Hjem og familieGraviditet

ARVI under graviditet (3. trimester): behandling, anbefalinger

Graviditet er helt sikkert en glad periode i hver kvindes liv. Men han tvinger hendes krop til at arbejde med en øget belastning, på grund af hvilket barnets ventetid undertiden kan ledsages af et ubehag. Øget predisposition til ARVI er en af de ubehagelige "bivirkninger" af graviditeten. Situationen er kompliceret af, at alle potente lægemidler, der hurtigt fjerner symptomer, ikke kan tages, og kun kan behandles med sikre, men ikke så hurtigtvirkende stoffer.

Hvorfor er gravide tilbøjelige til hyppige ARVI?

Kvindens krop under graviditeten er mærkbart svagere. Dette er en normal beskyttelsesreaktion, som er nødvendig for at sikre, at fosteret ikke opfattes som en fremmed agent, og der var ingen afvisning af det. Men på grund af immunsystemets deprimerede tilstand bliver den forventede mor mere udsat for luftvejssygdomme, især i den kolde årstid. Derfor forekommer ARVI under graviditet (3 trimester heller ikke en undtagelse) ret ofte.

Alle mennesker kontakt daglig med virus og bakterier, men det ophører ikke altid med infektion og sygdom. Faktum er, at naturen bortset fra menneskets generelle immunitet sørger for lokal beskyttelse. For eksempel luft, der går gennem næsen, fugtet og filtreret fra støv, såvel som udenlandske vira og bakterier. Som følge heraf slår de sig på slimhinden og tømmes derefter udad med udskillelser. Men i graviditeten er der ofte øget tørhed i næsen, hvorfor den lokale immunitet ikke virker så aktivt.

symptomer

ARVI under graviditet (3. trimester) i dets manifestationer er ikke forskellig fra symptomerne på denne sygdom i andre perioder af en kvindes liv. Det er kendetegnet ved sådanne funktioner:

 • Skarp indbrud af sygdommen;
 • hovedpine;
 • Svaghed og følelse af muskel træthed
 • Pershing og ondt i halsen;
 • Meget flydende klar udledning fra næsen;
 • Tårer i øjnene, deres smertefulde reaktion på lyst lys;
 • stigning i legemstemperatur.

Ved akutte åndedrætsinfektioner er alvorlig feber sjælden. Termometeret overstiger normalt ikke 37,5 ° C, men på grund af graviditet er det nogle gange mere alvorligt. I barnets forventning er mange patologiske processer ikke lige så nemme som i en "normal" liv for en kvinde. Men med en kompetent tilgang svarer de godt til behandling og går hurtigt væk. En af disse tilstande er ARVI under graviditet (3. trimester). Behandling af denne lidelse omfatter en række aktiviteter, som lette symptomerne og fremskynde genopretningen.

Hvad er egenskaben af behandlingen i 3. trimester?

I modsætning til lidelsen undrer mange fremtidige mødre, hvordan man skal behandle ARVI under graviditet. Den tredje trimester er den sikreste i denne henseende, da alle de grundlæggende systemer og organer af fosteret allerede er dannet, og derfor udvides listen over godkendte lægemidler. Men det er ikke desto mindre nødvendigt at udnytte kraftfulde lægemidler uden ekstrem nødvendighed, efter at alt barnet stadig udvikler sig indenfor, og det er bedre at beskytte ham mod enhver (lige teoretisk) skade. Der bør gives fortrinsret til folkemetoder til behandling og homøopati.

Det er meget vigtigt at overholde sengelov, selvom den fremtidige mor ikke har temperatur, eller hun er ikke høj. I denne periode er gået på gaden og lektier bedst fuldstændigt elimineret før tilstanden af normalisering. Det er ofte nødvendigt at gurgle, skylle din næse og måle kroppens temperatur. Hvis den når et mærke over 37,8 ° C, skal det være slået ned.

Nasal vask med løbende næse

Da du ikke kan anvende vasokonstriktiv medicin til ARVI under graviditet (3 trimester), skal du vaske og rengøre din næse meget ofte. Dette vil lindre næsehulen af hævelse, slim og normaliserer en kvindes vejrtrækning. Til dette formål kombineres færdige saltopløsninger, der sælges i apoteker, eller hjemmelavede produkter perfekt. Koncentrationen af natriumchlorid i lægemidlet bør være fysiologisk (dvs. kendt for den menneskelige krop) og være ca. 0,09%.

Under proceduren kan løsningen ikke trækkes meget stærkt, således at betændelsen i mellemøret ikke udvikler sig. Ved blæse skal en næsebor være dækket, da ellers tryk i næshulen kan øges. Efter proceduren er forbi, kan næseslimhinden smøres med en lille mængde hjemmelavet balsam fremstillet af oliven og pebermynteolie. Dette vil bidrage til at holde effekten og forbedre vejrtrækningen. Forholdet mellem olivenolie og mynteolie er 20: 1.

Hvordan slippe af med ondt i halsen?

Sår hals er et af symptomerne på SARS under graviditet (3 trimester). Behandling af dette ubehagelige fænomen er bedre at starte med skylninger. Fordele ved denne metode:

 • Under proceduren berører den terapeutiske opløsning hele overfladen af mundhulen og den bageste faryngealvæg;
 • Ved skylning fjernes patogene mikrober mekanisk;
 • Lægemidlet virker kun i dette område og går næsten ikke ind i den systemiske cirkulation.

Til skylninger kan du bruge en alkoholvariant af chlorophyllipt eller en afkogning af marigold. Gravide kvinder bør ikke bruge opløsninger af salvie og kamille, da disse stoffer kan øge livmoderens tone, hvis de ved et uheld indtages. En god blødgørende effekt bringer propolis-tinktur, fortyndet i kogt vand, men det kan ikke bruges i tilfælde af allergi i fremtidens mor til honning og bi-produkter.

Når det er nødvendigt at bringe feber ned ?

Den eneste sikre antipyretiske medicin, der kan anvendes under graviditet, er paracetamol. Doseringen og doseringen skal ordineres af den behandlende læge. Dette er en vigtig betingelse selv til behandling af tilsyneladende lunken ARVI under graviditet (3. trimester). Anbefalinger fra en specialist vil effektivt reducere temperaturen uden at risikere skade for barnet.

Reducer det efter mærket når 37,8-38 ° C. Indtil dette punkt er det bedre ikke at tage antipyretisk, så kroppen kan bekæmpe infektionen. Med høje figurer i 3. trimester er der en stor fare for at udvikle sygdomme i nervesystemet i fosteret. Derudover kan det føre til for tidligt arbejde, så tolerer ikke en stærk kropsvarme.

Indånding i hjemmet

For at lette nasal vejrtrækning derhjemme kan dampinhalationer med æteriske olier udføres. Den eneste kontraindikation er en allergi eller en individuel intolerance. Før proceduren skal du skylle din næse godt med saltvand, så de helbredende stoffer med damp trænger dybt igennem slimhinderne.

Æteriske olier af sådanne planter kan anvendes:

 • Menthol (forbedrer vejrtrækning og eliminerer obstruktion);
 • Citron (øger vitalitet);
 • Klipper (har antiseptiske egenskaber).

I en bred beholder med varmt, men ikke kogende vand skal du tilføje et par dråber æterisk olie og bøje dit ansigt over det i en afstand på 15-20 cm fra vandets overflade. Dæk toppen med et håndklæde er ikke det værd, for ikke at skabe effekten af en damp sauna (det er ubrugeligt i graviditeten). Over varmt duftende vand skal du trække vejret 3-5 minutter, hvorefter det er bedre at ligge ned for at hvile eller sove.

ARVI under graviditet (3. trimester): En beskrivelse af forskellene fra en bakteriel infektion

ARVI, som regel, fortsætter i en lettere form end en bakteriel infektion. På grund af virussen stiger kropstemperaturen sjældent over 38 ° C, halsen gør ondt i moderat (snarere pershit), og udslippet fra næsen er gennemsigtig eller hvid. Når en bakteriel patogen flora multiplicerer i menneskekroppen, bemærkes det ofte, at der er alvorlig feber, akut ubehag ved indtagelse og en signifikant forringelse af den generelle tilstand. Aftagelig fra næsepassagerne er farvet grønt, hvilket indikerer tilstedeværelsen af pus.

Hvis en læge rejser tvivl om arten af sygdommen, kan han ordinere en detaljeret klinisk blodprøve for gravide kvinder. Undersøgelsen vil vise om der er ændringer i leukocytformlen, og hvor meget erythrocytsedimenteringen er steget. Hvis deres værdier er meget forskellige fra normale værdier, kan antibiotika og yderligere lægemidler være nødvendige til behandling.

Har du altid brug for antibiotika?

Ved ukomplicerede virusinfektioner er antibiotika ikke nyttige. De accelererer ikke behandlingsprocessen på nogen måde, fordi kun bakterier dræber. Desuden kan en person på baggrund af deres administration udvikle en dysbakteriose i tarmen eller en allergi. Dette bør tages i betragtning ved valg af terapi fra ARVI under graviditet (3 trimester). Behandling med antibiotika i dette tilfælde kan være berettiget i tilfælde af at en alvorlig bakterieinfektion er tiltrådt.

Ved de seneste svangerskabsbetingelser er disse lægemidler acceptable, da de ikke kan medføre medfødte abnormiteter hos barnet. Sikker antibiotika kan hjælpe moms kur, hvis det ikke handler om banal ARVI under graviditet (3 trimester). Kontraindikationer til brugen af hver af dem er altid angivet i instruktionerne. Før du bruger medicinen (selv efter at have konsulteret en læge) er det bedst at sikre, at produktet kan tages af fremtidige mødre.

ARVI under graviditet (3. trimester): konsekvenser og komplikationer

Med tiden forårsager en diagnosticeret og helbredet luftvejsinfektion normalt ikke væsentlig skade for den fremtidige mor eller barnet. Meget værre er tilfældet med forsømte tilfælde, hvor en kvinde lider af en alvorlig hoste og høj kropstemperatur. På grund af varmen kan for tidlig fødsel begynde, så det er vigtigt at slå det ned i tide. Ud over lægemidler er en rigelig varm drik egnet til at lindre symptomerne på forgiftning, men kun hvis den gravide kvinde ikke har ødem.

Hoste kan forårsage alvorlig ubehag for både moderen og fosteret, som i tredje trimester og så bliver tæt i livmoderen. Skarpe bevægelser af brystet under dette fører til en stigning i tryk og hypoxi, hvilket er yderst uønsket. Generelt er det svært for en kvinde at udholde langvarig ARVI under graviditeten (3 trimester). Behandling af denne tilstand bør være tilstrækkelig og lette en hurtig genopretning af den fremtidige mor, som bliver nødt til at få styrke før den nærmeste fødsel.

forebyggelse

En kvinde, der venter på et barn, skal passe på sin krop og på enhver mulig måde undgå farlige faktorer, som kan føre til forskellige sygdomme. Forebyggelse af akut respiratoriske infektioner under graviditet (3 trimester) reduceres til en sund livsstil, ernæring og afvisning af dårlige vaner, som i princippet er kontraindiceret i denne periode.

I sæsonen af epidemier er det nødvendigt at begrænse opholdstiden i steder med overbelastning af et stort antal mennesker. Når du besøger en gynækolog i en ambulant klinik, anbefales det at bruge en engangs ansigtsmaske for at undgå at smitte infektionen, sidde i køen eller træde langs korridorerne.

Gravide behøver at sove nok timer til kroppen ikke overarbejde. Om efteråret og vinteren skal du kjole og gå varmt i en kort stund udendørs ved meget lave temperaturer. Frisk luft er nyttig og vigtig for en fremtidig mor, men opholder sig uden for huset bør være behageligt, fordi kroppens hypotermi i denne stilling er yderst uønsket.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.