SundhedMedicin

Blodtryk normer hos voksne: en tabel. Årsagerne til afvigelserne af de øvre og nedre indeks

Blodtryk - en vital indikator for sundhed i det kardiovaskulære system, som du kan bedømme tilstanden af organismen som helhed. Afvigelser fra den fysiologiske norm signalere en betydelige sundhedsproblemer. Hvad er udtalelsen fra læger om grænserne for blodtryk?

Hvordan er hastigheden af blodtryk?

Beliggende i blodkarrene udøver en mekanisk effekt på deres vægge. Teknisk trykket i arterier og vener er der altid. Men når målt ved tonometer og andre vigtige øjeblikke.

Når hjertet kontrakter blodet skubbes fra ventriklen i karrene. Denne impuls producerer en såkaldt "top", eller det systoliske blodtryk. Derefter blodet fordeles gennem karrene, og et minimum af fyldning, hvor den hørbare lyd af hjertet i stetoskopet giver "lavere" eller diastolisk komponent. Så resultatet er dannet - et tal, der afspejler tilstanden af kroppen i øjeblikket.

Normale værdier - hvad skal de være?

tvister foregår i et medicinsk miljø, på hvilke indikatorer til at navigere det målte tryk. Gentagne gange udarbejdet standarder for blodtryk hos voksne. Tabellen viser nogle af numrene er frastødt af kardiologer og læger i Sovjetunionen periode.

Indikator systoliske tryk beregnet efter formlen:

- 109 + (0,5 x alder) + (0,1 x vægt)

og diastolisk niveau - som følger:

- 63 + (0,1 x alder) + (0,15 x vægt).

Nedre normalgrænse blev anset det systoliske tryk på 110 mm Hg. Artikel, top -. 140 mm. Alle indikatorer, der viste sig ud over disse grænser, blev taget til patologi. Tilsvarende nedre grænse diastoliske tryk blev antaget lig med 60 mm Hg. Artikel øverste -. 90 mm. Indsamling disse tal sammen, får vi de standarder løb ydeevne fra 110/60 til 140/90. På denne guidede og stadig mange læger og kardiologer gamle skole i sin lægepraksis.

Moderne synspunkter om udførelsen af BP

Lidt senere blev andre blodtryk normal hos voksne trukket tilbage på baggrund af talrige undersøgelser. Tabel anvendes i dag, er lavet af WHO i 1999, matricen derfra, det normale interval for systolisk tryk i området fra 110 til 130 millimeter Hg. Kunst, diastolisk -. 65-80 mm. Disse tal vedrører primært patienter yngre end 40 år.

På nuværende tidspunkt er der ikke enighed blandt læger om, hvilke indikatorer at være normen, og hvad - patologi. Ved inspektion er styret af det faktum, hvor meget pres er normal, "komfortabel" for en bestemt patient, og registrerer disse oplysninger i hans egne ord. Senere i diagnosticering og behandling er baseret på denne indikator. Nedenstående tal 110/60 og 140/90 ovenstående vil stadig blive betragtet som en tegn på patologiske forandringer.

Betjening pres - hvad er det?

Dette udtryk kan høres i hverdagen. Begrebet "arbejder" pres refererer til disse indikatorer, hvor en person føler sig godt tilpas, på trods af det faktum, at en af dem eller begge - systolisk og diastolisk - øges eller formindskes betydeligt. Generelt er en sådan holdning til sig selv afspejler kun ønsket om at ignorere problemet.

Hjertespecialist ingen begrebet "arbejdstager" patient tryk. Indikatorer ovenfor 140/90 i midaldrende personer klassificeres som hypertension. Begrundelsen kan være, at med alderen, deponeret på væggene i blodkar cholesterolakkumulering, forsnævring af lumen. Klinisk er der en alvorlig forværring, men risikoen for sygdom øges betydeligt.

Udtalelser fra udenlandske forskere

I landene i det tidligere Sovjetunionen, på den ene side, og i USA og Canada - på den anden side, der blev vedtaget forskellige tilgange til definitionen af standarder for blodtryk hos voksne. Tabellen viser, hvordan patientens tilstand er klassificeret i henhold til dens ydeevne.

Blodtryk på 130/90 kan betragtes pregipertenziey, dvs. statsgrænsen med patologi. Systolisk 110-125 mmHg indikatorer .st og diastolisk -. Mindre end 80 kaldes i Vesten "tilstand af afslapning af hjertet." I vores land presset af 130/90 anses normalt for den fysiske udvikling af mænd, der er aktivt involveret i sport, eller folk over 40 år.

I Vesteuropa, tilgangen til staten af det kardiovaskulære system ligner, men du kan finde nogle ligheder med post-sovjetiske standarder data i den videnskabelige litteratur. Der er en slags kig på blodtrykket normalt hos voksne: tabellen indeholder usædvanlige vilkår for os - den "lave normale", "normal" og "høj normal". Vedtaget som standard foranstaltning 120/80.

aldersrelaterede ændringer

Jo ældre en person bliver, optræder de mere væsentlige ændringer i hans blodkar og hjertemusklen. Stress, dårlig kost, genetisk disposition - alt påvirker sundheden. Mennesker med diagnosticerede lidelser anbefales at måle trykket hver dag. Det er bedre, hvis indikatorerne vil blive registreret i et særligt skema. Der kan du indtaste data efter målingen puls.

Med alderen, blodtryk ændrer gradvist hastigheden hos voksne. Bord og puls til at kombinere at give objektiv information om ændringer i status for skibe. Hvis tallene på et tidspunkt oversteg den sædvanlige sats for patienten, der er ingen grund til panik - en stigning på 10 mm Hg. Art. Det betragtes som acceptabel efter træning, når du er træt efter en lang dag. Men bæredygtig, i afvigelse i lang tid - et tegn på at udvikle patologi.

Skulle trykket stiger med alderen?

Grund af ændringer i blodkar, som opstår på grund af faldet i tonen i arterier og kolesterol indskud på væggene, samt ændringer i myokardiet, alderen justeret rate af blodtrykket hos voksne (se tabel).

Hos kvinder 40 år gennemsnittet 127/80, i mænd er det noget højere - 129/81. Dette forklares ved det faktum, at repræsentanter for de stærkere køn, har en tendens til at modstå tungt fysisk aktivitet, og vægten af deres krop mere end kvinder, og derved øge trykket.

Dynamics indikatorer efter 50 år

På blodtryk satser er også påvirket af niveauet af forskellige hormoner, især steroider. Deres blodet stabilt, men i løbet af årene, i løbet af omstruktureringen af kroppen, hvilket øger ubalancen begynder at forekomme. Det påvirker hjertefrekvensen og blod fyldning af et kar. Den gennemsnitlige blodtryk hos kvinder 50 år bevæger sig opad og bliver lig med 137/84, og i lignende-alderen mænd - 135/83. Det er de tal, over hvilken indikatorer er i en tilstand af hvile bør ikke stige.

På grund af, hvad andre faktorer øger hastigheden af blodtryk hos voksne? Tabel (hos kvinder efter 50 år, er risikoen for at udvikle forhøjet blodtryk er højere, fordi i denne alder begynder at påvirke de hormonelle forandringer, den såkaldte menopause), selvfølgelig, kan ikke pege dem alle. Er vigtige, da de udholdt stress på kroppen - graviditet og fødsel (hvis nogen). Den statistiske sandsynlighed for at udvikle forhøjet blodtryk hos kvinder over 50 år er højere end hos mænd af tilsvarende gruppe alder på grund af forskelle i modningen.

Indikatorer efter 60 år

Tendensen er etableret i de foregående år, er bevaret i fremtiden. Fortsat øge hastigheden af blodtryk hos voksne (se tabel). Hos kvinder, efter 60 år den gennemsnitlige værdi er lig med 144/85, mænd - 142/85. Det svage køn er lidt foran i forhold til vækstrater (på grund af de samme hormonelle forandringer).

Efter 60 års fysiologisk normalt blodtryk overstiger 140/90 standardindikatorer, men det er ikke grundlag for diagnosen "hypertension". Praktiserende stort set styret af sundhedstilstanden hos ældre patienter og har haft klager. Ud over at måle blodtryk, til at kontrollere tilstanden af det kardiovaskulære system anvendt cardiogram hvori patologien er meget tydeligere end i belastningsindikatorer.

co-morbiditet

Udover den alder, systematisk trykstigning provokere metaboliske sygdomme, nyresygdomme og andre dårlige vaner. Rygning inducerer konstriktion af små blodkar, hvilket forårsager et fald i perspektiv lumen store arterier og dermed, forhøjet blodtryk. Hvis nyren af det arbejde, det hormon aldosteron, hvilket også fører til en stigning i blodtrykket. Der er risiko for hypertension hos diabetespatienter, hvis fartøjer er særligt tilbøjelige til aflejringer på de indre vægge. Rettidig opdagelse og forebyggelse af alvorlige sygdomme vil holde trykket under normale forhold og leve et aktivt liv.

Årsager til hypotension

Ud over at forbedre, mange mennesker i yngre og ældre alder er der en reduktion pres i forhold til standarderne. Hvis det er en stabil figur, årsagen til bekymring er stort set ingen. Fysiologisk kan lavt blodtryk være på de små piger eller unge asthenic build. Operabilitet er ikke brudt.

Hvis et pludseligt trykfald og fører til en forringelse tilstand, kan dette indikere hjertesvigt, vaskulær dystoni, arytmier og endda åbne indre blødninger. Når sådanne symptomer er et presserende behov for en komplet behandling.

Hvordan til at overvåge effektiviteten?

Det er bedst at have dit eget hjem blodtryksapparat og beherske teknikken med blodtryksmåling. Det er en simpel procedure, og at alle kan lære. De opnåede data bør indføres i dagbogen eller regneark. Der kan du kortvarigt tage noter om hans helbred, puls, fysisk aktivitet.

Ofte hypertension manifesterer sig ikke ydre tegn, så længe noget ikke provokere en krise - en kraftig stigning i blodtrykket. I denne tilstand, er der mange livstruende konsekvenser, såsom blødende slagtilfælde, eller hjerteanfald. Det er tilrådeligt at komme ind i vane efter 40-45 år jævnligt måle trykket. Dette vil bidrage til at reducere risikoen for at udvikle forhøjet blodtryk.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.