SundhedSygdomme og betingelser

Behandling af knogle på tommelfinger. Valgus deformitet af storetåen: behandlingen

Valgus deformitet - en ret almindelig problem, især blandt ældre kvinder. Kogler af tommel- ben ser ikke alt for godt, og udviklingen af sygdommen patologi og forårsage betydelig fysisk ubehag. Så hvad er en behandling af knogle på tommelfinger? Hvilke redskaber tilbyder moderne medicin?

Hvad er en valgus deformitet?

Ugly bump på benene i de fleste tilfælde er intet andet end den valgus deformitet af storetåen. Under indflydelse af disse eller andre årsager varierer omfordeling af belastningen på foden, hvilket igen fører til afvisning af falanks af tommelfingeren fra den naturlige akse. Selvfølgelig er disse ændringer påvirker status for alle knoglerne i foden - hvis ubehandlet deformitet gradvist dækker alle phalanges og led.

Vigtigste kilder til mund deformiteter

I virkeligheden er denne patologi stoppe udviklingen under indflydelse af mange faktorer - både eksternt og internt. For det første på listen over de grunde, du har brug for at angive en genetisk disposition - hvis moderen har en valgus deformitet af tommelfingeren, er der stor sandsynlighed for, at disse vil stoppe sygdommen og hendes døtre. Af den måde, de risikofaktorer omfatter kvindelige køn, som kvinder i moden alder sygdom diagnosticeres hyppigst.

Desuden er sygdommen ofte er forbundet med at bære ubehagelige sko med høje hæle og ustabil med smalle tåen. Det faktum, at disse sko, mens du går skaber en ubalance - den største byrde falder på forfoden.

Risikofaktorer omfatter også flad kryds type, hvor der er en ændring i muskeltonus i forfoden. På den anden side, overvægt skaber også en ekstra byrde, hvilket øger risikoen for deformation. Lejlighedsvis knogle på benene er resultatet af mekanisk beskadigelse, såsom skade, fraktur eller dislokation.

sygdommen stadium

Desværre er denne sygdom i fødderne er en ret almindelig problem. Og det er meget vigtigt at bemærke udseendet af stammen i de tidlige stadier, når du kan ordne det, uden hjælp fra en kirurg. I moderne medicin, det besluttet at afsætte fire faser af hallux valgus storetå:

  • Første grad. Ledsaget af en lille afvigelse af tommelfingeren (mindre end 20 grader) og er større æstetisk end fysisk ubehag.
  • I anden fase af sygdommen den afbøjningsvinkel på ca. 20-30 grader.
  • Det tredje trin er karakteriseret ved forskydning af 30-50 grader, mens der er en initial stamme andre phalanges i foden, og begrænset bevægelse i leddene i tommelfingeren.
  • I det fjerde trin afbøjningsvinklen er over 50 grader, mens der er betydelig deformation af hele foden, og patienter klager over konstante smerter.

Under alle omstændigheder er det nødvendigt at forstå, at disse sygdomme i foden er ekstremt ubehagelig og farlig. Derfor bør forekomsten af små buler i bunden af storetåen straks søge hjælp fra en læge-orthopæd.

Hvad er symptomerne på sygdommen er ledsaget af?

Selvfølgelig er valgus deformation ledsaget af en række karakteristiske symptomer. I de indledende faser vil du bemærke dannelsen af små bump, "frø" i bunden af storetåen. I første patienter opfatter dette fænomen mere som en kosmetisk defekt, da der ikke er nogen fysisk ubehag.

Men som sygdommen skrider frem storetåen begynder at afvige mod andre phalanges. Patienter klager over tunghed i benene og ømhed, der kommer med udvidet gå, især i ubehagelige sko. I den tredje fase smerten er en konstant følgesvend af mennesket. Ofte de angrebne led bliver betændt starten - bløde væv bliver hævede, og huden reddens. Den fjerde fase af udviklingen af sygdommen er karakteriseret ved deformation af næsten alle phalanges af mund - smerten er altid til stede, selv ved hvile.

metoder til diagnose

Mistænkt for hallux valgus storetå er ikke så svært, især hvis patienten bedt om hjælp i de senere stadier af udvikling sygdom. Der er imidlertid andre mund sygdomme, der ledsages af lignende symptomer - såsom deformation af skelettet kan være forbundet med arthritis, gigt og andre sygdomme. patienten anbefales derfor, at videregive nogle ekstra tests, såsom røntgenundersøgelse - på billedet lægen kan se præcis tilstedeværelsen af deformation og graden af dens sværhedsgrad, som henholdsvis vil give svar på spørgsmålet om, hvordan man behandler en sådan sygdom fødderne.

Behandling af knogle på tommelfinger

Hvis du har mistanke om deformation udvikling bør konsultere en læge. Behandling af knogle på tommelfinger i høj grad afhænger netop på det stadium af sygdommen. I de indledende faser, kan du rette op på situationen ved hjælp af konservative midler, men under alle omstændigheder er det nødvendigt at forberede sig til det faktum, at behandlingen vil være lang og kompleks.

Hvis der er betændelse, lægen har brug for at begynde at fjerne det, for at lette patientens tilstand. Til dette formål er en række anti-inflammatoriske midler anvendes - den største effekt i den foreliggende sag har særlige geler og salver.

Desuden er det vigtigt at vælge de rigtige sko. Fra høje hårnåle og smalle tæer nødt til at opgive til fordel for komfortable læder sko med en bred tå. Ideelt set bør skoene være ortopædisk og lette den korrekte fordeling af belastningen på foden. Lægen vil også vælge dig den rette kost, der vil hjælpe med at holde din kropsvægt under kontrol og reducere sandsynligheden for betændelse.

Det er yderst nyttigt at være regulære (dagligt) øvelser for fødderne, hvilket vil bidrage til at genoprette mobilitet ligamenternes apparat. Du må heller ikke glemme, at de spændte muskler også bidrage til den belastning - med henblik på at eliminere denne risiko faktor hos patienter anbefale et kursus i massage terapi.

Selvfølgelig, terapi omfatter alle former for fysioterapi. Især det giver patienter medicinske bade, samt elektroforese med lægemidler, ultralyd terapi, mudder.

Ortopædisk enhed til deformitet korrektion

Moderne Ortopædi tilbyder et væld af værktøjer til at hjælpe korrigere forvrængning i de tidlige stadier. For eksempel er patienter anbefales at erhverve særlige indlægssåler, som giver losning af de berørte fælles.

Hertil kommer, effektiv er en speciel forbinding på benet knogler, som "fjerner" fingeren i den rigtige retning og holder den. Et sådant apparat ofte slidt natten, som gåtur er der ikke også praktisk.

Interdigital ruller og specielle indersåler hjælpe korrekt belastningen fordeles på forfoden og visuelt justere det. For at understøtte den tværgående bue af foden ved hjælp af specielle bånd, men de er ikke designet til kontinuerlig slid.

En af de mest effektive produkter af moderne ortopædi er dækket, hvor der er puder på knoglen af tommelfingeren. De anvendes til medicinsk behandling, og i løbet af tilbagebetalingsperioden efter kirurgi. Dette dæk kan bæres på alle tidspunkter, selv under skoen.

Kirurgisk behandling af sygdomme

Desværre bump på de store tæer er ikke altid muligt at foretage en konservative behandlinger. I nogle tilfælde stadig nødt til at ty til kirurgen. I dag er der mere end tusind metoder til sådanne operationer - udvælgelse af deformationen korrektion afhænger af graden af sygdom og co-morbiditet.

I nogle tilfælde, en fjernelse af hovedet af metatarsal knogler eller falanks af tommelfingeren. Men ofte læger kan ikke genoprette den normale struktur af foden. Under proceduren kirurgen genskaber ledbånd omkring leddene, og returnerer den sidste normale position. Hvis det er nødvendigt, er knoglerne fast med specielle skruer. Kun i de mest alvorlige tilfælde, er de angrebne led i foden erstattet af implantater.

genoptræning efter operation

Varigheden af rehabiliteringen afhænger primært af graden af kompleksitet af operationen. I de fleste tilfælde allerede i 1-2 dage patienten kan og bør gøre en pæn fingerbevægelser. Som regel efter 10 dage patienten kan allerede gå, men selvfølgelig observere nogle forholdsregler. Bør undgå langvarig og intens stress på leddene i fødderne.

Desuden bør du passe på passende fodtøj - det vil helt sikkert blive fortrolig med en bred spids og god stødabsorbering. Af den måde, er det bedre at spørge lægen du vælger den passende ortopædisk par sko.

forebyggende foranstaltninger

Det er meget lettere at forebygge udviklingen af deformation, end at forsøge at hente den effektive behandling af knogle på tommelfinger. Men forebyggende foranstaltninger er ganske enkel. Den første er at opgive ubehagelige sko. Hælen skal være stabil og ikke for høj (ikke mere end fem centimeter), og en sok - bred nok til ikke at lægge pres på falanks. I det mindste så det skal se ud almindelige sko - til festlige lejligheder, du kan gøre en undtagelse.

Husk, at leddene i foden kan modstå vægten af din krop, så tjek tallet og undgå fedme. Det er ekstremt vigtigt, og fodpleje - regelmæssige varme bade, massage og gymnastik vil være virkelig nyttige for fødderne.

Valgus deformitet hos børn

Børn som sygdom opstår oftest i form af en flad-valgus flatfoot, hvor der er buen stammen - hælen af en lille patient nægtet udad. En sådan sygdom kan føre til nogle komplikationer. Til en start er det værd at bemærke, at efterhånden som barnet bliver ældre, bliver det sværere og sværere at flytte, fordi walking er ledsaget af konstante smerter. Desuden er det muligt krumningen af de andre led og knogler, herunder rygsøjlen.

Heldigvis med tidlig påvisning og behandling af sygdom er prognosen for børn er gunstig. I de fleste tilfælde eliminere deformation er mulig uden kirurgi. Børn afhente en særlig ortopædiske sko, udgør programmet for gymnastik, samt anbefale regelmæssig massage. Positivt til udviklingen af knogler og muskler systemer påvirker cykle, gå barfodet på ujævne overflader (såsom grus) samt svømmeundervisning. Kirurgisk behandling af valgus fødder på børn udføres kun i tilfælde af, at konservativ behandling ikke giver et positivt resultat.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.