HjemlighedKonstruktion

Årsager til deformationer af fundament

Opførelsen af ethvert hus begynder med fundamentet. Der er mange typer af fonde (strimmel, bunke, plade, osv), men de alle tjener et enkelt formål - at overføre lasten fra bygge- grunde. Men der er for nylig blevet en interessant tendens - mennesker sig til designere til at modtage betalinger og bygge, mens ikke at vide den geologiske struktur og egenskaber af jord, som vil være hjemme. Sommetider huset er værd gennem årene, og der sker ikke noget, og nogle gange, når blot når efter et par år, pludselig fandt revner, døre er ikke længere åben, etc. En årsag ligger ofte i funktionerne i geologiske forhold i byggepladsen, mere præcist i de processer, der finder sted i kælderen og jorden interaktion (lav kvalitet materialer og bygherrer fejl til side). Lad os undersøge dem i detaljer.

Oftest er der følgende processer: ujævn nedbør, frost hive, oversvømmelser. Sjældent observerede suffusion og endnu sjældnere - jordskred. Dette er ikke en komplet liste kan blive ved og ved, men lad os se på de tidligere nævnte processer, deres årsager og hvordan man skal håndtere dem.

Ujævne bundfald opstår på grund af de forskellige bæreevne af jorden under identiske belastninger. Et slående eksempel på det ene hjørne af huset er baseret på en tæt lerjord, og i en anden vinkel - linse tørv. Det er indlysende, at bygningen vil vippe i retning af denne linse. Problemet er løst (eller rettere ikke tilladt) ved at anvende kompetent design af fundamentet på grundlag af beregninger, som skal stole på materialer geotekniske undersøgelser.

Frost heave forekommer kun i ler- og mudrede jord. For at eliminere dens virkning på fundamentet, om dybden bør være mindre end frysning dybde og laterale overflade af fundamentet skal isoleres fra jorden for at undgå frysning. En anden udførelsesform - sand airbag 50 cm tyk, og den samme laterale isolation.

Oversvømmelse - processen med grundvandsstand stige til et kritisk niveau. udvendige vandtætte bruges til beskyttelse. Det skal bemærkes, at i lerjord ofte dannede perched, så spare på imprægnering er ikke nødvendig.

Suffusion - processen med mekanisk overførsel snavspartikler grundvand. Det udvikler kun i inequigranular sand. Suffosion kæmpe hårdt, så det er bedst at give et fundament, der er i stand til at holde bygning uden deformation, selv ved tilstedeværelse af små hulrum nedenunder det. Den bedste mulighed - en brændeovn.

Jordskred - en forholdsvis sjælden, men snigende geologiske processer. De opstår, når stejlhed hældningen på fra 3 grader, kan dybden af indfangningen være fra flere tiere centimeter til flere hundrede meter. Hvis dit hus er bygget på en skråning, er det nødvendigt at tage fat i en seriøs kontor og lave en beregning af stabilitet.

Så for at opsummere: alle beskrevet med fonde opstår problemer på grund af utilstrækkelig undersøgelse af den geologiske struktur, eller endda mangel på oplysninger om det. Må ikke sjuske med forskningen. Hvis fundamentet - grundlaget for huset, undersøgelsen - grundlaget for fundamentet design. Beregningen tager hensyn og fysisk-mekaniske egenskaber af jord (total deformation modulus, massefylde, etc.) og arten af den geologiske sektion (de jordtyper, deres kapacitet, især strøelse). Undersøgelser give oplysninger om grundvand, der er nogle gange afgørende for udvælgelsen af fundamentet type.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.