LovStat og lov

Begrænsning gælder ikke for hvad er kravene?

I dag, at lære, at alle henvendelser og sager forældelsesfristen ikke gælder. Faktisk alt er ikke så svært, som det ser ud. Dette spørgsmål er klart reguleret af bestemmelserne i Rusland love. Kun de er ikke kendt. Selvfølgelig har alle deres egne karakteristika og nuancer. De vil også nødt til at finde ud af. Først da vil være helt klar over, hvor meget af forældelsesfristen for en bestemt sag. Ja, i dette tilfælde kan være opmærksom på de begrænsninger med hensyn til beskyttelse af deres legitime rettigheder og interesser.

definition

Den forældelsesfrist gælder for forskellige typer af krav. Men ikke alle forstår, hvad det pågældende begreb. Hvad er forældelsesfristen? Hvad tid refererer til udtrykket?

Under forældelsesfrist er almindeligt forstået som den tid, der er givet til borgerne at anmelde deres krav på bestemte områder. Når den er færdig, henvende sig til retten ikke giver mening. Sagen vil ikke blive rejst. Det er derfor, det er vigtigt at kende de love, der er etableret i Rusland.

Generelt

Krav til hvilken forældelsesfristen ikke finder anvendelse, er det muligt at overføre uden problemer. Bare se på den civile retsplejelov i Den Russiske Føderation. I det, i 208 th artiklen, etableret en klar liste over de tilfælde, hvor en borger ikke er begrænset på nogen måde med den tid, præsentationen af klager og krav.

I øjeblikket den russiske forældelsesfristen ikke forekommer i følgende situationer:

 1. Når det kommer til bankindskud. Refusioner og alle krav i forbindelse med dette spørgsmål ikke har nogen tidsbegrænsninger.
 2. Moralske spørgsmål og immaterielle fordele. Sådanne uoverensstemmelser kan løses til enhver tid på begæring af sagsøger.
 3. Erstatning for skader på liv eller helbred. Men posten har nogle funktioner. Om dem lidt senere.
 4. Eventuelle krav fra ejere af fast ejendom. Undtagelse - en overtrædelse, der førte til tab af ejendomsrettigheder.

Begrænsning gælder ikke for de ovennævnte punkter. bør overvejes hver situation individuelt. Efter alt, overalt det har sine egne karakteristika, der kan bringe en masse problemer for borgerne.

Uden deltagelse af ejendom

Så det første punkt i undersøgelsen spørgsmål - er ikke-ejendom tvister. De er, som det er blevet sagt, er løst på ethvert tidspunkt. Det vil sige, efter anmodning fra offeret. Begrænsning gælder ikke for ikke-ejendomsbranchen.

Det kan henføres til dem? Det afgørende tilhører denne kategori? I Rusland er der følgende punkter:

 • liv og helbred;
 • ære og værdighed;
 • privatliv og læ;
 • familie hemmeligheder;
 • sikkerhed (ikke at forveksle med personlige liv);
 • bevægelsesfrihed og valg af bopæl;
 • personens navn;
 • ophavsret.

Derfor har alle disse rettigheder og friheder blevet givet til mennesket ved fødslen. Ingen kan tage væk. Ikke overført på nogen måde. Derfor borgere kan til enhver tid at sagsøge for overtrædelse af de tidligere nævnte rettigheder og friheder.

ophavsret

Særlig opmærksomhed kræver ophavsret. Efter alt, ikke alle forstår, at forholde sig til en given komponent af immaterielle tvister.

I øjeblikket under forfatterskab betyde:

 • udgivelse rettigheder;
 • omdømme forfatteren;
 • ret til forfatterskab i princippet.

ansvarsfraskrivelser

Begrænsning gælder ikke for de tidligere nævnte punkter. Men før du går i retten, er det nødvendigt at være opmærksom på nogle nuancer. Det faktum, at borgerne ikke kan tage hensyn til en vigtig kvalifikation. Det vil bringe en masse problemer, når der fremsendes et krav.

Hvad handler det om? Der er en sætning, der lyder som "medmindre andet er fastsat ved lov." Det betyder, at nogle stridigheder stadig vil have den begrænsning.

For at løse problemet individuelt. Bør være opmærksomme på hvert enkelt tilfælde. For eksempel, at ansættelsesforholdet. De kan henføres til ikke-ejendomsrettigheder. Af alt sagt ovenfor kan det konkluderes, at kravet om hvilken forældelsesfristen ikke gælder.

Lige samtidig arbejdsmæssige relationer er underlagt arbejdsloven. Og Højesteret har anerkendt, at sagen relateret til en given komponent, på trods af sin ikke-økonomisk karakter, vil have en grænse på tidspunktet for cirkulation til retten til at beskytte deres rettigheder og friheder. For eksempel kan fyring spørgsmål løses inden for 30 dage, og alle andre overtrædelser - for 3 måneder fra datoen for afsløring.

Sager bank

Næste punkt på dagsordenen - en bank spørgsmål. Den forældelsesfrist gælder ikke for sager i forbindelse med returnering af depositum. Og dette gælder for enhver borger klager. Hvad betyder det?

For eksempel kan en person har brug for at returnere renter på indskud. Denne påstand synes at indskud ikke har nogen signifikant sammenhæng. Men dette er ikke tilfældet. I Rusland er dette spørgsmål anerkendt som en eftertanke. I den forstand, at det er normalt ikke den primære. Steering spørgsmål i denne sag - det er ligesom en tilbagebetaling af depositum. Derfor vil krav vedrørende sanktioner, der er procent har nogen forældelsesfrist. Men på denne særlige, som skal tage hensyn til alle borgere, ikke et mål.

Livsfare og sundhed

hvorvidt betingelserne for begrænsning søge erstatning relateret til personskade / liv? Dette er allerede blevet sagt - nej. Det er vigtigt at være opmærksom på en begrænsning, som ofte overses.

Det faktum, at en sag om erstatning for skade forvoldt på liv eller helbred for en person, når som helst. Men skaden vil blive kun opkræves for de sidste 3 år. Nedtællingen begynder efter at indgive en retssag.

Derfor hvis skaden er forårsaget af over 5 år, "at udligne" vil gå kun 36 måneder. Sidstnævnte. Det er sådan en begrænsning er berettiget. Over hele perioden af tid i dette tilfælde at opnå erstatning vil ikke fungere.

Rettigheder ejeren

Hvilke krav forældelsesfristen ikke gælder? Alle komponenter er blevet listet tidligere. Men hvert element har sine egne karakteristika. Ganske ofte, i Rusland er der klager fra ejerne. For dem, som allerede er blevet påpeget, er der ingen begrænsninger på indgivelsen af kravet.

Under hensyntagen til kun negatornogo klage. Hvad er det? En negatory krav er en erklæring fra ejeren til at udtrykke tilstedeværelsen af interferens forårsaget af andre personer eller organisationer. De skal blande sig med brugen af ejendommen i sin helhed.

Som praksis viser, de mest almindelige klager er ejere af aktier. For eksempel, når én mand kan ikke få en lejlighed på grund af det faktum, at den anden vært ændret låse på døren og nægter at udlevere nøglen.

Følgelig kan dette krav bragt til enhver tid. Kun hvis du har brug for at reparere skaden fra den strafbare handling, så kan det kun gå tilbage for de sidste 3 år.

familielovgivning

Det gælder, uanset om forældelsesfristen på familierelationer? Dette spørgsmål er af interesse for mange. Det er ikke altid klart, hvor hurtigt du har brug for at sagsøge i en bestemt sag. Familie tvister - er, at det i praksis ikke ualmindeligt.

Faktisk er det ikke mulighed for forældelsesfristen i RF IC. Men der er visse situationer, der stadig har begrænsninger på tidspunktet for kravet.

Hvilken slags sager mener du? Ifølge loven i Rusland, forældelsesfristen gælder for fordringer i forbindelse med familieforhold, kun i følgende situationer:

 1. I sager af transaktioner med fælles ejendom. Er uenig i processen med manden kan anerkende den ulovlige handling i løbet af året. Nedtællingen begynder efter folk lært om handlen.
 2. Hustrubidrag tvister. Recover penge kun i de sidste 36 måneder. Og intet andet. Men nu sagsøge en borger er i stand til på ethvert tidspunkt.
 3. Den bodeling. På denne proces efter en skilsmisse er givet 3 år. Nedtællingen begynder ikke fra datoen for opløsning af ægteskabet, og når den ene ægtefælle har overtrådt rettigheder anden.

Det er disse regler gælder i Rusland i 2016. Nu forstår jeg, hvad der bringer russiske lovgivning. Det udvider forældelsesfristen i forbindelse med familiens stridigheder kun i visse tilfælde. Resten af ægtefæller og pårørende har al mulig ret til at anlægge sag til enhver tid.

begrænsninger

Ikke desto mindre bør det ligeledes undersøges, om forældelsesfristen for visse tilfælde. Først da vil nøgternt vurdere situationen og finde ud af, hvordan legitime kravene.

På dette tidspunkt forældelsesfristen gælder for fordringer:

 1. Med hensyn til kontrakter af ejendomsforsikring. Han er 2 år fra datoen for overtrædelse.
 2. Sager vedrørende ansættelseskontrakten. På løsning på situationen er givet 1 år.
 3. Hvis påvirket af tegningsretter til at købe fast ejendom. Klager er mulige i 3 måneder.

Dette er særlige hensyn til fordringer. I de resterende tilfælde forældelsesfristen vil være 3 år. I nogle situationer er der undtagelser. De har brug for at være opmærksom.

unddragelse af loven

Hvis forældelsesfristen kom til en ende, borgeren mister muligheden for at indgive en klage. Det er, hvad mange mennesker tror. Faktisk er situationen i den retslige praksis udvikler lidt anderledes. Ofre kan stadig gå i retten med krav. Det anbefales at blot sige, at forældelsesfristen kom til en ende. Så afholdes lovligt i mødet. Og den beslutning vil også ske i henhold til loven. Ingen krænkelser i dette trick nej.

Russiske lovgivning også tilladt i nogle tilfælde at ignorere forældelsesfristen, som er lig med 36 måneder. Det er en praksis mest. Så tror ikke, at efter udløbet af disse perioder ikke giver mening at gå til domstolene.

konklusion

Fra nu af, er det klart, hvad kravene til forældelsesfristen ikke gælder. Faktisk bør dette spørgsmål ikke forårsage store problemer. Efter alt, som det er blevet sagt, er ganske ofte sætter grænser ignoreres.

I hvert fald, hvis menneskerettighederne krænkes, er det nødvendigt så hurtigt som muligt at erklære dette. Ellers kan du gøre det og ikke opnå retfærdighed. Derfor anbefales det så hurtigt som muligt at dirigere handling i en bestemt domstol. Så på forældelsesfristen ikke kan tænke på alle. Denne information er vigtig, snarere for dem for hvem kravet vil blive præsenteret. Nu er det klart, hvad forældelsesfristen gælder. Retssagen med en fordring skal serveres umiddelbart efter konstatering af en overtrædelse.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.