ForretningHuman Resource Management

Arbejdsdelingen - er adskillelsen af forskellige typer af aktiviteter

Arbejdsdelingen - et kriterium, der gælder både på nationalt plan, samt separat for hver af sine borgere. I dag vil vi tale om, præcis hvilken form det findes, og hvordan det påvirker de endelige resultater af den virksomhed eller branche.

Arbejdsdelingen i landsdækkende

I betragtning af udviklingen af økonomien i et land, vil du bemærke, at nogle af dens regioner, har en tendens til at støtte nogle grundlæggende form for produktion. For eksempel, den nordlige del af Rusland, vi forbinder med skovindustrien. Sine produkter i form af papir, pap og skoven selv kommer til andre områder af landet. Vestlige Sibirien - en vigtig leverandør af gas og olie, og det centrale område, Ural og Volga-regionen - en højborg for branchen.

I hver tilstand, kan du tydeligt identificere de områder af mineindustrien, landbrug, handel og finansielle område, og så videre. N. Specialisering af hver af dem, som regel indlysende, hvilket indikerer, at den territoriale arbejdsdeling.

Dette fænomen er baseret på nærhed til råvarer, den historiske specialisering og den økonomiske bæredygtighed af produktionen. Det, sammen med opdelingen i sektorer uden for rammerne af den sociale arbejdsdeling.

Funktionel arbejdsdeling

Og der er en enkelt arbejdsdeling inden for hver produktionsproces. Det indeholder bestemmelser om funktionel adskillelse af personale, der er baseret på det udførte arbejde, og deres indhold.

I alle arbejdskraft processer involveret arbejdstagere af forskelligt plan. Them, afhængigt af deres funktioner kan opdeles i arbejdere, medarbejdere, fagfolk, hjælpepersonale, administratorer, og så videre .. Hver af dem bidrager til arbejdet i hele virksomheden.

Forudsat det overlagt, klar organisering og styring af virksomheden eller institutionen vil begynde at fungere med maksimal profit. Det vil sige, en funktionel arbejdsdeling - det er tilbagetrækningen, hvor hver af de aktører, har en specifik, gennemtænkt i de generelle rammer for det arbejde, der gør det muligt for hele anlægget eller på kontoret til at udvikle, generere indtægter og til gengæld være en funktionel del af aktiviteterne i nogle brancher staten som helhed.

Eksempler på arbejdsdeling

Det største problem med funktionel arbejdsdeling er definitionen af hver af deltagerne på de professionelle kvaliteter af processen, omfanget af specialisering, muligheden for at kombinere de enkelte funktioner i virksomheden. For at gøre dette, er der følgende former for arbejdsdeling:

  • Professional. Det indebærer adskillelse af indholdet af arbejdet og, afhængigt af deres speciale.
  • Teknologi. Opdeler deltagerne i produktionsprocessen i separate grupper for at udføre visse operationer.
  • Kvalificerende arbejdsdeling - en form bestemmes af niveauet af dygtighed og erfaring af deltagerne i produktionen af en proces. For at evaluere denne brug takstsystem, som gør det muligt klart at identificere dybden af erfaring og specialviden inden for deres felt.

De mange forskellige former og typer af arbejdsdeling og i samfundet som helhed, og enkelte virksomhed skaber behovet for at koordinere og regulere de tværfaglige eller inter-organ relationer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.