Kunst og underholdningLitteratur

Analyse digt "The Road" (Nekrasov). Temaet for digtet "The Road"

I sit arbejde, en velkendt digter Nikolai Nekrasov gentagne gange henvendt sig til de problemer og lidelser almindelige russiske folk.

Siden barndommen, iagttog han den grusomme behandling af livegne af sin far - en mand med autokratisk og anmassende. Ofte ramt af ham og hans kone, digterens mor. Denne oplevelse for livet blev deponeret i hukommelsen og sjælen i Nikolai og blive en uudtømmelig kilde til en lang række af hans værker.

I 1845, skrev den unge Nekrasov et lille volumen af digtet "The Road". Det var hans litterære debut, og straks signalerede et emne, der altid vil være centrale for hans arbejde.

"... Du er en digter - en digter og sandt!"

Det er med sådanne entusiastiske ord rettet til Nekrasov kritiker Vissarion Belinsky, da jeg første gang hørte "The Road". "Hvor meget sorg og galde ..." - så sagde han til den uerfarne digters vers i en af de samtaler med Panaev. Straks eftertragtede "udmærket" arbejde og A. Herzen.

Hvad er det fortjent Nikolai Nekrasov, hvis første kollektion "Drømme og lyde" er forblevet næsten ubemærket, så meget værdsat?

Sammensætningen og genre

Digtet er i stigende grad minder om historien om den ulykkelige livet for en ung bonde familie. tjene Starten klagen til føreren mester af kedsomhed. Han beder om at underholde dig selv slette en sang eller fiktion. "De mest sjove jeg ikke ..." - disse ord begynder at sætte spørgsmålstegn ved føreren N.A.Nekrasov. På den måde, han langsomt fortæller historien zheny- "skurk", avlet i lang tid boet i herregården. Så sendt til landsbyen, hvor hun nu var på randen af graven. Trist historie slår en akkord i master. "Nå ... temmelig ... Spredt vedvarende kedsomhed ..." - disse ord slutter med produktet.

Så i stedet for de traditionelle sange yamschitsky klokkeringning lyde klemning monolog tortureret hjerte. Og hans helte er ofre for livegenskab, eksisterende i århundreder i Rusland.

Hovedtemaet af digtet "The Road"

Nekrasov altid bekymret situationen for de undertrykte folk. Især bekymrede han behandlede den bitre skæbne bondekvinder, i stand til at bære en masse i hans liv. I det første store digt, som blev "På vej", fortæller han om den lidet misundelsesværdige aktie livegne pige, hvis barndom og ungdom blev tilbragt i herregården. Det var et fænomen typisk af tiden. Og ganske ofte i en sådan situation er det uægte børn af grundejeren. Deres ubekymret og stille liv næsten altid endte i tragedie, da de er samfundet forblev evigt livegne. Feelings bønder (ved fødslen), fanget legetøj i hænderne på Gud og fik til slutningen på en usædvanlig socialt miljø hjælper til at forstå analysen af digtet "The Road".

om undervisning af heltinden Nekrasov

Pære var en dame følgesvend i mange år. Sammen med hende, blev hun uddannet i læsning og videnskab, syning og spille musikinstrumenter - dvs. alt, hvad der er behov for at vide og være i stand til fine dame.

Hendes mand beskriver hende som følger: "visning var imponerende", og gode manerer, så man kunne have troet, at hun var en ung dame "naturlig". Selv læreren til hende bejlede en (ikke en simpel jord!), Men der er noget gik galt, "behøver ikke en hundrede-tjener i Gentleman."

For pigerne alt forandret på et øjeblik: den unge dame gift og flyttede, og udlejeren døde kort efter og efterlod Pear forældreløse. Indgået en arv den unge søn-tælles alle revisionen. Han erstattet livegenskabet afgifter. Pære er, der ikke havde gjort venner, gik til landsbyen. Så fortsætter Nekrasov digt "The Road", og historien om den skæbne heltinden.

Landsbyen og ægteskab

"Jamrede pigen," - sagde det nye liv af sin kone føreren. Hårdt for hende, ikke vant til den bonde arbejdskraft. Ethvert arbejde byrde tegnede sig for - "Indus skam nogle gange." Men bebrejder ikke føreren pærer, mente han, at "ødelagt hendes herrer."

Og ægteskabet pigen havde ingen glæde. De blev gift den herres vilje - at tiden er inde. Så der er ikke noget glad for sit nye liv. Når andre stadig "op og ned", og overladt til sig selv, alle de tårer lila. Så efterhånden døende mands sjæl, vant til at leve i helt andre omstændigheder på andre moralske love - sådanne dystre tanker fører læseren en analyse af digtet "The Road".

Nekrasov er ikke begrænset til at beskrive de vanskeligheder i hverdagen. Han gjorde opmærksom på en anden side af livet på landet, er ikke lig de udlejere.

Mørke og uvidenhed om de mennesker

Bekymret for kusken hinanden i opførsel af sin kone. Ofte ser på nogle "patret", bogen læser. Søn af læsefærdigheder undervisning, som ikke er taget fra bønderne - en anden destination venter på ham. Og hver dag, da de barchonka, vasker og gnider. Nedskæringer, ikke slå. "Ødelæg det og hans lille søn" - denne idé overvinder føreren.

Forfatter også bekymret om andre ting. Uuddannede, langt fra enhver kultur og videnskab mand er ikke i stand til at forstå den pære, hvor ædle opdragelse og bogen (i portrættet kan være afbildet, for eksempel en bestemt skribent) vækket den indsigtsfulde sjæl. Det ønsker at henlede opmærksomheden på samtidige Nekrasov. Vers "På vej" viser, hvordan tilstoppet faktisk en simpel bonde. Og derfor ikke kan finde Pear tilhænger i de nye omgivelser - det er ingen forstår. Som et resultat, hendes herre, måske ikke noget galt og ikke ønsker, at livet for en ung forkrøblet pige. Nu er hun spilder væk dag for dag, er blevet en "tynd som en rive og bleg," går endda, som om med magt. Det er indlysende, at hun har ikke lang tid at leve. "En tøs ville være flot!".

Den skæbne kusken

Det er ikke let at få til denne historie og hendes mand. Gift uden samtykke. Pære ikke forstår, men i modsætning til mange andre, ønskede min kone igen skældt ud, selv respekteret. Næsten ikke slå - bare drukket. Og han ventede på ægtefællens død og ensomhed, som bærer en mand med en lille søn i hænderne ikke blot i fremtiden. Og vigtigst af alt, sin skyld i denne historie er der - det er det samme som alle de livegne.

En analyse af digtet "The Road" (Nekrasov skrev i den forbindelse: "Uanset liv er en tragedie!") Udsætter moralske og sociale problemer livegenskab. Efter indfald herrer ødelagt liv er ikke én person.

betyder af ekspression

Digtet "The Road" er skrevet trehstopnym anapæst. Denne størrelse, kombineret med de påståede hove minder konversation folkemusik tale, der bringer historien om kusken til sangen, ligesom en klagende skrig, flygter fra dybet. Realistisk og farverig monolog gøre en særlig rækkefølge af ord, kombinationen af parret, et kors og en ring rim, dagligdags ord og udtryk: Bait Ali, kender-de, patret og andre.

Betydning digt

I flere konklusioner sammenfatter analysen af digtet "The Road". Nekrasov i det, endnu tidligere Turgenjev med hans "Noter af en Hunter" henledte sine samtidige til situationen for de mennesker. Den monolog kusk klart silhuet kontrasterende billede af livet i jordejere og livegne afhængige af dem. Det mest skræmmende ting her er, at deres ejere fortæller bønder blev behandlet som enhver anden ting i huset. Det var eksisterede utilsløret irettesættelse slaveri i landet og åben protest mod den etablerede orden.

Simpelt, men sandt billede af hver ny linie opstår i værket "On the Road" Nekrasov. Den erklærede i digtet emne - det livegenskab ingen samvittighed, ingen love - pludselig forvandlet spirende poet i den bedste repræsentant for den "naturlige skole", som meget snart være etableret i russisk litteratur og kritik.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.