SundhedMedicin

Blod på hCG - dvs. når at passere, resultaterne

En af de mest præcise metoder til bestemmelse af graviditet tidligt i graviditeten er en blodprøve for mængden af indhold hCG hormon. Beta partikel af humant choriongonadotropin - en unik i glycoproteinet, som er produceret efter fastgørelse af embryoet til livmoderen. Hans blodværdier varierer afhængigt af timingen af graviditet og spiller en vigtig rolle i syntesen af hormoner østradiol, progesteron og estriol. For dem interesseret i sin "interessant" position er ikke vanskeligt præcist at bestemme tilstedeværelsen af graviditeten, have bestået en blod hCG. Det vil sige, hvordan proceduren er, når det finder sted, og hvordan man kan evaluere resultaterne, anser vi i artiklen.

Hvad er HCG?

Humant choriongonadotropin er et hormon med proteinstruktur. Hans produkter udviklende embryo væv i hele drægtighedsperioden. Takket være dette stof hæmmede funktion af æggestokkene. Ophøre med at modnes nye æg, og den næste menstruation ikke forekommer. HCG kvindelige krop tilpasser sig den fødedygtige, der bidrager til gennemførelsen af de hormonelle forandringer.

Dette glycoprotein består af to partikler: alfa og beta. Alfa-HCG er magen til de andre hormoner i kroppen, mens beta-enheden er unik. Derfor, når analysen er styret af koncentrationen af beta-partikler.

Lille tilstedeværelse af hormonet i det menneskelige legeme betragtes som normalt i fravær af graviditet. Hans hypofysen. Nogle gange kan en vis mængde af et hormon findes i kroppen af kvinder og ikke-gravide kvinder. Norma hCG i blodet - til 5 mIU / ml, og for kvinder i overgangsalderen - op til 9,5 mIU / ml.

Sådan konstateres graviditet ved en blodprøve?

Niveauet af humant choriongonadotropin hos kvinder er blevet en universel indikator for graviditet. Ekspres strimler anbragt netop på dette princip. De reagerer på hormonniveauer i urinen, som begynder at vokse betydeligt i 2 uger efter befrugtningen. Men testene er ikke altid præcise i øvrigt med deres hjælp er det umuligt at sige præcist om graviditeten. Derfor kvinder i den påståede provision for undfangelsen, anbefales det, at donere blod til hCG. Hvad er det? Den sædvanlige procedure udføres i nogen private eller offentlige laboratorier.

Resultaterne er meget nøjagtige. Mange kvinder er interesseret i spørgsmålet: "blod på hCG graviditet når showet?" Fødselslæger anbefale ikke at skynde og at reflektere over analysen kun efter en forsinkelse. Den mindste periode, hvorefter graviditeten er muligt at afgøre, er 7 dage fra undfangelsen.

Hvornår kan jeg donere blod på HCG?

På trods af, at den blodprøve - præcision og tilgængelig metode til at lære om graviditet, er det værd at overveje timingen af mødet. Selvfølgelig, intet forhindrer at gælde for den diagnostiske laboratorium i et par dage efter undfangelsen. Men resultaterne af denne analyse vil ikke være præcis. Og dog, når det er muligt at donere blod på HCG for at få præcise oplysninger om graviditeten? Læger anbefaler følgende vilkår:

 • Hvis en kvinde ved præcis dagen for undfangelsen, er det nødvendigt at tælle 2 uger væk. På datoen for modtagelse og analyse af planen;
 • i tilfælde, hvor det er umuligt at afgøre undfangelsen, anses det for hensigtsmæssigt at give en blodprøve efter 3 uger fra datoen for menstruation.

For at opnå pålidelige resultater skal være tålmodig og vente på den anbefalede periode.

Hvordan til at blive testet, og hvor meget koster det?

Uerfarne vedrørende graviditet og barsel kvinde stillede mange spørgsmål om analysen. Sådan skal du tage HCG, hvilke regler der skal overholdes? Faktisk alt er meget enklere end det ser ud. Blod hCG taget fra ulnar vene i en mængde på 5 ml. Det er tilrådeligt at være på en analyse af morgenen før proceduren og noget at spise. Læge før modtagelse retning er bedre at forebygge optagelse af narkotika. Dette kan påvirke resultaterne af undersøgelsen.

Hvad er prisen for analysen af "blod hCG?" Pris kan variere laboratoriet. I gennemsnit vil tjenesten være 500 p i hovedstaden -. 800 s. Dette gælder for private klinikker og diagnostiske centre. I regnskabsåret institution i samfundet området er gratis.

Fortolkning af resultaterne af primær

Beslut når det er bedre at donere blod på HCG, der har den procedure, og modtog den eftertragtede resultat, vil jeg gerne vide mere om betydningen af numrene på redegørelsen analyse. Måske tre scenarier:

 1. Negativ - hormonet sættes ved 0 til 5 mIU / ml.
 2. Tvivlsomme - chorioniske angivelserne i intervallet 5-25 mIU / ml.
 3. Positiv - hCG i blodet er større end 25 mIU / ml.

Når du modtager en tvivlsom resultat (en lille stigning i hormonet) anbefales at revurdere et par dage. Det er således ønskeligt at overholde de samme betingelser for blodprøvetagning og diagnostisk: at dukke op i den samme hospital på samme tidspunkt af dagen på tom mave. Den nye resultat sammenlignes med den foregående. Hvis afvigelsen i begge retninger og forblev større end 50% af normen, lave en konklusion om tilstedeværelsen af den patologiske proces (log af tumorer). I tilfældet med 20% afvigelse fra de indstillede værdier resulterer igen tvivl om at udpege en ny undersøgelse. I nogle tilfælde stabiliteten af resultaterne og fraværet af patologier konkludere på det individuelle niveau af chorion hormon i blodet.

En enkelt analyse udføres kun, hvis der opnås det negative resultat, ingen tvivl om, at med tiden opstår ikke. Efter bekræftelse af graviditet er nødvendig for at periodisk overvåge hormonet hCG blod.

Ændringer i testresultater ved uge graviditet

I de første uger af graviditeten chorion hormon i blodet er stærkt forøget. Vækstraten vurderes i dag, der kræves for dens fordobling:

 • op til 6 uger - 2;
 • 6-8 uger - 3;
 • 8-10 uger - 4.

Ved den 11. uge af graviditeten, at en blodprøve resultat viser den maksimale værdi af hCG. Og begynde derefter en gradvis nedgang. I en periode på 16 uger sats vil være identisk med den 7-ugers graviditet. I den resterende del af perioden for drægtige hormon niveauer forbliver stabile.

Ændring af mængden af hCG i blodet, afhængigt af varigheden af drægtighedsperioden

Uge fra undfangelsen

HCG, mIU / ml

1

50-100

2

2 500-6 500

3

11 000-25 000

4

36 000-73 000

5

64 000-116 000

6

27 000-233 000

7-11

20 000-291 000

12-15

6 200-103 000

16-20

4 800 til 80 100

21-39

2 700-78 100

Variation chorion hormon niveau er meget høj: alle varianter inden for dette område anses for at være normen. Desuden kan pålidelig fortolkning af resultaterne kun være en læge. Undertiden individuelle strop i blodet hormon lidt over eller under standarden.

Indikatorer HCG IVF

Hvis kvinden gennemgik IVF, proceduren for at analysere et par ændringer. Blod på hCG som graviditeten vil vise i dette tilfælde? eksperter respons er, at proceduren skal gå tidligst 12 dage efter injektionen med indholdet af chorion hormon. Tabellen viser de gennemsnitlige værdier af hCG i blod efter embryo implantation i livmoderhulen.

Normen af hormonet humant choriongonadotropin i blodet efter IVF

Alder af embryo (dag punktering betragtede nul)

Den gennemsnitlige værdi af hCG, mIU / ml

1

4

2

105

3

2000

4

11500

5

31000

6

65000

Sådan skal du tage HCG injektioner, hvis dens indhold blev udnævnt efter implantation af fosteret for at opretholde driften af corpus luteum? Det er nødvendigt at vente et par dage før gør analysen. Ellers vil resultatet være for høj.

Høje hCG i blodet

De fleste gravide kvinder ved ikke, hvad deres niveauer af hCG. Hvis alt går vel, lægen sjældent fortæller den kommende mor af resultaterne af hver undersøgelse. En anden ting, når der er problemer. hCG i blodet kan være højere eller lavere end normalt. Og kun få undtagelser betyder det ikke en patologi af fosteret eller moderens helbred.

Hvad er skjult bag en oppustet tal i resultaterne af analysen på HCG? Nogle gange er det ikke noget alvorligt: forkert indstilling tid eller flerfoldsgraviditet. Men ofte mistanke falder på kvinder, der har diabetes, toxemia, eller abnormiteter i udviklingen af embryoet. Ved detektering af forhøjede niveauer af hCG i blodet genudnævnt analyse og yderligere undersøgelse af den fremtidige mor.

Lave hCG

chorion hormon niveau i blodet hos kvinder med stor nøjagtighed ikke kun for at opdage tidlige graviditet, men også til at følge udviklingen af embryoet under hele drægtighedsperioden. HCG - specifik hormon moderskabet. Hans underspillede præstationer tendens til at tale om krænkelser af graviditet:

 • truslen om abort;
 • forsinkelser i udviklingen af embryoet;
 • fosterdød;
 • "Fading" af embryoet;
 • graviditet uden for livmoderen;
 • patologi af placenta eller fosteret.

Enhver afvigelse fra normen i resultaterne af analysen på hCG - en alarmerende tegn, der kræver øjeblikkelig behandling til lægen til råds.

Uanset om det er nødvendigt at stole på resultaterne af analysen?

Og dog, blodet på hCG - hvad er det? Hvordan kan stole den typiske laboratorieanalyse? Denne fremgangsmåde svarer til hegnet af blod på hormoner, fordi hCG - en af dem. Pålideligheden af resultatet på et højt niveau fejl er sjældne, som regel på grund af medicin eller brugen af specifikke produkter dagen før analyse.

Laboratorieundersøgelser kan give falsk-positive eller falsk-negativ reaktion. I det første tilfælde vil blive bestemt høje niveauer af hCG, der er typiske for en gravid kvinde. Først efter en tid bliver det klart, at embryonet i livmoderhulen er fraværende. Hvorfor sker det? Varianter bit enten skylden medicin, der træffes af kvinder (herunder indholdet af hCG ..), Eller det er et tegn på en alvorlig sygdom.

Falske negative resultater optræder typisk i tilfælde, hvor analysen er udført for tidligt. Have et sted at være, og anomalier udviklingen af embryo i de tidlige stadier. Under alle omstændigheder foreskrive gentagne test og ultralyd.

fund

Blod på hCG - hvad er det? Det viser sig, at den standard og meget informativ analyse. Med det muligt præcist at diagnosticere graviditet så tidligt som 2 uger efter undfangelsen. HCG - specifik hormon produceret af moderkagevæv (senere placenta). Efter implantation af fosteret i livmoderen stiger dramatisk beløbet ved at stimulere kroppens omlægning til drægtighed. Indikatorer HCG kunne ikke være bedre karakterisere graviditet og rettidig informere kommende mor, ikke kun om "interessant" position, men også fiaskoer i udviklingen af barnet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.