere kunden og godkendt af dem. Revisionsretten, ud over at analysere effektiviteten af systemet i overensstemmelse med ISO 9001 af virksomheden, tage hensyn til eventuelle kommentarer og klager til QMS. Opgaven for virksomheden under inspektionen viser den praktiske anvendelse af alle de regulativer, regler og bestemmelser, forudsat på tidspunktet for de dokumentkontrol. Afslutningsvis er kunden besked om resultaterne af revisionen.

Forudsat certifikat

nøglecentret udsteder en positiv beslutning træffes standard dokument baseret på de modtagne embedsmænd. Certificering af kvalitetsstyringssystemet bekræfter overensstemmelse forretningsprocesser enterprise-kunde, kravene i det nationale standardiseringssystem ISO 9001 og international ISO 9001. Også kunden rapporterede timingen af den tilsynsførende revisioner.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.