Sport og FitnessUdstyr

Berdan riffel: specifikationer og fotos. Anvendelsesområde rifler Berdan

Jagt riffel Berdan blev betragtet som en af de bedste på det tidspunkt. Desværre, i dag er det ikke særlig kendt, især i lyset af mange udenlandske modeller. Ikke desto mindre rolle Berdan rifler til den russiske hær er uvurderlig. De har været i tjeneste i næsten tyve år, og derfor fuldt ud fortjener at indtage sin retmæssige plads i historien af russiske våben.

historie

Skaberen rifler Berdan er en amerikansk opfinder. Det er i hans ære de navngivet. Det menes, at den første kopi kom fra maskinen i 1868. I april 1869 ankom skaberen af Berdan rifler med deres barn i Rusland. Ny single-shot riffel blev præsenteret for den russiske zar. Det er meget behageligt at Alexander II. Kejseren udstedte et dekret tog det om bord. Det er, hvordan historien begyndte lange serviceintervaller rifler Berdan i den russiske hær. Oprindeligt blev planten bestilt af den part af tredive tusinde eksemplarer. Samtidig på en fabrik i Bridge Port startede produktionen syv og en halv million patroner bestemt for disse rifler.

Senere blev hun engageret i færdiggørelsen af oberst i den russiske hær af Alexander Gorlov og løjtnant Gunius. Og allerede i 1870, de gamle modeller erstattet af et nyt system Berdan riffel - 2. Det havde en skydespjæld og blev betragtet stede i håndvåben.

Femogtredive ændringer blev foretaget i resultatet af modifikationer af det oprindelige design. Den opdaterede model blev introduceret GAU Kommissionen. Hun ærefuldt modstod alle test og blev accepteret i brug som "lineære skyde en riffel."

anvendelsesområde

Dets fremragende ballistik var grunden til, at denne model, der anvendes af soldater, der handler i stifinder og pleje af nærkamp. Denne riffel blev brugt i Guard styrker den russiske hær under krigen mod de tyrkiske janitsharerne 1877-1878. De havde ikke længere anvendes, selv når der var pistoler Mosin Nagant eller. Under Første Verdenskrig, nogle soldater affyrede deres geværer Berdan-2 kaliber 10.75x58.

I Rusland, blev disse våben lavet. Men det satte præg på russisk, såsom stammen var en inskription: "Koltovsky våbenfabrik. Hartford. Amerika "og et serienummer. I begyndelsen af russisk-tyrkisk krig, de russiske tropper var omkring 18 tusind rifler Berdan. Hertil kommer en stor mængde våben var i tjeneste i hæren Bulgarien i krigen i 1914. Omkring tredive tusinde eksemplarer på omtrent samme tid, det blev leveret fra Rusland til Kongeriget Montenegro. Og i 1995-96, under krigen i Etiopien, det blev købt tredive tusinde stykker stammer fra den tredje generation.

beskrivelse

Fra synspunkt moderne brugere, dette våben synes virkelig en "monster". Dens meget lang og temmelig tunge krop og en patron med en sort pulver lidt til behagelig optagelse. Men hvis man ser på våben øjne hans samtidige, så er der mange fordele. Den vigtigste russiske hær på det tidspunkt var single-shot riffel Krnka og Carla med en kaliber på 15,2 mm. Og det er på deres baggrund i disse år, "Berdan riffel" synes reelle "melkashki" - let og elegant.

Design funktioner

Berdan riffel-2 var udstyret med en pistol ramme, designet til maksimal række seks hundrede trin. Det flyve uden namushnike placeret i en betydelig afstand fra snude. Og lige på stammen havde tidevandet for fastsættelse af bajonet, og sengen med en lige hals. "Berdan riffel" var udstyret med en bajonet.

riffel design er meget enkel. Dens udløsningsmekanisme med en drivfjeder og trommeslager nøglehul placeret inde i røret, som sammen med lukkeren, tilbagelænet på en tværgående akse, fungeret ganske glat. Riflen var ikke udstyret med emhætte: patronhylstre soldater måtte udtrække manuelt. Derfor overgår sine samtidige i præcision og nøjagtighed af brand, i form af bekvemmelighed, det mistede nogle af de andre modeller.

Berdan riffel-2 havde samme boks som i det første nummer. I første omgang blev det lavet af valnød og efter - birk. Handguard blev forseglet med cylinderen skyderinge på skruerne. Der var to. Seværdigheder havde også den samme struktur, og tidevandet til fastgørelse bajonet var på den rigtige side. I dette tilfælde blev bajonet ændret. Han er ikke fast under tønden, og til højre.

Låsebolt båret af sin rotation ved femogfyrre grader. Dette var ikke nok for sådan en krupnokaliberki, skyde en kraftig protektor. På samme højderyg, som var udstyret med rifler Berdan lukker hvilede mod bagvæggen til modtageren.

anvendelse af

Men på denne måde begyndte hun at ankomme i den russiske hær. Brug riflen var enkel nok. Når røret trækkes over skaftet nøglehullet nøglehullet rør deling handling foråret og hammeren blev placeret på delingen.

Derefter tage en lille kugleformet håndtag, skulle du åbne porten og smide det frem og op, indlæse en riffel. Efter lukning af pistolen var klar til at skyde.

patron

Berdan riffel affyret ekstruderet messing ærme flaskeformet, inden i hvilken var en messing kop til det formål at styrke hætten, og en central hætte. Ladningen af nitrat pulver-kul og brunkul til kavaleriet vejede udførelsesform 1 sol, eller 4,265 g betragtninger riffel Berdan-2 infanteri fyret med nogle tungere primer -. 1,19 sol, eller fem gram .. På pulveret i et papir cup sætte sig prosalnik lavet af svinefedt blandet med voks. Han var forpligtet til at afbøde tønden begroning og bedre tætning. Kavaleri spændepatron to prosalnika blev leveret. Kugler i rifler Berdan var cylinder-spidsbueformet, stemplet, fra rent bly i et papiromslag. På deres dag var der en fordybning til at placere inde i enden af papiret.

kaliber

Wrap bidraget til at beskytte riflingen fra zasvintsovaniya proces. Desuden er det isoleret metalmuffe, lad ikke udseendet af langsgående spor på kugler. Denne mangel på det tidspunkt var meget almindelig og vises som de passerer gennem kanalen i cylinderen.

Bullet "berdanok" havde samme kaliber som tønden. Den vejede 24.16 gram. Når fyret, projektilet er lang nok til at krympe i længden, øges kaliber og riflingen fyldt. Efter sin afgang indpakning papir under lufttryk under rotation faldt af. Uden kugler osalivalis wrapper og dermed mindske friktionen i cylinderen under brænding. Skelne infanteri patron fra kavaleriet var meget let. til den sidste kugle indpakningspapir blev farvet i pink, mens infanteriet patronen var hvid. Den vejer 39,4 gram.

Indledende kugler til infanteri patron var hastighed i 1414 fod eller 431 meter per sekund, og Cavalleri - 1188 m / s. I det første tilfælde er det en to hundrede og tre trin udstanset jernplade med en to og en halv millimeter tyk hver. Ud fra følgende betragtninger kavaleri kugle kunne gøre det samme, men fra en afstand af hundrede meter.

Produktion i Rusland

Berdan riffel-2 oprindeligt blev bestilt på en våbenfabrik i Birmingham. Men det blev hurtigt klart, at den militære gren af en så stor stat som Rusland, på bekostning af forsyninger fra udlandet er ikke længere muligt. Tiden er kommet, hvor det var nødvendigt allerede at etablere egen produktion. Men det var ikke en nem opgave. Til fremstilling af "berdanok" og patroner til dem i den rette mængde er nødvendig for at grundigt modernisere den russiske våbenindustri. Og det blev gjort, men med store omkostninger og stor indsats. I efteråret 1872, alt var klar ved Tula våben Plant. Samtidig var vi i fuld gang arbejder på Sestroretsk og Izhevsk mekaniske fabrikker.

Da den indenlandske maskinindustrien dengang var stadig i sin vorden, alle de maskiner, værktøj og udstyr måtte købe i udlandet. En væsentlig rolle i at fremme produktionen af rifler Berdan i vores land spillede en britiske eksperter. For at opfylde behovene i den russiske hær i patroner til våben i 1869 i St. Petersborg blev bygget og udstyret med den nyeste maskiner fabrik. På grund af ændringer gennemføres gradvist begyndt at opruste hæren har avancerede indenlandske modeller.

Egenskaber

På det tidspunkt riflen Berdan kendetegnet ved fremragende ballistik og nøjagtighed. Klager forårsagede kun krævende våben til rigelig smøring. Nogle utilfredshed filt og over den lave pålideligheden af affyringsmekanismen.

Fordele og ulemper

Rifle første og anden prøve havde ikke været enkeltvis og butik. Gunslinger kunne sætte et minut til ti kugler i en cirkel med en halv meters afstand af en hundrede meter. Det er på dette tidspunkt blev betragtet som et godt resultat. Imidlertid blev våben infanteri riffel betragtes ikke helt uheldigt: først, det krævede en god evne til at skyde fra jagere, og for det andet, var det nødvendigt at lære dem den behandling for omkring en måned. Dette skyldes det faktum, at det hængslede lukker opbygning og vedligeholdelse af denne pistol var ganske kompleks.

udgifter til

Berdan rifler, især med et par ændringer i vores land i dag betragtes som sjældenheder. I god stand, er det meget svært at finde. Den kongelige og i den sovjetiske periode alle elementer er tilgængelige i lagre af meningsmålingerne blev ændret i den glatløbede. Det er derfor, i dag er meget sjælden ægte fabrik riffel Berdan. Dens pris er ganske høj. Det afhænger af den model, og tilgængeligheden af yderligere syn. Lige så vigtigt er den tekniske tilstand af våbnet. I gennemsnit infanteri kan købes Berdan-2 for halvfjerds tusind rubler og derover.

I overensstemmelse med gældende i dag i vores land lovgivningen, kun ved tilstedeværelse af en sagkyndig udtalelse fra Kulturministeriet til at anerkende den kulturelle værdi af riffel, det kan med rette være i fri omsætning.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.