TravelingRetninger

Botanisk Have i Almaty, Kasakhstan

Botanisk Have er beliggende i Almaty, Kasakhstans største by, ved foden af Tien Shan. I regi af Institut for Botany, har han en vigtig uddannelsesmæssig og forskning mission. Foretrukne sted af borgere hvert år tiltrækker tusindvis af naturelskere.

beskrivelse

Botanisk Have Almaty, fotos, som påvirker den overflod af sjældne planter, der har eksisteret siden 1932. Opholder sig i foden i højder på 850-900 meter, det repræsenterer en fremragende site for forskning flora karakteristiske forskellige Earth-systemer.

Efter Sovjetunionens sammenbrud haven oplevet en periode med tilbagegang. Hans område af 90 faldet fra 108 til 103,6 m på grund af beslaglæggelse af territoriet i en luksus bygning. I dag Almaty botanisk have beskyttet af staten.

På det område er der tematiske områder:

 • Kasakhstan.
 • Østasien.
 • Europa, Kaukasus, Krim.
 • Sibirien og Fjernøsten.
 • Nordamerika.
 • Webstedet "Koniferetum".
 • Webstedet "Siringary".
 • Webstedet "hassel".

Indsamling af blomster åbent terræn planter

Almaty Botanisk Have har en rig samling af åbent terræn planter. Her vokser skygge tolerante stauder (over 150 taxa), der tilhører 65 slægter og 22 familier. Sortsmangfoldighed væsentligt: 6 Heuchera sorter, 25 sorter astilbes, 3 arter af periwinkle og andre. Indført 14 typer af dekorative blade planter, 4 arter af Hellebore, 3 typer Goryanka, Badal, Zelenchuk, brogede form for skvalderkål og andre.

Bunddækkeplanter recitere 25 arter. Der er et velkendt arter: periwinkle, Ajuga reptans, floks styloid. Sjældne arter omfatter klokker, stenbræk, Azenio New Zealand og andre. Indsamlingen af lys-elskende stauder - aster, helenium, lupin, iris, daylilies, phlox - i alt 50 arter.

Indsamling af blomster og prydplanter i væksthuse

Denne samling af den botaniske have i Almaty er ved at udvikle en 40-erne. Den moderne form for de vigtigste drivhus erhvervede drivhus gruppe i slutningen af 60'erne, efter opførelsen af drivhuse lager.

Nu Fonden har omkring 600 arter, der repræsenterer 370 slægter og 75 familier. Drivhusplanter samling er grupperet på grundlag af økologiske og morfologiske ligheder, besætter fem udstillinger:

 • Palmar.
 • Sukkulenter.
 • Subtropiske planter.
 • Tropical.
 • Vand-kærlig og vand.

Den største mangfoldighed af forskellige familie Bromeliaceae (54 arter), Rutaceae, Cactaceae, Malvaceae, Araceae, Palm, mulberry og orkideer.

Særligt populære er den samling af Araceae, er der 18 arter. Denne familie er allokeret skønhed blomsterstande (Calla) og pyntegrønt (Epipremnum, Philodendron, Monstera). Nye arter af Calla overraskelse besøgende quirkiness farve gardiner af røde og gule nuancer.

Blandt indsamling af planter fyldt op i 2000'erne skiller sig ud:

 • Familie basellaceae - Malabar spinat (Basella alba).
 • Familien af mimoser - ægte mimose, neptunium gul.
 • Tsezalpinovyh familie - indisk tamarind.

Indsamling af lægeplanter

Plantet oprindeligt i slutningen af 50'erne, moderne udseende i 1981. I de senere år har USSR medicinske plantning af 300 arter, men den botaniske have status af usikkerhed ved indgangen til Kasakhstan reduceret Blomster mangfoldighed på 130 arter. I dag er parken øget finansiering, det har lov til at sprede samlingen.

Rockery Collection Fund

Der er en samling af 1986. Siden begyndelsen af 2000'erne blev det rekonstrueret og betydeligt udvidet. Garden har nu 230 arter af alpine flora:

 • Urteagtige planter er 188 arter tilhørende 86 slægter.
 • Træer og buske beplantninger udgør 42 arter tilhørende 21-slægten.

30 arter, der vokser i eksponering, er meget sjældne.

Almaty Botanisk Have: anmeldelser

Haven er en oase af grønne områder, omgivet af byområder. Besøgende note ro, oprigtighed, ro på dette sted. Parken er især en masse fyrretræer, der fylder luften flygtige produktion af helbredelse. Walks udstyret med asfalterede stier, bænke, dorne. Malerisk ser forskellige broer. Skovområde valgt af egern og fugle.

Blandt ulemperne ved de besøgende siger sjusket Almaty Botanisk Have, mangel på rekreative områder, butikker. Orangeriet behov for renovering og opdatering arter pool. Øget finansiering og beskyttelsesstatus bør medvirke til at genoplive den vigtigste botaniske have i Kasakhstan.

Botanisk Have Almaty tid arbejde

Haven er beliggende på gaden Timiryazevgaden, 36. Entré, omkring 350 tenge (børns billet - 100 tenge). Rækkefølgen af udflugten programmet. De drivhus ture foregår efter udnævnelsen. Timer: 10 am til 7 pm syv dage om ugen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.