FormationUngdomsuddannelse og skoler

Betydning nervesystem for kroppen. Strukturen af nervesystemet

Af alle de nervesystem i kroppen er det det vigtigste. Det afhænger af det koordinerede arbejdet i alle andre organer, væv og celler. Den vigtigste betydning af nervesystemet for kroppen, at der på dens bekostning det fungerer som en helhed. Desuden styrer også kroppens kontakt med det eksterne miljø.

Manden på bekostning af dette system kan tænke, analysere begivenheder. Den dybere mening med nervesystemet til kroppen langt vigtigere: det kontrollerer alt, herunder de processer af åndedræt, blod, sult og tørst, er det også ansvarlig for alle vores reflekser, herunder den mest primitive. For at forstå dens betydning for vores krop er med dig, skal du vide (i hvert fald på det grundlæggende niveau) dens struktur.

At der er en del af nervesystemet?

Det er dannet af nervevæv, som omfatter neuroner og satellit-celler (astrocytter). Lad os kort beskrive deres formål:

  • Neuron - den vigtigste funktionelle enhed af nervevæv. Disse celler er ansvarlige for den tænkning, og for alle andre funktioner i hele systemet.
  • Cells satellitter drive og trofisk støttefunktion. I øjeblikket er det, at de også må spille en vigtig rolle i mekanismen for langtidshukommelsen, selv om denne hypotese må afklares.

Vi fortsætter med at diskutere strukturen og betydningen af nervesystemet.

Strukturen af neuron

Denne celle, som er ansvarlig for næsten alt hvad der sker i kroppen, er sammensat af krop og vedhæng. De er opdelt i to typer: de axoner og dendritter. Den første af dem afviger fra cellerne i et enkelt eksemplar, længe. Tværtimod dendritter i forskellige størrelser er ikke for fremtrædende, meget forgrenet. Som regel hver nervecelle kan være flere. Ifølge de dendritter nerveimpulser går ind i buret.

Axon anderledes stor længde, næsten ingen grene. På det pulser ud af nerven cellelegemet. Længden af denne proces kan overstige flere snese centimeter. Ifølge det, bliver signalerne transmitteret ved hjælp af elektriske udladninger, næsten øjeblikkeligt.

En lille sidespring. Det skal bemærkes, at værdien af strukturen og funktionen af nervesystemet så kompleks og forskelligartet, at mange af de funktionelle træk ved nogle særligt komplekse biokemiske processer, der foregår i dybden af centralnervesystemet, er forskerne lige begyndt at gætte.

Axoner overtrukket fra et fedtlignende stof, der tjener som en isolator. Den behandler disse klynger danner et hvidt fast stof i nervesystemet. Liget af neuron og dendritter ingen skaller har. Ophobninger af disse objekter kaldes grå stof.

Vi fortsætter med at studere strukturen og betydningen af nervesystemet. Du skal rydde idé at neuroner er stort set differentieret, afdeling af denne type er der ingen celler. Vi vil fortsætte med at tale om vigtigheden af nervesystemet. Den generelle plan for nervesystemet er det umuligt at forestille sig selv ca., hvis du ikke ved, om strukturen af neuron, dens funktionelle enheder.

Hvad er neuroner?

Må ikke antage, at alle neuroner er de samme. Tværtimod, de er meget forskellige fra hinanden i form og funktioner. Følsomme transmitterer impulser fra sanseorganerne til hjernen. Deres kroppe er placeret i den store ganglier af kroppen. Af den måde taler, den såkaldte store klynger af neuroner uden for hjernen og rygmarven. Motor arter, derimod overfører impulser fra hjernen til musklerne og indre organer.

Intercalary neuroner er ansvarlige for kommunikation og overførsel af information mellem de sensoriske og motoriske celler. Deres processer er meget kort, spille rollen som "lag" strækker sig ikke ud over hjernen. , Hjernen modtager således oplysninger fra alle de systemer og organer i kroppen.

Så for at opsummere den foreløbige op. Hvad er den grundlæggende betydning af nervesystemet til kroppen? Vi lister:

  • Den modtager signaler fra sanseorganerne, lugt og touch-receptorer.
  • I neuroner produceret den modtagne information analyse.
  • Aktiveringslegemet (arm, for eksempel) svarende til den transmitterede impuls.
  • Kroppen i tilstrækkelig grad reagere på irriterende miljømæssige faktorer.

Impulser fra hjernen og overføres til ham, ikke blot for de enkelte processer i neuroner, men også i de specialiserede nerver.

Hvad er dine nerver?

I hverdagen, vi hele tiden hører ordet, men dens sande betydning er en eller anden måde tror ikke. Men nervesystemet og dets rolle i kroppen er så stor, at du bør vide om det!

Nerver kaldes som tiden akkumulering af lange processer af neuroner, som er dækket med en speciel beskyttende belægning. Hvis der ved denne "snoede" er processer af motoriske neuroner, er nerverne selv kaldte motor. Som regel, kufferter i nerven indeholde både dendritter og axoner. I dette tilfælde de kaldes blandet. De adskiller sig i, at de kan overføre nerveimpulser i begge retninger.

Dele af nervesystemet

Har to hovedafdelinger: den interne og perifere. Den centrale afdeling omfatter hjernen og rygmarven er beskyttet af knoglerne i kraniet og rygsøjlen. Følgelig i periferien består af ganglie og nerver separat processer af neuroner.

Den del af nervesystemet, der styrer driften af skeletmuskulatur, kaldet somatiske. Således nervesystemet for kroppen, i dette tilfælde er det ekstremt vigtigt: det er den "somatiske" giver os mulighed for at bevæge sine arme og ben. For indre organer ansvarlige autonome systemer afdeling. Dens funktion er ikke underlagt bevidst af mands vilje. Kort sagt, du er usandsynligt at vide, hvordan man styre processen med fordøjelsen, bremse eller accelerere den.

Således er betydningen af nervesystemet i reguleringen af kroppens funktioner er meget stor: den styrer selv de processer, som de fleste mennesker ikke engang klar. Selvfølgelig, hvis deres krop er i orden, og alt fungerer i "normal" tilstand.

I dette afsnit er der to store "strukturelle enheder": det sympatiske og det parasympatiske nervesystem. Næsten alle de indre organer er innerveret af nerve badebukser det fra hende. Virkninger på kroppen i disse afdelinger er diametralt modsatte.

For eksempel reduktion af sympatiske forbedrer hjerte-tværstribede muskler, og parasimpatika - sinker processen, den er ansvarlig for fordøjelsen. Således rolle det parasympatiske nervesystem i kroppen er endnu vigtigere. Den er ansvarlig for respiration og andre vitale processer.

refleks

Og hvad er betydningen af nervesystemet i en helt ubetingede reaktioner hos mennesker og dyr til en vis irritation af miljøet? Kort sagt, hvordan refleks aktivitet?

Som det er kendt, er ansvarlig for denne mekanisme, som vi kender som "refleks bue". Det er den vej, langs hvilken nerveimpulser i det øjeblik, hvor kroppen reagerer på stimulering af refleks. Den består af følgende afsnit: receptor følsom måde, nogle ansvarlige for refleks del af nervesystemet, stien langs hvilken signalet, samt fra arbejdskorpusset.

Det er, hvor vigtigt nervesystemet i menneskets liv. Når der er noget brudt, til en syg person kan være en reel feat uafhængige binde snørebånd. Det er forbløffende, hvor lidt mange tænker om vigtigheden af nervevævet!

På strækninger af den refleks bue

Hver bue begynder med sensoriske receptorer. Hver af dem ser kun nogle bestemte slags stimuli. Receptorerne er ansvarlige for omdannelsen af det eksterne miljø til nerveimpulser. Impulser, der bevæger skeletmuskulatur, udløser nogle vigtige processer og udfører en lige så vigtig funktion, er rent elektrisk i naturen. Med en følsom neuron impulser overføres til det centrale nervesystem.

Bemærk, at næsten alle refleks buer er sammensat af indskudte neuroner.

Mange tror, at panikhandling - helt ubevidst proces, der, når forankret, er det stadig helt uændret. Men det er ikke tilfældet. Den omstændighed, at signalet fra receptoren, nervesystemet ikke bare acceptere, men bruger sin analyse at evaluere effekten af reaktionen. Kort sagt, er det, fordi folk med uddannelse tilpasset deres handlinger ikke kun til refleks automatisme, men også gøre det perfekt.

Og lad os nu snakke, hvad er betydningen af nervesystemet i forbindelse med diskussionen af rygmarven. Nogle mener, at det udelukkende til transmission af impulser fra hjernen til afdelingerne nedenfor. En grov fejl, da den rolle af kroppen er langt vigtigere.

Strukturen af rygmarven

Placeret rygmarven i rygmarvskanalen. Limited og beskyttede naturlige hulrum - kranieknogler samt af rygsøjlen. Teoretisk (anatomiske), grænsen mellem rygmarven og hjernen strækker sig mellem nakkebenet og atlas.

Hos mennesker har det form af hvide ledning, hvis diameter er ca. 1 centimeter. Selve kanalen er fyldt med væske, cerebrospinalvæske. På overfladen af legemet er to dybe langsgående riller, der deler det i højre og venstre side. Hvis hjernen er skåret i halve, kan du se en ganske fint mønster, der ligner en sommerfugl.

hendes krop er dannet af neuroner (intercalary og motor). Som vi allerede har sagt, en hvid substans, der dækker dem på alle sider, er en lang processer af neuroner. De strækker sig langs rygmarven op og ned til formular uplink og downlink-kanaler.

Hvad betyder rygmarven?

It to vigtigste opgaver: reflekser og rolle lederbaner. På grund af den refleks funktion, har vi mulighed for at gøre mange bevægelser. Alle reduktioner af skeletmuskler i kroppen (undtagen hovedet muskler) en eller anden forbindelse med refleks buer, som er direkte afhængig af aktiviteten af rygmarven way.

Med andre ord, den rolle af nervesystemet i kroppens vitale funktioner er ekstremt alsidig: i reguleringen af organsystemer ofte involveret de tjenestegrene, som mange husker meget sjældent.

Vi har ikke overdrive! Efter rygmarven i selskab med hans "hoved kollega" regulere den korrekte drift af utrolig mange organer: fordøjelsessystem og hjertet, urinvejene og kønsorganer. På grund af den hvide substans er synkroniseret, forudsat at et fuldt fase deres respons på eksterne og interne stimuli.

Vigtigt! Glem ikke, at rygmarven stadig er underordnet hovedet rundt. Der er tilfælde, hvor som et resultat af skade, ulykke eller sygdom af en person helt bryder forbindelsen mellem hjernen og rygmarven. Først i sådanne tilfælde fungerer det helt fint. Det er bare næsten alle reflekser, som er placeret under den zone, helt forsvinder.

Sådanne mennesker kan, i bedste fald, at bevæge sine hænder, let dreje hovedet, men hele den nedre del af kroppen, de helt ubevægelig og blottet for enhver form var følsomhed.

hjerne

Det ligger i kraniet. Opdelt i følgende afsnit: medulla oblongata, cerebellum, bridge, mellemliggende og sekundær afdeling, og halvkugle. Som i det foregående tilfælde, der er en hvid og grå substans. Hvid forbinder begge dele af hjernen og rygmarven hans afdeling. På grund af denne hele centralnervesystemets funktioner de som helhed.

I modsætning til rygmarven, der er grå substans går til legemsoverfladen, som danner dens bark, cortex.

Forlængede marv er i virkeligheden en fortsættelse af den spinale kort er påkrævet til forbindelse af disse dele af nervesystemet sammen. Han er ansvarlig for respiration, fordøjelse og andre ubevidste funktioner, men på grund af hans skade er dødelig for livet.

Betydning af de enkelte komponenter

Lillehjernen styrer motoriske funktioner. Den midthjernen er en "transitområde" for mange refleks buer. Medulla, pons og midthjernen formular en slags kuffert forbinder mellem forskellige afdelinger og udføre mange refleks funktioner. Cora - den yngste og den vigtigste afdeling. Det skyldes, at det, vi tror, tror, gemme dine minder. Trauma cortex er fyldt med fuldstændigt tab af identitet.

Der er tilfælde, hvor folk bliver længe i en tilstand af klinisk død, druknede, efter en særdeles forfærdelig ulykke, optrådte live som et resultat af intensiv og hjerte-lungeredning. Det er bare sådan tilstand kaldes en yderst vanskelig liv. Corticale neuroner dør meget hurtigt, hvorefter personen bliver til en "grøntsag". Han kan ikke sige, at han ikke har nogen erindring om det tidligere liv (med få undtagelser), det kan generelt ikke tage vare på sig selv.

Det er, hvor vigtigt nervesystemet i organismen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.