FormationVidenskab

Blomstrende planter. Organer blomstrende planter, deres struktur og funktion

Særlig rolle i udviklingen af den økologiske verden spille blomstrende planter. Organer af blomsterplanter har nået et tilstrækkeligt højt niveau af udvikling, der giver denne gruppe af organismer dominerende stilling på planeten. I dag er de findes på næsten alle kontinenter. Til sammenligning, de statistikker, som indeholder et afsnit af en skole forløb botanik "organer af blomsterplanter" (Grade 6). Nemlig, blandt de højere planter, 850 arter af nøgenfrøede tegner sig for repræsentanter, og 250 tusind - blomstrende planter.

Organer og funktioner blomstrende plante

Dækfrøede er planter, der danner blomsten og frugten.

Alle plantedele kan opdeles i to grupper. Ved vegetativ omfatter flugt, bestående af stilk og blade, og en underjordisk del - roden. Generative er blomst, frugt og frø. De har kun blomstrende planter. Organer blomstrende planter, afhængig af egenskaberne af strukturen udføre visse funktioner. De har alle spiller en vigtig rolle i driften af organismer, der forårsager deres vitalitet og tilpasning til levevilkårene.

Organer og funktioner af den blomstrende plante er forbundet med hinanden. Overvej strukturen af hver af dem i detaljer.

root

definerer "root" af konceptet i biologi lærebog i emnefeltet "-organer af blomsterplanter" (Grade 6). Dette er en underjordisk orgel, at konsolideringen i jorden, mineraler, mad, vandforsyning, stigende strøm og vegetativ formering.

Forskellige former for rødder er blomstrende planter. blomstring planteorganer er mangfoldige. Skelne hovedroden, utilsigtet og lateral. De kombinerer specifikke struktur. Deres navn - rodsystemet.

Typer af rodsystemer

Systematik frigivelse stang og et fibrøst rodsystem. Den første udgøres af kun hovedroden og laterale ud af det. Det er typisk for klasse Dicotyledones repræsentanter.

Fibrøse beam øges straks i at undslippe. Det er karakteristisk for alle medlemmer af familien af enkimbladede. Dette, for eksempel korn og Liliaceae løg. Hvert system har adskillige fordele. For eksempel, planter med en lang hovedroden nemt kan udtrække fugt fra store dybder. En fibrøs system giver et stort udsugningsområde.

Undslippe og dens modifikationer

En lang række overjordiske del af blomstrende planter karakteriseret ved det. Organer af blomsterplanter til tider ændres afhængigt af de miljømæssige forhold. Dette er en adaptiv flugt evne.

Sin aksiale del kaldes stilken. Områder, hvor udviklingslandene blade - knuderne, og afstanden mellem dem - mellemrummene. Vinklen mellem pladen og stilken af arket danner en sinus.

Side af stilken og en stor sort. Blade med et blad klinge kaldes simpel, multi - kompleks. På forskellige måder, kan de være placeret på anlægget. F.eks birkeblade og solsikke - skiftevis i en spiral, og i syren og ahorn - overfor hinanden. Whorled er Phyllotaxy, hvor pladerne er udviklet tre i antal og mere end én node.

Alle vegetative organer udfører ukønnet formering funktion, mineralsk ernæring, fotosyntese og transpiration.

Ligene af frø reproduktion af blomstrende planter

Særligt organ af blomstrende planter, hvor cellerne er dannet ved seksuel reproduktion - blomst. Dens vigtigste dele er støvvejen og støvdrager. I dem, dannelsen af kønsceller. Resultatet af deres fusion er et frø. Den består af en kerne dannet rygsøjle, stilk, blad og plumule og skallen.

Processen med befrugtning i blomstrende planter forud bestøvning - overførsel pollen fra støvdragerne til støvvejen. Dette gøres ved insekter, vind eller menneske. Endvidere ved sammenløbet af den kvindelige kønsceller og embryo producerede en sædcelle. Den anden er forbundet med det centrale kimcelle til dannelse endospermen. Denne reservedel næringsstof, der bruger for kim vækst og udviklingsprocesser.

Frøet er omgivet af skaller, der kaldes et foster. De varierede også. I henhold til strukturen af skrællen isoleret tør og saftig, og antallet af frø - enkelt og polyspermous. Med frugt og reproduktion af planter sker afregning. Manden, til gengæld bruger dem som mad. Den styrer også antallet af planter, der anvendes til deres egne formål.

usædvanlige planter

Organer af blomstrende planter er ofte imponeret over deres form og størrelse.

Repræsentanten for nøgenfrøede Welwitschia fantastisk visuelt minder om slanger. Det er, hvad dens lange brede blade, nåede en længde på op til to meter. Planten vokser i ørkenen åbne landskaber, hvor stærke luftstrømme rive langs Welwitschia blade. Dette skaber effekten af slange reder. Og han undslap fantastiske plante er under jorden.

Under støtte af Ficus rødder, Banyan, hvis antal er der omkring 4 tusinde, kan nemt rumme 5000 mennesker.

Modificeret blad sundew og blærerod meget klistret, har specialiseret fordøjelsessystemet kirtel eller lukning fælde. Sagen er, at de er planter, rovdyr, i stand til at assimilere proteiner af animalsk oprindelse. De kan spise små insekter, krebsdyr og fiskeyngel.

Vegetativ og generative organer af blomstrende planter har en kompleks struktur, der bestemmer de funktioner og sikrer deres dominans på Jorden.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.