ForretningIndustri

Bulldozer B-10: specifikationer, dimensioner, funktioner

På trods af at bulldozere er den mindst produktive type udstyr, er det umuligt at udelukke dem helt fra produktionen af byggearbejder. Derfor skal byggefirmaer vælge en teknik, hvis ydeevne vil være på et niveau eller højere end omkostningerne i forbindelse med drift og vedligeholdelse.

For at løse dette problem er det muligt at have introduceret i produktionsprocessen bulldozer B-10 - barnet i Chelyabinsk-fabrikken for industrieltraktorer. ChPTZ har gennem mange år gennemført systematisk arbejde med modernisering og forbedring af sine produkter, implementerer nye tekniske løsninger, hvoraf mange er indbegrebet i den pågældende bulldozer.

skæbne

Bulldozer er designet til udvikling af jord 1-3 grupper uden forudgående løsning, 4 grupper med foreløbig behandling af jordens overflade med rippers, såvel som brudt sten og frosset jord. Modifikationen af bulldozer B-10M er udstyret med en tandet ripper, som øger rækkevidden af dens effektive applikation.

Bulldozer B-10 kan arbejde under alle klimatiske forhold i temperaturområdet fra -45 til +50 ° C. Maskinens arbejdskapacitet garanteres selv under forhold med højt støvindhold og høj luftfugtighed og i højder op til 3 tusind meter over havets overflade. Bulldozer er mest effektiv i mellemklasse fra 100 til 200 meter.

design

Bulldozer er designet på grundlag af traktorer T-10 (T-170). Sammenlignet med "progenitor" er den nye model mere produktiv, hvilket blev opnået ved at installere mere kraftfulde dieselmotorer D180 eller YaMZ-238. Samtidig er forbruget af kraftværker en størrelsesorden lavere end prototypens.

Bulldozer B-10 er monteret i to versioner - med mekanisk eller hydromekanisk transmission. I det første tilfælde er kontrolpunktet en reversibel, 8-mi-bånd, drejemekanisme styret af en hydroserver. Den hydromekaniske gearkasse er tre-speed, repræsenteret af et planetgear.

Køretøjet er repræsenteret af en trepunkts vogn med en sprung balancerbjælke. Manøvredygtigheden af teknikken blev opnået ved indførelse af friktionskoblinger om bord, som er i lukket tilstand, og takket være brugen af leddede komprimerede spor blev der opnået en høj manøvredygtighed.

Tekniske specifikationer

Den slags B-10 bulldozer, de tekniske specifikationer vil have, afhænger af modifikationen. De mest almindelige modeller var B-10M. Deres indikatorer:

 • Traktionsklasse - 10;
 • Specifik effekt - 180 liter. Med., Eller 132 kW;
 • Rotationshastighed - 125 rpm;
 • Momentforhold - 25%;
 • Brændstoftankens kapacitet - 300 liter;
 • Arbejdshastighed - 10,4 km / t;
 • Væsketrykket i det hydrauliske system er 20 MPa.

Dimensioner af standard og modificerede modeller er ikke forskellige. Disse parametre kan undersøges i nedenstående diagram.

Da motoren kan bruges D180 og YaMZ-238. Brændstofforbruget for begge enheder overstiger ikke 28,5 liter pr. Time.

Motoren

To typer motorer er færdige B-10 (bulldozer). Specifikationerne for kraftværker er forskellige. Den mest udbredte er D180 enheder med in-line cylinder arrangement. De er udstyret med modeller designet på grundlag af traktorer T10M.0000. Opstart af installationer udføres ved hjælp af en elektrisk startmotor eller en startmotor.

Udstyret, der er designet på grundlag af traktorer T10M.6000, er udstyret med en 6-cylindret med et V-formet arrangement af cylindre motor YMZ-238. Startkraftværket udføres udelukkende ved hjælp af en elektrisk starter. Denne installation er bedre end den tidligere motor i alle henseender.

Design funktioner

Bulldozer B-10 er resultatet af planlagt modernisering af T10 traktoren. Som et resultat af at forbedre design og indføre nye strukturelle elementer blev det opnået:

 • Sænkning af driftstrykket i hydrauliksystemet med 40% og forøgelse af holdbarheden på grund af indførelsen af hydraulikcylindre med lang slagkraft;
 • Forøgelse af nøjagtigheden og hastigheden af bladets bevægelse, hvilket reducerer den kraft, der er nødvendig for dens indtrængning i jorden på grund af forskydningen af de hydrauliske cylinders fastgørelsespunkter fremad;
 • Forenkling af vedligeholdelse af motoren ved at ændre motorrummets layout
 • Øget produktivitet i udviklingen af jord 1-3 i gruppen på grund af indførelsen af bladets halvkugleform.

Takket være brugen af T10 som base var det muligt at forene mange dele og reservedele. Bulldozer B-10 kan udstyres med forskellige udstyr, hvilket øger dets funktionalitet og ydeevne.

Udskifteligt arbejde og ekstra udstyr

Afhængigt af formålet og den påtænkte arbejdsfront, kan jordens egenskaber, bulldozeret være udstyret med et fladt eller halvkugleformet blad af forskellig størrelse. En ripper med en eller tre tænder kan også installeres.

For at betjene bulldozer i barske klimaforhold og øge dets funktionalitet, kan den udstyres med forskellige ekstra udstyr:

 • Forvarmningsvarmer til drift i de nordlige regioner og klimaanlæg til drift i de sydlige regioner;
 • Beskyttelsesgitter for at forhindre skader på kabinens vinduer og skader på føreren;
 • Pendul eller stiv bageste anordning til flytning af belastninger.

Forøg bulldozer B-10's funktionsegenskaber ved at installere en hastighedsreduktion eller et kraftudtag.

modifikationer

Chelyabinsk Tractor Plant leverer til markedet en stor ændring af B-10M og flere af sine sorter.

Kraftværket er næppe ændret. De vigtigste forskelle mellem B-10M bulldozer og grundmodellen er:

 • Mere kraftfuld turboladet motor;
 • Tilgængelighed af et to-trins luftrensningssystem;
 • Avanceret suspension med mikrosuspension
 • Moderniseret hytte.

For at arbejde på svage jordarter, torvmøller og vådområder, producerer bulldozer B-10M (b) et specielt sporet chassis, som fordeler jævnere belastningen til jorden på grund af den øgede afstand mellem nabosporerne.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.