Kunst og underholdningMusik

Acapella - det ... Hvad a capella?

Acapella - sangstemmen alene, uden musikalsk akkompagnement. Det går tilbage til det 17. århundrede. I lang tid var en strengt religiøse aktiviteter. Men over tid acapella uden for rammerne af tjenester og blive udbredt verdslig stil og populær genre. Mange russiske komponister i det 20. århundrede kor skrivning (a capella) værker. I dette århundrede, et stort antal ensembler synger a capella.

Hvad er a cappella?

Acapella - sang af flere stemmer (Ensemble eller kor) uden musik (akkompagnement). Det tager sin oprindelse i det 17. århundrede. Dette udtryk er ofte forbundet med pavelig tjeneste praksis. Acapella også kaldet vokal, skrevet og klingende uden instrumental ledsagelse.

I første omgang, er meget udbredt i kirkemusik og folkekunst. Så bredte sig til værker af Palestrina, komponisten til den hollandske skole.

På den anden side, a capella - en stil, der er blevet udviklet i de madrigaler og sekulære sang kunst.

Acapella som en stil professionel kor kunst

Singing a capella som en stil fast etableret i den sene middelalder til polyfoni af kult. I de store mestre i den hollandske skole når den højeste top. En stor bidrag til udviklingen af blev gjort Benevoli, Palestrina, Scarlatti. Det er vigtigt at være opmærksom på, at synge a capella i de 17-18 århundreder, undertiden ledsaget af generel bas eller soloinstrumenter. Men så vendte tilbage til henrettelse uden akkompagnement, som var meget værdsat.

I den ortodokse kirke kun bruges kor synger a capella. Små musik tilladt i Østens Gamle Kirke (koptisk, Malabar, etiopisk). De tillod brugen af både asiatiske og afrikanske instrumenter. I Rusland, en berømt komponist A.Grechaninov fortaler indledningen til tilbedelse af instrumentale akkompagnement. Men denne beslutning blev afvist i 1917-1918 kommunalbestyrelsen.

Singing a capella det bruges ofte i kammeret kormusik komponister fra det 19. århundrede. Den russiske kor kultur i det 20. århundrede nåede store højder værker af komponister som Rachmaninov, Taneyev, Sviridov, Sjostakovitj, Shabalin, Davidenko, hvidløg, Koval. Opmærksomheden henledes på aktiviteterne i Retten Kapel, den Synodal kor og mange andre grupper. Til dato, a capella sang er meget populær i de forskellige lande.

Hvem er de komponister vendt til a capella?

Som angivet ovenfor acapella - en kollektiv sang (ensemble eller kor), som mangler akkompagnementet (instrumental akkompagnement). Russisk, Ukrainsk, bulgarsk og georgiske folklore er fuld af sange a cappella lager. Som en capella stil opstod i middelalderen. Acapellas zenit kom under renæssancen. Blandt de komponister denne tid, skal det bemærkes, hollandske polyphonists: Ya.Obrehta, Zh.Depre, G.Dyufai, Ya.Okegema, Zh.Benshua, O.Lasso. En fremragende rolle i udviklingen af denne stil tilhører Palestrina (komponisten af den romerske Skole). I Rusland blev a capella sang oprindeligt fundet i kult musik: kreativitet M.Berezovskogo, D. Bortniansky, A.Vedelya. Og i slutningen af det 19. århundrede for at skrive omkvæd a capella fat Rachmaninov, S.Taneev, P.Chesnokov, A.Kastalsky og mange andre. Sovjetiske komponister har komponeret et stort antal korværker. Det Sjostakovitj, G. Sviridov, A.Davidenko, V.Salmanov, V.Shebalin, Kovalev og andre.

Hvordan man laver en capella?

Til den menneskelige stemme i en sang smukt og naturligt, er det nødvendigt at registrere vokal kvalitet. Det dybest set kan gøre hver professionel lyd på vejen (lampen) udstyr. Men hvordan man laver en capella uden et besøg i studiet? Til dette er der specielle programmer.

Først skal du optage vokalen i mono-mode med bestemte parametre (16 bit / 44,1 kHz) og gemt i en separat fil i wav-format. Dernæst skal du ordentligt behandle posten. For at gøre dette, skal du åbne filen i en hvilken som helst musikalsk editor og begynde behandling:

 • Udlign omfanget af vokalen.
 • Kør en af de tidskrævende og komplekse opgaver - brug en equalizer.
 • For at gøre panorering.
 • Lav en "opvarmning" af vokal.
 • Den sidste fase vil efterklang og DeLay pad.

Det er sådan en enkel måde sker behandler acapellas.

Ti moderne bands, der synger a cappella

Mange mennesker tror, at det kun i kirker synge a cappella. Men dette er en misforståelse. Der er en enorm række fremragende hold med deres fans. Til dato, a capella sang er meget populær og er præsenteret i en bred vifte af musikalske genrer: folkemusik, jazz og populær masse, rhythm and blues, rock og så videre. Acapella bemærker i den forbindelse er ofte på udkig efter interesserede studerende. Hertil kommer, at i USA er meget populære "universitet" i gruppen synge a cappella.

Her er nogle moderne grupper:

 • Ensemble "Mand Style" - "Åh, på engen på engen."
 • Pіkkardіyska Tertsіya - "Garden of Angelic Songs".
 • Barbatuques - Baiana.
 • JUKEBOX TRIO - Så Let Me Know.
 • Van Canto - Missionen (Official).
 • Rockapella - Shambala.
 • Sød honning i klippen - Ellas Song.
 • Rajaton - Joululaulu.
 • Den Lim - «El Topo».
 • The Puppini Sisters, «jilted» (dir: Alex de Campi).

konklusion

Således a capella - denne sangstemme uden akkompagnement (instrumental ledsagelse). Det er normalt udføres af musikalske grupper - vokalensemble eller kor. Acapella dukkede op i det 17. århundrede. I første omgang kun anvendes i kirkemusik. Men over tid, er det blevet ikke kun bruges i en verdslig sang kunst, men også lavet en særskilt stil. Mange komponister har henvendt sig til at skrive omkvæd a cappella. I dag denne sang har ikke mistet sin popularitet. Tværtimod mange af nutidens bands synge den på en sådan måde, der giver dem en særlig kunstnerisk værdi.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.