HjemlighedHavearbejde

Azalea indica: hjemmepleje

Huset planten af azalea indica er temmelig capricious, selvom overraskende charmerende. Mange begyndende blomsterproducenter tør ikke dyrke det på grund af vanskeligheder i pleje. Faktisk ved at vide om plantens egenskaber, de krav, det stiller til jorden, vanding, temperaturregulering, er det muligt at opnå, at azalea vil glæde sin blomstring hele vinterperioden.

oprindelse

Rhododendron er plantens andet navn. Fødestedet for denne fantastiske blomst er Indien, Japan, Kina. Den første omtale af azalea går tilbage til det 4. århundrede f.Kr. Græske krigere i erobringen af colchier efter slaget på en af bønderne smagte honning, hvilket resulterede i en vis tid, der gik tabt bevidstheden. Som det viste sig, indsamlede bierne nektar fra den vilde rhododendron, hvis efterkommer er moderne azalea.

I Europa blev denne honningkleurede blomst først anerkendt i begyndelsen af XIX århundrede. Planten blev hurtigt populær, mange klubber blev dannet, engageret i avl azalea. I Rusland blev blomsten leveret som en præsentation til den kongelige familie og blev først holdt i retten drivhuse. Gradvist begyndte dyrkning af azaleas at blive praktiseret uden for paladset.

beskrivelse

Planternes højde overstiger ikke 50 cm. Blomsterne er mellemstore - op til 3,5 cm i diameter. Kronbladene har en hvid, rød, lyserød farve, nogle gange er de plettet. Kan være både med terry og med lige kanter. Små mørkegrønne blade er næsten usynlige på grund af blomsterstanden. Det overfladiske rodsystem er ømt nok, transplantationen kræver den mest omhyggelige holdning. Næsten hele vinteren er planten tilfreds med overraskende smukke blomster, der udsmykker vindueskarmen.

Ikke mindre luksuriøse udseende og azalea indica, hvorigennem ingen kan passere ligegyldigt.

Vælg et sted

Oversøisk gæst foretrækker en stor mængde sollys. Det bør dog ikke være meget lyst, bedre spredt. Ved at sætte blomsterkrukken på sydvinduet anbefales det at hegn det med et tyndt gennemsigtigt gardin.

Men azalea-indikatorens varme er dårlig. Hold det væk fra varmeapparater. Hvis dette ikke er muligt, er det nødvendigt at installere et beskyttende skjold i form af et folieark, der beskytter mod varm luft fra radiatoren.

Om vinteren, når karmen bliver for kold, sættes der et skumlag under puljen.

Temperaturforhold

Til dyrkning af azalea er denne parameter særligt vigtig. Anlægget foretrækker afkøling. Den mest behagelige temperatur for ham er fra 10 til 15 ° C. Det er sværere at observere et sådant regime om sommeren. Mange plantere Azalea Indica på dette tidspunkt udsættes for frisk luft i et skyggefuldt sted. Andre dråber potten i jorden. Samtidig trækkes en nylonstrømpe på den, der er designet til at beskytte mod skadedyrs gennemtrængning gennem dræningshuller.

En vigtig periode er lægning af knopper. For at sikre, at de er fuldt dannede og i store mængder, har anlægget en endnu lavere temperatur. Om efteråret, inden frost begynder, kan du forlade blomsten i et uopvarmet rum eller på en loggia. For at sænke temperaturen er potterne dækket af isstykker. Spray periodisk planten med koldt vand. Nogle gange er en gryde med den placeret selv i køleskabet, hvilket hjælper med hurtigt at genoprette den svækkede plante. Før blomstringens begyndelse hæves temperaturen til 12-15 ° C.

Vanding og fugt

Til vellykket dyrkning af en plante som azalea indica involverer hjemmepleje opretholdelse af passende jordfugtighed. Dette er en af grundene til, at en blomst betragtes som lunefuld og krævende. Det er ligeledes uacceptabelt både overdreven vanding og tørring af substratet. Azalea reagerer på fejl i pleje ved at tabe løv og blomster. Rødder fyldt med overskydende vand begynder at dø, og planten dør. Jordens koma skal fugtes i moderation. Det må ikke oversvømme, når vand strømmer ud gennem dræningen såvel som tørring af det øvre jordlag.

Vand til vanding skal anvendes blødt. For at gøre dette kan du tilføje lidt citronsaft eller æblecidereddike - ca. 10 dråber pr. Liter. Den bedste mulighed er optøet sne eller regnvand, hvor der ikke er klor og andre tunge urenheder. Vanding udføres to gange om dagen på varme dage og mindre ofte - i det kølige. Det anbefales at skifte den øverste med den nederste, når pallen anvendes.

En anden vigtig betingelse, hvordan man plejer azaleaindikatoren - for at sikre luftfugtighed. Det bør opretholdes på et tilstrækkeligt højt niveau. Til dette formål er det nødvendigt at udføre regelmæssig sprøjtning - flere gange om ugen. Vand er nødvendigt optøet eller destilleret. Ved udførelsen af proceduren anbefales det at dække blomsterne med håndfladen for at forhindre, at dråber falder på dem. Ellers kan blide kronblade miste deres skønhed. Pulverisator bør vælges, så dråberne er så små som muligt. Ellers kan bladene blive farvede.

Ud over sprøjtning er der mange måder at fugte luften til planten. I en bred og dyb bakke hældte småsten, udvidet ler, læg stykker af mos. På det øverste lag installere en gryde og hæld vand. Det skal sikres, at det altid er i panden. På den måde må bunden af potten ikke røre ved vandet, slå sig ned på fugtig mos og ekspanderet ler.

Hvordan transplanteres azalea

Ganske delikat sagen er transplantationen af en lunefuld skønhed. Det adskiller sig væsentligt fra proceduren udført med andre indendørs planter. Azaleas rødder indeholder en unik mikroflora: det er værd at bryde det, og blomsten vil dø. Jorden kløder sammen med planten er nedsænket i vand og efterlader det en smule i det til blødning. Skift det 2-3 gange, indtil der er ca. en tredjedel af landet tilbage. Vand skal bruges blødt og holdbart. Som et resultat af proceduren frigøres pladsen til et nyt substrat, og den nødvendige mikroflora holdes tilbage. Jord er bedre at købe en færdiglavet, specielt designet til denne plante. Den har den rigtige mængde organiske stoffer, har en passende surhedsgrad og vandpermeabilitet.

En gryde er samlet op, større dybde er ikke nødvendig, da azaleas rodsystem er overfladisk. Det er nødvendigt at lægge et lag af dræning på bunden. Det skal sikres, at rodhalsen forbliver på overfladen.

Indtil planten når tre år, udføres transplantationen årligt, derefter hvert 2-3 år. Tegn, der angiver behovet for at ændre "beboelse" for blomsten, er udseendet af mos på overfladen af substratet eller tæt sammenblanding af jordens coma's rødder.

fodring

Gødningsprocessen for en plante som azaleaindikator er temmelig specifik. Pleje hjemme kræver dig at gøre befrugtning i processen med hver vanding. Særlige komplekse gødninger anvendes til azalea. De begynder at blive introduceret 3 uger efter køb af fabrikken i butikken.

Det anbefales at udføre klassisk top dressing i vækstperioden, dannelse af nyrer. Anlægget har brug for mineralgødning. Superfosfat opdrættes med en halv spiseskefuld pr. 10 liter vand og påføres den fugtede jord.

Om sommeren, når blomsten oplever en hvilende fase, stoppes befrugtningen.

reproduktion

Azalea indica multiplicerer på tre måder: frø, stiklinger og lag. Den første metode er ret kompliceret og er privilegieret af specialister. Ved hjælp af andre metoder kan du få nye blomstrende planter om 2 år.

Til udbredelse ved stiklinger er det nødvendigt at skære ned lignified sidste års skud. Unge til plantning er ikke egnet. Ved skæring skæres en længde på op til 10 cm i en spids vinkel. Efter fjernelse af de nederste blade placeres den i et vækststimulerende middel i en periode på 8 timer. Plante stiklinger i en lille beholder med et forberedt substrat, der består af tørv, kokosfibre og perlit. Efter plantning skal unge planter vandes ordentligt. Et år senere er kimplanterne klar til at blive transplanteret i separate potter, og efter den anden vil mange være tilfredse med deres blomstrende udseende. Stiklinger skæres kun fra sunde planter, ikke oftere end en gang om året.

Reproduktion af azalea ved skuddene er endnu nemmere. Vælg den stærkeste af alle, bøjninger tæt på jordens overflade og presses med en konventionel hårnål. Jord på dette sted skal drysses og vente på rødning. Inden for 2 måneder vil processen være klar til transplantation i en separat gryde. Til buskene voksede frodige, toppen af blomsten skulle blive nippet.

Sygdomme og skadedyr

Kun at vide, hvordan man passe på azalea-indikatorblandingen, og efter at have vist lidt omhu, kan du få en smuk plante, der kan blive en udsmykning af hjemmet. Når der er en overtrædelse af teknologier relateret til pleje, begynder der problemer.

Gulning og tørring af blade er resultatet af udsættelse for direkte sollys.

Faldende blade og blomster er forbundet med mangel på fugt. En plante til restaurering har rigelig vanding.

Med overskydende fugt blæser bladene og bliver gule, skuddene begynder at tørre. Blomsten har i dette tilfælde brug for en transplantation til en anden gryde.

Ved dyrkning af en plante omfatter azalea indikator omsorg for hende og bekæmpelse af skadedyr. Af disse er den farligste edderkoppemidten. Dets udseende er også forbundet med fejl i plejen af planten. Sprøjtning med en sæbeopløsning eller fungicid vil hjælpe med at slippe af med skadedyret. Ikke mindre farligt er jordbærmarket, som trænger ind i planten. Skud, blomstrer som følge af invasionen bliver formløse, nyrerne bliver mindre. Red blomsten kan kun særlige fungicider.

Azalea indica, hvis foto er præsenteret i denne artikel, besidder ekstraordinær energi, hjælper lejere til at lindre nervøs spænding, genoprette styrke.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.