FormationHistorie

1. Første dekreter Peter Peter dekret dekreter 1. Peter 1 morsom

For alle interesserede i historien om den russiske stat, havde før eller senere at beskæftige sig med anekdoter, som i dag er blevet nogle af de dekreter af Peter 1. Fra denne artikel vil du lære om de mange uventede afgørelser fra kongens reformator, der vendte den offentlige liv i landet i slutningen af XVII - begyndelsen af XVIII århundrede det, der kaldes på hovedet.

I dag Peter 1 ordrer studeres i skoler og universiteter. På nogle af dem gjorde grin med, er den enkelte opfattes som normen. Men dette gælder for den nuværende tid. I begyndelsen af det XVIII århundrede, disse dokumenter var for størstedelen af "blasfemi og djævelskab."

Nogle afgørelser fra kongen, for eksempel, dekretet om primogeniture Peter 1 førte til intriger. Andre påvirket mode, økonomi og hær. Uden tvivl er der kun én: kongen af stive metoder forsøger at opdatere en stagnerende samfund af sin tid.

arvefølgen

En af de mest betydningsfulde i historien om staten er blevet et dekret om primogeniture Peter 1. Den blev udgivet i 1722. Dokumentet har ændret alle grundlaget for magt. Nu var jeg ikke arving til den ældste i familien, og den, der vil udpege sin efterfølger suveræn.

Dekretet af rækken af Peter 1 er kun blevet annulleret af kejser Paul I i 1797. Forud for det, han tjente som grundlag for mange af palads kup, mord og intriger. Selvom oprindeligt udtænkt af Peter som en forebyggende foranstaltning mod den konservative stemning af de mennesker, der er utilfredse med reformer.

nytår

Vi foreslår at overveje de mest populære ordrer Peter 1. Måske den mest kendte til dato er to love: fejringen af et nyt år og en skæg. På den anden vil blive diskuteret senere. Med hensyn til det første dekret, så ifølge den kongens vilje, siden 1700, i kronologien i Rusland vedtaget i den europæiske måde.

Det er nu det år startede ikke i september, og den første januar. Kronologi ledes fra Kristi fødsel, og ikke fra oprettelsen af verden, som den var før. I stedet for den fjerde måned af 7208, blev det den første i 1700.

skæg

Sandsynligvis den mest berømte innovation russiske zar efter sin hjemkomst fra Europa kom til mode på skæg. Næste vil blive givet mange ordrer af Peter 1, sjove og alvorlige. Men ingen af dem har forårsaget en sådan harme blandt boyars, som denne.

Så i seksogtyve alderen sire indsamlet ved repræsentanter for adelige familier, tog han en saks og afskære nogle af deres skæg. Sådanne handlinger kastet samfundet i chok.

Men den unge konge stoppede ikke der. Han indførte en skat på skæg. Enhver, der ønskede at holde ansigtsbehåring, skulle betale et vist beløb hvert år til statskassen.

Så for at vide det var seks hundrede rubler om året, for de handlende - hundrede, tres bysbørn behandles, og den ansatte og andre - tredive. Det skal bemærkes, at disse var meget alvorlig sum i disse dage. Fra denne årlig afgift fritage kun landmænd, men ved indgangen til byen, og de skulle betale øre fra hans skæg.

mode spørgsmål

Mange dekreter Peter 1 om offentlige liv. Med deres hjælp, kongen forsøgte at give den russiske adel europæisk udseende.

For det første ved at bruge tungt på opførelsen af St. Petersborg, kejseren deltog tjenesten tid træbro. Derfor er det udstedte et forbud mod metallisk hæle hæle. For deres etablering bøde, og salg - beslaglæggelse af ejendom og trældom.

Det næste punkt vedrørte hæren. Siden Petr Veliky alvorligt engageret i opdatering og forbedring, den opmærksomhed på alle detaljer bogstaveligt. For eksempel blev et dekret udstedt "knapper syet på forsiden af soldateruniform." Denne foranstaltning var at forlænge levetiden af bundstykket tøj, som at tørre hans mund blev umuligt ærme.

Også indført i byerne i europæisk mode. Kejseren beordrede alle til at erstatte de traditionelle lange beklædningsgenstand korte jakkesæt "ungarsk stil".

Og endelig de adelige damer straffet overvåge friskhed af linned for "ikke at genere udenlandske mestre beskidte dufte, parfumer at bryde igennem."

På den konstruktion og kvalitet

En af de mest berømte er dekret af Peter 1 på kvaliteten. Det er ikke så populær som mange latterlige love, der er vedtaget af kongen, men med hjælp fra den russiske hær var i stand til at besejre på Poltava.

Så for at finde den pistol med Tula fabrikken er ikke særlig god kvalitet, kejseren beordrede ejer og ansvarlig for anholdelsen af fremstillede produkter. Derefter blev de dømt til straf i form af mordet på piske og afgang i eksil. Petr Veliky besluttet nøje at overvåge kvaliteten af forarbejdede varer på fabrikken. For at styre det sendt til Tula Arms hele ordren. For enhver ægteskab formodede straf stænger. Hertil kommer, den nye ejer, Demidov, kongen befalet at bygge en hytte for alle arbejdstagere, som ejer.

Ikke mindre interessant er det dekret af Peter 1 på byggeriet. Da kongen til hensigt at påbegynde opførelsen af St. Petersborg, han forbød at opføre rundt om i landet stenhus. Derfor er alle de eksperter samledes for at arbejde på Neva.
Således kejseren så hurtigt som muligt var i stand til at bygge byen.

militære anliggender

En af de mest berømte anekdoter er i dag et dekret af Peter 1 på slaven. Faktisk har sin eksistens ikke er blevet bevist, men det er i vores dage, siger de, på alles læber. På det vil blive diskuteret senere i artiklen.

.

Nu taler vi ikke om den berømte "latterlige dekret af Peter", og på de virkelig vigtige ting. Så kongen i krig med Sverige i akut behov for kvalificerede officerer. Det blev derfor besluttet at give udlændinge lovende positioner i den russiske hær. Så blev alle de europæiske soldater i de højere rækker, med oplevelsen af chefer inviteret til vores land på en løn, dobbelt indtjening indenlandske officerer.

Den første bølge af "vandrende arbejdstagere" var ifølge hans samtidige Peter, "pøbel af slyngler." Således udenlandske officerer i den første måned af tjenesten overgav sig til svenskerne. Men fiasko ikke afskrække kejseren, og i sidste ende, han nåede målet. Den russiske hær blev trænet og oprustet.

Af den måde, med hensyn til opgradering, så er der tegn på smeltning af kirkeklokker i pistolen efter "forlegenhed ved Narva". Det er bemærkelsesværdigt, at her kejseren viste generøsitet. Så kirken ejendom, han skal ikke trækkes tilbage, og tog i husleje. Efter sejren ved Poltava svenske konge fra tilfangetagne kanoner beordret til at afgive de klokker og bringe dem tilbage på plads.

økonomiske dekreter

Petr Veliky indført en og økonomisk innovation. Vi ser på tre af dekretet, som i vid udstrækning rystet af grundlaget for det traditionelle russiske.

Ifølge den første afgørelse, staten indførte "oppositionens løfter og bestikkelse." Af lignende lovovertrædelser antages at dødsstraf. For at forhindre de årsager, der presser embedsmænd til at begå en forbrydelse, kejseren rejste lønninger til offentligt ansatte. Men det var forbudt "enhver bestikkelse, handel, kontrakt og løfter."

På det tidspunkt, medicinsk praksis af mennesker, helt fjernt fra selv det grundlæggende i håndværket var almindelige i Rusland. Derfor er et af loven forbyder "udøvelsen af den farmaceutiske og medicinske praksis for alle personer, der ikke er til højre."

Det sidste faktum er en vittighed snarere end sandheden. Så har at overlevet følgende citat af kongen: "Indsamling af skatter - tyvene noget. De betaler ikke løn, og hænge op en gang om året, den ene til den anden var ikke povadno".

forbedringstiltag

Kejser Petr Veliky 1, efter returnering fra en tur til Vesteuropa, er alvorlig eftertanke kaldet til at genoprette ro og orden i det russiske imperium. Ud over mange andre spørgsmål blev rejst og spørgsmål om renlighed, brandsikring og forbedring.

Først blev en lov vedtaget "På renhed i Moskva." Han straffede alle beboere til at følge skrald på gaderne og ved domstolene. "Hvis noget af det, til at tage ud af byen og begravet i jorden." Hvis du bemærker den uredte affald fra din værftet, pålægge bøder eller pisket med stænger.

Den anden anordning udelukkende vedrører skibsbygning og marinen. Ifølge ham, reparation af skibe og livet på dem, alt affald skal fjernes. Hvis mindst én skovl snavs at falde i vandet, forudsat en straf. For første lovovertrædelse, var det i mængden af en måneds løn, og for det andet - halvår. I tredje skovl skrald i floden, officerer degraderet i menige, og almindelige sejlere blev forvist til Sibirien.

vedtaget Også et dekret om brandsikkerhed. Det pålagde husejere at konvertere alle ovnene, installation i dem grundstenen. Også påkrævet mellem væggen og ovnen for at gøre murværket og rørene for at holde dem, hvor "man prolazit". Ren lignende design skulle være en gang om måneden. For ikke-overholdelse af reglen pålagt bøder.

alkohol

Tilsvarende tid og forskellige samfundsgrupper, tekst i dekretet af Peter 1 er ofte bekymring over behandlingen af alkoholholdige drikkevarer. Især disse bestemmelser for hæren og flåden.

På forsamlingen anbefales at drikke i det omfang, at "hans snorken Teleses" ikke at genere de nyankomne gæster, der ikke har tid "til at vinde tilstand liggende i nærheden, og andre mestre."

Hvis vi taler om søværnet, var der flere dekreter.

For det første bliver i udlandet, er det forbudt at alle - fra sømand til admiral "vusmert svælge, for ikke at vanære den ære af flåden og staten."

For det andet bør ikke have været tilladt i pubber navigatører, da de "gyde bondsk, rekruttere og organisere et oprør."

Også loven var i flåden, som er undertiden bruges i dag. Så hvis manden gå på stranden, drukket, indtil han mistede bevidstheden, men han blev fundet liggende med hovedet i retning af skibet, i dette tilfælde, er det stort set ikke straffet, "er ikke kommet ned, men forsøgte at bakke."

Også, det er at Peter den Store i vores land er blevet en tradition at fejre May Day. Det blev lånt fra de europæiske folk. Så er denne ferie fejret som en forårsdag tyskerne og skandinaverne. I Moskva blev der afholdt fester, dække bord for alle forbipasserende. Deltagelse i festlighederne er ikke utilbøjelig til at kejseren selv, opfordrer folk til at deltage.

Adfærdsregler på samlinger

Ud over nyskabelser i hæren, kronologi og andre områder af livet, kejseren brød sig om stigningen i den generelle kultur af befolkningen. På trods af, at kongen har forsøgt at gøre alt så godt i dag ligesom sine beslutninger mere tilbøjelige til at forårsage kun et smil.

Så overveje den usædvanlige rækkefølge Peter 1. Funny dag, de var virkelig revolutionerende i det attende århundrede.

Blandt de andre mest populære dekret om reglerne for adfærd i det offentlige som en gæst og ved de forsamlinger. Først og fremmest burde omhyggeligt vaske og barbere. For det andet, være halvt sulten og bedre ædru. For det tredje, skal du ikke stå der og tage del i festlighederne. Det anbefales også at vide på forhånd, hvor toiletterne, hvis noget sker. For det fjerde, spise moderat tilladt, men drik - masser. Af den måde, at den drukket i Rusland havde en særlig holdning. De, der har mistet bevidstheden fra de store mængder alkohol, bør omhyggeligt foldet hver for sig, "for ikke at falde til sagen og ikke forstyrrer dans." Femte betragtning damerne bryde anbefalingerne, "for ikke at opnå på Mordasov".

Og den sidste af de vigtige lære. Det vides, at der ikke er noget sjovt uden en sang, så det var nødvendigt at slå sig koret, og "ikke brølende æsel Valaam".

Den folketælling

Anyway, som en ordre om succession af Peter 1, denne bestemmelse var nødvendigt for staten. På grund af fortsat militær kampagne i landet er konstant behov for finanser for hæren. Derfor kejseren udstedte en ordre om at holde en gård folketælling.

Men denne foranstaltning gav ikke den rette resultat. De udlejere ikke ønsker at betale skat, "en ukendt destination", da landet er allerede træt af den konstante krig. Derfor Peter Alexeyevich måtte foretage en sådan folketælling flere gange, som med hver ny antal husstande faldet.

Tidligere folketællinger resultater blev dateret 1646 og 1678 år. Dataene er reduceret med tyve procent over 1710. Derfor, efter endnu et forsøg ved dekretet at "tage de historier overhovedet, og at bringe sand (perioden til år)," beskatning gård er blevet erstattet af capitation.

Andre sjove dekreter

Smile årsag til Kongens beslutninger med hensyn til myndighederne. For eksempel dekret af Peter 1 på slaven. Ifølge ham, "slave i ansigtet af en højtstående skal være fjollet og flotte udseende, så for ikke at virke klogere."

Desuden blev senatorerne forbudt at læse talen. Som et resultat, de havde til at tale med deres egne ord, og blev forstået af niveauet for udvikling af hver.

Ikke mindre interessant var dekret af Peter 1 på rød. Ifølge ham, var det forbudt at tage tjenesten af mennesker med en defekt (rødt hår derefter betragtet som sådan). Denne ordre forårsaget dels ved at sige at "Gud Rogue mærker."

Som vi nævnte tidligere, Peter I i hans dekreter, der dækker alle dele af samfundet. Så ofte det voldsramte ikke kun mænd, men kvinder. Her er et eksempel. Siden oldtiden i Rusland, blev bleg hud betragtet som et tegn på "blåt blod". Derfor damer af misfarvede tænder for større kontrast. Hertil kommer, dårlige tænder vist fremgang. En masse penge - en masse at spise sukker. Derfor kejseren beordrede damerne at børste tænder og blege dem med kridt.

Således i denne artikel vil vi er bekendt med de dekreter af en af de største herskere i Rusland. Kejser Peter den Store var ikke blot leder af landet, han Radel til forbedringer i forskellige områder af det offentlige liv.

Selv på trods af, at der i dag nogle af hans forordninger forårsage et smil, på det tidspunkt var de revolutionære forholdsregler.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.