LovStat og lov

Besættelse af prøveperioden. Prøvetid (TC RF)

Jobsøgning, samt udvælgelse af personale, - en omstændelig proces. Selv om jobkrav opfylde de faglige kvaliteter af kandidaten, og denne specialist tilbud er fuldt egnet, er der ingen garanti for, at samarbejdet er bundet til at blive en succes og lang.

Hvad tid kan indstilles?

Besættelse af prøveperioden for at afgøre muligheden for yderligere samarbejde. Ifølge Labor Code i Den Russiske Føderation (artikel 70), kan denne periode være forskellig i forskellige tilfælde. Der er følgende muligheder:

- ikke mere end 2 uger;

- prøveperioden 3 måneder (eller mindre);

- op til seks måneder;

- op til et år.

I dette tilfælde den mindste varighed gives, når en tidsbegrænset ansættelseskontrakt (op til seks måneder). Desuden refererer til sæsonarbejdere. prøvetid 2 uger kan indstilles for dem, men ikke mere.

Normalt, men det tager stadig længere tid. I de fleste tilfælde, det varer op til 3 måneder prøvetid. Labour kode, at det kan ende med aftale eller tidligere, men ikke senere. En periode på 6 måneder kan installeres for eksempel lederen af virksomheden, dens repræsentationskontor eller filial, regnskabschef, samt deres stedfortrædere.

I nogle tilfælde udføres rekruttering på prøve i længst tid? For eksempel, når du indtaster en civil public service-personale. Hvordan prøveperioden varer i dette tilfælde? Op til et år. Men hvis en medarbejder overføres til et nyt sted på en statslige agentur til et andet, mest tid det er seks måneder.

Kategorier af arbejdstagere, for hvem det er umuligt at etablere en prøvetid

Ovennævnte regler gælder ikke for alle potentielle medarbejdere. Der er grupper af arbejdstagere, for hvem det er umuligt at etablere en prøvetid (Labor Code angiver de relevante tilfælde). Denne gravide kvinder, kandidater op til 18 år, medarbejdere med ordren i 2 måneder eller derunder. En anden sag - hvis et job kandidat ind i konkurrencen. Hertil kommer, at denne kategori omfatter tidligere elever, der modtog højere, sekundær eller primær uddannelse for første gang og begynder at opfylde positioner i speciale, de har modtaget. Desuden kan ansættelse af en prøvetid ikke gennemføres for mennesker med handicap, som blev sendt til dette kontor af resultaterne af lægeundersøgelsen. En anden kategori - fagfolk, der var inviteret til dette sted ved overførsel til en anden arbejdsgiver. De sidste to tilfælde - hvis kandidaten er valgt til et offentligt embede, og hvis han udskrevet fra tjeneste (Alternativt militæret).

Hvorfor har vi brug for en prøveperiode?

Besættelse af prøveperioden på at tage op stillingen indføres ikke blot til fremtiden for medarbejderen, men også arbejdsgiveren. Begge sider i denne periode er det muligt at se på hinanden og se, om samarbejdet skal fortsætte. Under testen vurderer arbejdsgiveren kvaliteten af virksomheden, medarbejderens evne, hans kommunikationsevner, evnen til kvalitativt at udføre opgaver, der matcher stillingen, dens overholdelse af de regler, der i virksomheden, såvel som disciplin. I løbet af denne periode, medarbejderen finder selskab med sit job, løn, ansvar, ledelse og medarbejdere.

Som betalt arbejde i prøvetiden?

En medarbejder, der er i testfasen, arbejdsret gælder fuldt ud. Derfor, hvis et selskab i kontrakten fastsættes, at denne periode ikke vil blive betalt, er det en klar overtrædelse af russisk lov. Hertil kommer, at mange arbejdsgivere i dag bevidst fastsat en mindre løn emnet, lovende derefter at øge den. Ved denne lejlighed, kan vi sige følgende.

Først en medarbejder, der er på retssagen, er det umuligt at begrænse løn. Dens sats må ikke være mindre end foreskrevet for stillingen i bemandingen tabellen. For det andet, det selskab, der reducerer revisor på den del af prøvetiden, falder ind under denne artikel, som diskrimination. Bemandingen af et selskab, for eksempel, er der to priser til chef indkøb. Først besat af den gamle officer, og den anden en ny person med prøvetid er blevet inviteret. I dette tilfælde bør den første dag i den uerfarne har ikke mindre løn end en arbejdstager i flere år i en lignende stilling på den ansatte.

Legitime måde at installere en mindre løn for varigheden af prøvetiden

Ikke desto mindre er de ansatte i løbet af prøvetiden sat mindre løn næsten alle selskaber. Du kan gøre det legitimt, ved at ændre, for eksempel løn af medarbejdere til stillinger novice i bemandingen. Man skal dog altid huske på, at dens størrelse ikke bør være mindre end mindstelønnen.

Specialist, som ligger på prøveløsladelse kan udbetales bonusser og andre bonusbetalinger, som er fastsat i forordningen om vederlag og bonusser. Arbejdsgiveren er også forpligtet til at betale for testen overarbejde, sygefravær, adgang til at arbejde på helligdage og weekender.

Registrering af prøveperioden

Med forbehold for obligatorisk registrering af prøvetid. Med medarbejderen har brug for at indgå en ansættelseskontrakt, og rækkefølgen af at ansætte en medarbejder er udstedt på baggrund af det. Disse dokumenter specificere varigheden af testperioden. I projektmappen ikke gør record "blev vedtaget i en prøveperiode", det siger kun, at medarbejderen ansat.

Udvidelsen af prøvetiden

Stigende det er ikke forbudt, men kun hvis varigheden af prøvetiden ikke må overstige de standarder fastsat ved lov. For eksempel, hvis det i begyndelsen er 1 måned, og arbejdsgiveren ved udgangen af denne periode, er der stadig tvivl om, hvorvidt kandidaten af denne position, kan prøveperioden forlænges til 3 eller op til 6 måneder, når det kommer til job filialdirektør, regnskabschef.

Uden samtykke fra den ansatte til at øge sin varighed er umuligt. Derfor skal arbejdsgiveren giver grund til at forlænge prøvetiden.

Behovet for skriftlig fiksering af overtrædelser af arbejdsdisciplin en medarbejder

Forsinkelser i udførelsen af opgaver medarbejderen, sine fejl, overtrædelse af arbejdskraft disciplin bør være at dokumentet, og hvis der er memoer ledere, så er du nødt til at gøre dem så godt. Fakta certificeret på en sådan måde, bør det afleveres til en repræsentant til gennemgang. For at bekræfte han har til at sætte sin underskrift. Hvis medarbejderen er enig i de mangler i arbejde, er det en tillægsaftale til ansættelseskontrakten, og prøveperioden er forøget. Hvis en medarbejder mener, at krav mod det er ubegrundet, og ikke giver sit samtykke til en ny periode kan afskediges, som bør baseres på de skriftlige beviser uigendrivelige.

Rettigheder og pligter som arbejdstager har i prøvetiden

De er ikke forskellige fra dem, der har andre ansatte, der arbejder i virksomheden. Vi specialist, udarbejdet i en prøveperiode, har du følgende rettigheder:

- modtage løn, bonus, tillæg til lønnen for overarbejde og andre incitamentsaflønning;

- at tage sygeorlov på grundlag af som blev opnået i løbet af de handicap forsikring betalinger;

- træde tilbage på ethvert tidspunkt på eget initiativ (ikke nødvendigvis vente til færdiggørelse af prøvetiden);

- tage en weekend for egen regning eller på bekostning af fremtidig udgivelse; men i dette tilfælde kan arbejdsgiveren nægter at forlade lovligt, hvis det ikke er i strid Labor Code, det 128. artikel: for eksempel, hvis en medarbejder har en baby, så det bør gives fri uden løn i op til fem dage.

Pligter følgende medarbejder:

- overholde interne regler, ild og arbejdsdisciplin;

- overholder betingelserne i kontrakten;

- udføre arbejdsopgaver i overensstemmelse med den jobbeskrivelse.

Afskedigelse af en ansat, ikke forbi prøvetiden

Først og fremmest bør forberede sig på meddelelsen medarbejderen skriftligt, hvor du skal angive grundene til, at det er umuligt at yderligere samarbejde. De skal dokumenteres. Det kan være en handling af disciplinære sanktioner for manglende overholdelse medarbejder job opgaver, skriftlige klager fra kunder, interageret med en specialist eller for eksempel den udvalgsmøde protokol, der blev bestemt ved resultatet af prøveperioden, og andre. Anmeldelsen også, datoen for den planlagte afskedigelse og af dokumentet. Den er lavet i to eksemplarer (til medarbejderen og arbejdsgiveren).

Det næste skridt - præsentationen af meddelelsen til medarbejderen senest tre dage (og helst 4) før afslutningen af testen eller datoen for de planlagte fyringer (hvis beslutningen om at opsige kontrakten blev gjort meget tidligere, end det var i slutningen af prøveperioden). Bemærk, at hvis du ikke gør det i tide, har medarbejderen automatisk anses for at have bestået prøven.

Det næste skridt - en bekendt af medarbejdere med varsel og male det med datoen. Hvis ikke bestået prøvetid nægte at underskrive, skal arbejdsgiveren gøre en særlig handling. Det skal underskrive mindst to vidner.

Yderligere udstedte ordren til afskedigelse. En post er lavet i projektmappen, dens tilsvarende artikel.

Det næste skridt - dagen for afskedigelse medarbejderen modtager en løn for de dage, han arbejdede, arbejde bog og kompensation for ubrugt forlade dem, hvis til stede.

Opsigelse af aftalen ved afgørelse af medarbejderen

Hvis specialisten beslutter uafhængigt at opsige kontrakten før afslutningen af prøvetiden, skal den underrette arbejdsgiveren. Brev af fratræden han skulle skrive, med angivelse af grunden "på eget initiativ" og derefter kontrakten opsiges i henhold til denne artikel. Hvis du allerede har bestået prøvetiden ansatte skal underrette deres arbejdsgiver af ønsket om at forlade i to uger, skal medarbejderen passerer testen meddele det på bare tre dage.

Tilfælde, hvor afskedigelse ikke er mulig

Det skal bemærkes, at afskedigelsen af medarbejdere, der ikke har bestået den prøvetid, skal svare til deres afskedigelse på initiativ af arbejdsgiveren. Derfor er det nødvendigt at blive fortrolig med Labor Code, før udøvelse af positioner, at forlænge prøvetiden (artikel 81). For eksempel, at arbejdsgiveren ikke har nogen ret til at afskedige en gravid eller opdrage et barn under 3 år gammel kvinde. Hvis en medarbejder er midlertidigt ude af stand til at arbejde eller er på ferie, er det også forbudt at afskedige.

For at drage fordel af prøveperioden?

Det er til gavn for både arbejdsgiveren og medarbejderen. På grund af den prøvetid virksomheden kan sikre, at kandidaten har en professionel eller begynde at lede efter en anden specialist. En arbejdstager, til gengæld vil være tilfreds med din nye destination vil blive godkendt eller til at lede efter en anden. Således vil hverken selskabet eller specialisten ikke miste den ekstra tid til at kigge efter en anden kandidat eller et nyt job.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.