Kunst og underholdningLitteratur

Bhakti i Indien

Bhakti som en religiøs bevægelse eksisteret siden oldtiden, men årsskiftet de XIV-XV århundrede. vil du bemærke en kraftig stigning i sin popularitet, fremkomsten af en galakse af talentfulde prædikanter, nogle af de nye funktioner i undervisningen. Bestemt, Islam, sufisme i særdeleshed, har givet nogle impulser til genoplivning af social tænkning, især religiøse. Men spillet en rolle og udvikling af byerne, stigende bybefolkning, betydeligt stimulerede dannelsen af de muslimske stater, øverste lag af de feudale herrer, der havde fokus på bylivet. Byfolk, håndværkere, købmænd og fattiglemmer, tilsyneladende behov for en ideologi, befriet fra de strenge ritualer og hinduisme og islam, og henvender sig til alle dele af befolkningen. Dette behov forårsager en del uro i byerne, fremkomsten af en række muslimske, hinduistiske sekter, og sekter, forenet i sin dogmatiske elementer af hinduisme og islam, som ofte førte oprør mod adelen og mullaherne. Dette behov er afspejlet i udseendet i forskellige regioner i Indien prædikanter af bhakti.

Ramananda (sen XIV -. Begyndelsen af det XV århundrede) proklamerede behovet for en forenkling af kult og svækkelsen af kaste regler. Hans prædiken arbejde, påbegyndt i syd, og derefter fortsatte i Varanasi. Han skabte ikke en stor skole af tilhængere, men en af hans elever, en muslimsk Kabnr (XV c.), Udviklet undervisningen og bidrog til dens spredning. Gentagelse og ros Guds navn, for nogen af sine navne Kabir - den mest direkte og den eneste måde at kende Gud og fusionere med ham. Overholdelse af reglerne for kastesystemet og hinduistiske og muslimske ritualer betyder ikke noget. Fortsætter af læren Kabnra Nanak (1469-1539) underviste i Punjab. Hans tilhængere sikher (studerende) har mobiliseret det samfund, som var ikke kun deres hoved (guru), men deres skrifter ( "Adi Granth"), skrevet specielt opfundet til dette alfabet (gurmukhn), og selv dets kapital (Amritsar).

Sikhisme, lærte, at Gud er én, har intet navn og form. Verden er en konstant kamp mellem lys og mørke begyndelse. Denne kamp finder sted i den menneskelige sjæl. Sikhisme anerkendte hinduistiske idé om karma (gengældelse for tidligere gerninger) og Samsara (reinkarnation), men afviste kastesystemet og proklamerede ikke blot lighed for alle, før Gud, men også social lighed på jorden. Den sikh blev beordret til at udføre, erhvervslivet, omsorg for familiemedlemmer og velvære for hele samfundet, for at forsvare deres tro første samfund oprørte. Den demokratiske karakter Sikhisme øges, når, efter den tiende Nanak Guru Govind (1675- 1708) afskaffet Instituttet guru overdraget magten til samfundet (Khalsa) generelt tildeles til alle sikher navngive Singh ( "løve") og omdannet hele samfundet ua krigsfod.

Andre retninger Bhakti ikke samme størrelsesorden. I Gujarat, i det XV århundrede. var kendt prædikant Narasimha Mehta, Kashmir - Lalla. I Bengalen og Orissa lærte Chaithanya (1486-1535). Han talte om kærlighed og hengivenhed til Gud, lighed for alle i foran ham, tog til fællesskabet af alle - hinduer og muslimer, brahminer og kasteløse. I Maharashtra, har skolen udviklet i bhakti Pandharpur. For det tilhørte Dzhianeshvara og Namdev (XIII-XIV århundrede.), Screen Nath og Tukaram (XV-XVI århundrede.), Ramdas (XVII århundrede.). På området for Mathura berømmelse nydt ashram (kloster) Valla- bhachari, som tilhørte en af grundlæggerne af poesi i Hindi -Sur Das (XV-XVI århundrede.). Follower af bhakti var en stor digter og Hindi Tulsi Das (1532-1624), til at videregive sproget i den gamle digt "Ramayana". Den Mithila gjorde en anden fremragende digter Vidyapati Thakur (XV c.), Der betragtes som en klassisk mithilskoy og bengalsk litteratur. I Rajasthan, det var berømt discipel Kabir, Dadu prædikant (1544-1603). Grundlægger af poesi radzhastha- ikke betragtes Krishna digterinde Mirabai (XVI århundrede.). Sammen med de relativt radikale strømninger Bhakti eksisteret i mere konservativ. Sidstnævnte er repræsenteret ved værker af digteren Tulsi Das, modsatte sig ikke kaste hierarki så absolut, ligesom mange andre prædikanter af bhakti.

Syntesen af den hinduistiske og muslimske manifesterede sig ikke kun i arbejdet Bhakti digtere. Han var også i kunst - arkitektur, maleri (miniature), musik, dans. Stor rolle i XIV-XVI århundrede. i denne proces blev spillet af de relativt små sultanater, breakaway Delhi (tilstand Benga- Lea, Jaunpur, Gujarat, Malwa), hvor rollen som den fremmede element var mindre end i hovedstaden i det nordlige Indien, og hvor den herskende elite stod tættere på toppen af hinduer. I XVI- XVII århundreder., Når mogulerne, og domstolene har allerede padishahs hinduistiske kultur har fået en stærk position.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.