ComputereSoftware

Avanceret filter i Excel: eksempler. Hvordan laver avanceret filter i Excel og hvordan man bruger det?

Mange medarbejdere i forskellige organisationer, der har en eller anden måde arbejder med Mircosot Excel, hvorvidt almindelige bogholdere og analytikere ofte står over for valget mellem en række værdier fra en bred vifte af data. For at forenkle denne opgave, og blev skabt af den filtrering system.

Enkel og avanceret filter

I Excel viser et simpelt filter, der starter med fanen "Data" - "Filter» (Data - Filter i den engelske version af programmet) eller ved brug af genvej på værktøjslinjen, svarende til en kegleformet tragt til overførsel af væsker i beholdere med smalle halse.

I de fleste tilfælde filteret er helt den bedste løsning. Men hvis du ønsker at udføre valget af en lang række betingelser (og endog på tværs af flere kolonner, rækker eller celler), mange spekulerer på, hvordan at gøre avanceret filter i Excel. Det engelske version hedder Avanceret filter.

Den første anvendelse af avanceret filter

I Excel, det meste af arbejdet foregår med tabeller. For det første, er det praktisk, og for det andet, i en enkelt fil, kan du gemme oplysninger på flere sider (faner). Over hovedtabellen, er det ønskeligt at skabe et par linjer, den øverste hvoraf tilbage til hætten, er det i de data linje vil passe betingelserne for Excel avanceret filter. Efterfølgende vil filtret sandsynligvis ændres, hvis forhold kræver mere, kan du altid indsætte på rette sted selv en enkelt linje. Det er dog ønskeligt, at betingelserne mellem celler og celler i kilden dataområde var én række ikke-aktiveret.

Sådan bruges avanceret filter til Excel, eksemplerne diskuteret nedenfor.

En B C D E F
1 produkter navn måned dag i ugen by kunde
2 grøntsager Krasnodar "Auchan"
3
4 produkter navn måned dag i ugen by kunde
5 frugt fersken januar mandag Moskva 'Pyaterochka "
6 grøntsager tomat februar mandag Krasnodar "Auchan"
7 grøntsager agurk marts mandag Rostov ved Don "Magnet"
8 grøntsager aubergine april mandag Kazan "Magnet"
9 grøntsager roer maj onsdag Novorossiysk "Magnet"
10 frugt æble juni torsdag Krasnodar "Bakal"
11 grønne dild juli torsdag Krasnodar "Pyaterochka"
12 grønne persille august fredag Krasnodar "Auchan"

Anvendelse af et filter

I tabellen linjerne 1 og 2 er konstrueret til en række tilstande, linjer 4 til 7 - af kilde dataområdet.

Til at begynde at indtaste en streng af værdier svarende til 2, hvorfra vil blive frastødt avanceret filter i Excel.

Start filteret ved at bruge celle afgrænsning af oprindelige data, skal du vælge "Data" fanen og klik på "Avanceret» (Data - Avanceret henholdsvis).

En skærm viser en række udvalgte celler i "Source Range". Ifølge ovenstående eksempel linjen antager værdien «$ A $ 4: $ F $ 12" .

De "betingelser range" skal fylde værdier «$ A $ 1: $ F $ 2"

Vinduet indeholder også to betingelser:

  • filtrere listen på plads;
  • kopiere resultaterne til en anden placering.

Den første betingelse tillader dannelsen af resultatet på stedet under den tildelte kildeområdet celle. Den anden betingelse gør det muligt at generere en liste over resultater i et enkelt bånd, der skal bemærkes i "Tilføj resultatet til området." Brugeren vælger en bekvem mulighed, for eksempel, er det første vindue, "Avanceret filter" i Excel lukket.

På baggrund af de indtastede data, vil filteret danner nedenstående tabel.

En B C D E F
1 produkter navn måned dag i ugen by kunde
2 grøntsager Krasnodar "Auchan"
3
4 produkter navn måned dag i ugen by kunde
5 grøntsager tomat februar mandag Krasnodar "Auchan"

Når der anvendes udtrykkene "Copy føre til en anden placering" værdier på 4 og 5 linjer vises i det forudbestemte område af brugeren. Den indledende interval vil forblive uændret.

Brugervenlighed

Den beskrevne metode er ikke praktisk, fordi for forbedringer normalt bruger VBA sprog programmering, som op makroer at automatisere avanceret filter i Excel.

Hvis brugeren har kendskab til VBA, anbefales det at studere en række artikler om dette emne og til at gennemføre vores planer. Hvis du ændrer rækkerne af celler 2, tildeles under Excel avanceret filter, vil den række betingelser ændre indstillingerne nulstilles straks og begyndte igen i det rette område vil danne de nødvendige oplysninger.

komplekse forespørgsler

Ud over at arbejde med et præcist forudbestemte værdier, avanceret filter i Excel, og er i stand til at håndtere komplekse forespørgsler. Disse er indtastet data, hvor en del af de tegn erstattet med jokertegn.

Symbolet bord til komplekse forespørgsler angivet nedenfor.

eksempel forespørgsel resultat
1 n *

Jeg returnere alle ord, der begynder med bogstavet P:

  • fersken, tomat, persille (hvis indtastet i celle B2);
  • Pyaterochka (hvis indtastet i celle F2).
2 = resultatet vil være fjernelse af alle tomme celler, om nogen, er indenfor et forudbestemt område. Kan være meget nyttigt at bruge denne kommando til redigering rådata, fordi tabellerne kan variere over tid, indholdet af nogle celler fjernet som unødvendig eller irrelevant. Brugen af denne kommando vil afsløre de tomme celler til senere fyldning, eller en tabel over omstrukturering.
3 <> ville vise alle de ikke-tomme celle.
4 Uw * * alle værdier, hvor der er en kombination af bogstaver "uw": Juni, juli.
5 = ????? alle celler i kolonnen med fire tegn. For symboler anses for at være bogstaver, tal og mellemrum.

Det er værd at vide, at symbolet * kan betyde et vilkårligt antal tegn. Det vil sige, når den indtastede værdi "n *" returnerer alle værdier, uanset antallet af tegn efter bogstavet "n".

Tegnet "?" Betyder kun ét tegn.

Bundter af AND og OR

Vær opmærksom på, at oplysningerne på en linje i "række betingelser", der betragtes indspillet i en flok logisk operator (AND). Det betyder, at en række betingelser er opfyldt samtidig.

Hvis den samme data registreres i en kolonne, avanceret filter i Excel genkender deres tilhørende logisk operator (OR).

Tabel over værdier tager følgende form:

En B C D E F
1 produkter navn måned dag i ugen by kunde
2 frugt
3 grøntsager
4
5 produkter navn måned dag i ugen by kunde
6 frugt fersken januar mandag Moskva "Pyaterochka"
7 grøntsager tomat februar mandag Krasnodar "Auchan"
8 grøntsager agurk marts mandag Rostov ved Don "Magnet"
9 grøntsager aubergine april mandag Kazan "Magnet"
10 grøntsager roer maj onsdag Novorossiysk "Magnet"
11 frugt æble juni torsdag Krasnodar "Bakal"

oversigtstabeller

En anden måde at filtrere data ved hjælp af kommandoen "Indsæt - Tabel - Oversigt» (Indsæt - Tabel - Pivottabel i den engelske udgave).

Tabellerne ligeledes operere med en særlig forud valgt dataområde og unikke værdier, der skal analyseres efterfølgende. Faktisk ser det ud som arbejdet i en drop-down liste af unikke områder (f.eks navne på virksomhedens medarbejdere) og række værdier, der er givet valget af en unik felt.

Ulempen ved at bruge opsummeringstabellerne er nødvendigheden af manuelle justeringer ved udskiftning rådata selv.

konklusion

Afslutningsvis skal det bemærkes, at omfanget af filteret i Microsoft Excel er meget bred og forskelligartet. Det er tilstrækkeligt at anvende fantasi og udvikle deres egen viden og færdigheder.

I sig selv er filteret let at bruge og lære, let at forstå, hvordan man bruger den avancerede filter i Excel, men det er designet til applikationer, der kræver en lille mængde af tid til at gøre screening oplysninger til videre forarbejdning. Som regel er det ikke mulighed for arbejde med store datasæt på grund af regelmæssig menneskelige faktor. Der er kommet til ved hjælp af mere sofistikerede og avancerede informationsbehandling teknologi i Microsoft Excel.

Kæmpe populære makroer, der er udarbejdet på det sprog, VBA. De tillader dig at køre et stort antal filtre, lette udvælgelseskriterierne værdier og output dem til de relevante områder.

Makroer med succes erstatte mange timers arbejde med at udarbejde et resumé, periodisk og anden rapportering, der erstatter lang tid analyse af enorme mængder af kun ét andet klik.

Brug af makroer berettiget og ubehageligt. Enhver, der har stødt på behovet for at bruge, hvis det ønskes, vil altid finde nok materiale til at udvikle deres viden og finde svar på spørgsmål.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.