Nyheder og SamfundKultur

Befolkningen i Dagestan: kulturen, traditioner og skikke

Dagestan - Republikken Rusland, som er beliggende i den sydlige del af landet. Desuden er det er en multinational og forener 102 nationaliteter. Blandt dem, både indfødte og besøger befolkning. Hvis du vil medtage oprindelige nationaliteter avarerne, agultsev, Andi, Kubachins, Dargin, Laks, Rutul, Lezgins, Tabasarans, tsezov og andre.

Kultur og traditioner for folkene i Dagestan er meget forskellige, de har udviklet sig gennem årene og overleveret fra generation til generation. Hver af disse nationer har sit eget særpræg og forskelle, der giver dem identitet.

avarerne

Maarulal eller avarerne - befolkningen i Dagestan, nummerering omkring 577 tusinde mennesker .. De bosatte sig i hele den vestlige Dagestan, især i bjergområder. De fleste af disse landsbyboere. De kommunikerer til deres Avar sprog, som har mange dialekter. Avarerne er muslimer, men der er elementer af hedenskab i deres tro er stadig til stede. De er hellige for naturen, ære hende og råbe om hjælp, der udfører magiske ritualer.

Traditionelle aktiviteter af disse mennesker er kvægavl og landbrug. Af dyr er at foretrække at avle kvæg, og i bjergene - fårene. Avarerne har udviklet en meget organiseret struktur af rækkehuse landbrug, hvilket er i bjergene og er suppleret med et vandingsanlæg. Ligesom resten af folkene i Dagestan, avarerne i lang tid bruges aktivt hjemmelavet håndværk. Disse indbefatter vævning, broderi, strikning, uld, træskærerarbejde og sten smed.

Agultsy

Agul mennesker af Dagestan, der bor i den sydlige del. Numrene på denne population er ca. 8-9 tusind. Man. Til kommunikation de bruger Aghul, som er relateret til Lezgi. Denne nation lever i afviklingen af 21. sydøstlige Dagestan.

tradition for denne nation, samt traditioner for folkene i Dagestan som helhed, er unikke. Den hovederhverv i århundreder til agultsev var kvæg. Kun mænd har ret til at passe fårene. Kvinder er engageret udelukkende hos kvæg.

metalforarbejdning har været et meget vigtigt aspekt agultsev liv. Smede producerede akser, leer, knive og segl, som vil være nyttige i enhver husholdning. Agultsy var fremragende bygherrer. De byggede broer, huse og moskeer. Dekorerede deres bygninger kunstfærdigt udskårne sten i ornamenter, der viser hele kulturen af folkene i Dagestan.

Andes gruppe af folk

Andi - er en gruppe af nationer, som omfatter sådanne mennesker i Dagestan som akhvakh mennesker, botlikh mennesker, Tyndall, bagvalal mennesker, karata mennesker, godoberi mennesker, chmalaly og i virkeligheden, selv Andi. Det samlede antal personer i disse nationaliteter er 55-60 tusind. Man. De lever i højlandet i det vestlige Dagestan. Kommunikation finder sted på det sprog, Andes med mange dialekter.

Religion Andians viser skikke befolkningerne i Dagestan, som størstedelen af den indfødte befolkning er sunni muslimer. De vigtigste erhverv, de landbrug og dyrehold. Siden oldtiden disse folks hjem blev bygget af sten. Toetages boliger var ikke så mange, havde en en-etagers rektangulær. Andi dem, der var beskæftiget i landbruget, har udviklet deres landbrugs kalender, der hjælper med at bestemme tidspunktet for såning og høst af visse planter.

Dargin

Dargin - befolkningen i Dagestan, der traditionelt bebor bjergområder. Sprog, der ville forene alle Dargin, ikke eksisterer, variationer dargwa meget. Skikke og traditioner for folkene i Dagestan, som Dargin separat, er tæt forbundet med de overordnede sociale og økonomiske processer, der finder sted i den gamle historie af perioden. De blev engageret i den sædvanlige for beboere i området aktiviteter, det vil sige, kvægavl, landbrug og håndværk. Dargins berømt for sine smykker og læder-uldne varer, våben. Kvinder behandlet uld, vævning og tæpper.

Kubachins

Denne nation af Dagestan bor i en lille landsby Kubachi Dakhadayevsky District. Deres antal ikke overstiger 1.900. Udover Kubachins bor i andre bosættelser i Centralasien og Kaukasus. Deres modersmål - Kubachi. Beboere i forliget meste håndværkere. Hvis de blev dyrket produkter eller græsser kvæg, det var af en ekstra karakter.

De mest almindelige håndværk har længe været metalforarbejdning, byggeri, træskærerarbejde og sten. Kvinder i strikning, vævning, broderi, filtning produceret, som kunstneren sko. Viden og færdigheder i metalforarbejdning blev overført fra far til søn. Interessant er det folkedanse Kubachins der er blevet omhyggeligt designet til at udføre forskellige ritualer.

Laks

Den centrale del af Nagorno Dagestan beboet en af de nationer - Laks. Sprog - Lak, religion - islam. Denne nation siden oldtiden levede på det område af Dagestan. Deres hovedaktivitet - dyrkning af afgrøder hvede (rug, hvede, hirse, havre, byg, etc.). Husdyr også blevet udviklet. Af håndværk blev udviklet suknodelie, smykker, keramik, sten forarbejdning sølv og guld broderi. Laks var berømte købmænd, konditorer og akrobater. Rig og episk i denne nation. Ord i munden gået ned historier om de store helte fra fortiden, og hvordan de kæmpede mod det onde.

Lezghins

Lezghins kompakt afgjort på lander i det sydlige Dagestan. Deres antal i området på 320 tusind. Man. Kommunikation foregår i Lezgin, som ofte ændret af lokale beboere. Lezghian mytologi er rig på historier om guder, der styrer naturen. Men det blev erstattet hedenskab til kristendom, hvilket efter nogen tid endnu erstattet islam.

Som alle folkeslag Dagestan, Lezgi vokset kulturplanter, især hvede, ris og majs, opdrættet kvæg. Lezghins produceret vidunderlige tæpper, som er kendt langt ud over grænserne i deres region. Også almindelige håndværk var vævning, spinding, følte produktion og smykker. Lezgins kendte og deres folkedans - lezginka, som er blevet traditionelle for alle folkeslag i Kaukasus.

Rutul

Navn på denne nation kommer fra den største bosættelse - Rutul, beliggende i det sydlige Dagestan. De siger, disse mennesker Rutul, men dets dialekter varierer meget indbyrdes. Religion er traditionelle for dette område - islam. hedenske elementer er også til stede: tilbedelsen af bjerge, grave helgener. En anden funktion er, at foruden Allah Rutuls genkende en anden, deres egen gud Yinshli.

Tabasaran

Disse mennesker lever også i det sydlige Dagestan. Deres antal er lig med 90 tusind. Man. Tabasaranskiy sprog er opdelt i sydlige og nordlige dialekter. Kerneoverbevisninger - islam. Klasser er også meget traditionel for denne region - avl og landbrug. Tabasaran er mestre i tæppe vævning, keramik, smed, træ behandling og fremstilling af strømper med forskellige mønstre. Tilstrækkeligt udviklet forskellige genrer af folklore, såsom de mytiske sagn og folkesange.

Tsez gruppe af folk

Ved Tsez nationer er hinukh mennesker, bezhta mennesker, tsezy, Hunzib folk og khwarshi mennesker. Der er ikke noget fælles sprog, folk kommunikerer på deres eget sprog. For disse nationer har længe været af stor betydning havde blod slips familier, den såkaldte tuhum. Disse foreninger hjælpe hver enkelt bruger for at vælge den mest rentable spil for et ægteskab. Af de produkter, der anvendes mælk, tørret og fersk kød, korn, mel, frisk og tørret frugt. Selv om disse folk og muslimer, troen på jinn, nisser, djævle og hekse er bevaret.

Således, vugge Dagestan mange nationer. Kultur og traditioner for folkene i Dagestan og i moderne tid har fastholdt sine særlige kendetegn, der gør dem interessante for undersøgelsen. Deres tro kombinerer de vigtigste elementer i islam og hedenske overlevelse fra fortiden, hvilket gør dem unikke.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.