HjemlighedHavearbejde

Basket plante - Hus og have

Ampelnye kaldte planter dyrket i hængende potter, urtepotter. Ampelio ord i det tyske sprog bruges i betydningen "en hængende blomstervase." På denne måde kan vokse næsten alle planter, men det hele så smukt i hængende potter til haven og stueplanter med krøllede eller flyder skud.

Ampelnye planter kan være blomstring, og dekorativnolistnyh. Sommetider hængende potter og sukkulenter er plantet (disocactus flagelliformis, stenurt og andre). Som ampelnyh kan dyrkes som potteplanter, såvel som dem, der er designet til åbent terræn. I sidstnævnte tilfælde, vaser eller potter udviser enten hængt på stedet i overensstemmelse med betingelser, der er lignende eller anden plante ampelnye periodisk tilsløre dem, der dækker fra vinden eller flytte fra sted til sted (fx vejrskift).

Traditionelt i potter eller hængende potter dyrke forskellige sorter af petunia, især den slags med lange stilke - surfiniyu. Meget populær og kalibrahiya (Calibrachoa), petunia hybrid, der stammer ikke så længe siden. Eksternt er det meget lig sin fætter, men dens blade er mindre, og stilk, derimod er langt mere kraftfuld. De kraftigt forgrenede og danner lange skud, der kan hænge fra en pulje 1,5 m. Lille diameter på op til 3 cm, Calibrachoa blomster er også lignende i petunia blomster. Forædlede sorter med lilla, pink, røde og hvide blomster. Calibrachoa blomstrende rigt og rigeligt og ser på dette meget malerisk: dens stængler blomstringsperiode oversået med dusinvis af små "klokker". Det ganger denne plante stiklinger. Kalibrahiya lys og termofil, kan ikke tåle træk og kraftig vind.

En anden hybrid, der stammer fra petunia - Fortuna. Sengene sine sorter dyrkes som bunddække og i hængende potter - som en kurv anlæg. Stærkt forgrenede Fortuna skud kan vokse til en længde på en meter. Dens blomster - større end i petunia: deres diameter kan nå op til 10 cm Farve gamma deres varierede fra violet til lyserød .. FORTUNA - temmelig krævende plante, det giver fremragende modstandsdygtighed over for kulde og vind, og varme. Fortuna formeres vegetativt.

Indendørs da ampelnyh kan vokse Blomstrende Zigokaktus ( "Decembrists") kampanulu, Clerodendrum Thomson, nogle sorter af begonier. Dekorativnolistnyh af egnet, for eksempel dværg Ficus, spiderwort, Philodendron, Chlorophytum, asparges, vedbend. Ampelnye potteplanter kan hænges i vinduer eller døre, der skal bruges til zoneinddeling lokaler. Meget smuk hænge-nedskydningen Hoya, blomstrer, afhængigt af arten, på den anden eller tredje år. Ved tilstedeværelse af passende betingelser: en tilstrækkelig mængde af lys, temperatur ikke under + 16 grader, regelmæssig vanding forsvarede med varmt vand, i mangel af udkast - det vil behage flere måneder deres blomstring, og i nogle tilfælde, året rundt. Husk, at denne plante er giftig: Hoya saft kan forårsage allergi og kontakteksem, og en stærk lugt af dens farver - en hovedpine. Derfor Hoya må ikke placeres i soveværelserne og børneværelser.

Ampelnye blomster i smukke krukker er meget smukke, de oplive udseendet af området, og steder på samme tid tage op ganske lidt. Afslutningsvis skal det bemærkes, at ikke alle planter med lange stilke velegnet til dyrkning som ampelnyh. Så for eksempel, grønne ærter er meget sprøde stængler, så det kan kun vokse i et blomsterbed eller et espalier. Det er ikke nødvendigt at vokse som en kurv anlæg i hængende potter uden støtte og klatrende vinstokke: de helt sikkert brug for at sende. Ellers vil anlægget blive svækket og vil ikke vokse, og deres blomstre i dette tilfælde, kan du næsten ikke vente.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.