FinanserValuta

Zloty. Valuta i Polen

Spørgsmål er altid bekymret pengeveksling besøgende. Hvad er den lokale valuta? Hvad er den mest favorabel pris? Hvordan man ikke at få en falsk?

State of the betaling enhed af Folkets Polen godkendt den polske zloty. Jagter og produktion overdraget til National Bank of landet. Valuta i Polen består af et hundrede øre og anerkendt som den eneste legitime betalingsmidler på det område af landet.

Historie dannelse

Polen havde oprindeligt sin valuta. I daglig brug var mønter, mejslet ud af landet. Dette skabte alvorlige problemer. Hver mønt på råvare udveksling måtte vurdere. Dette i høj grad forlænget processen med beregning. Den første valuta i Polen kommer efter godkendelse fra Kost i 1496. Zloty derefter udgjorde tredive øre. Selve betegnelse er oversat fra det nationale sprog betyder guld.

Moderne valuta i Polen dukkede op i 1924, efter godkendelsen af det nye monetære system. Når kommunistiske PLN tilstand var rent lokal valuta c lav konvertering og høje niveauer af svingninger. I 1995 devalueret han i en sådan grad, at lønningerne skal tælles i millioner. Det er derfor, i 1995 blev afholdt pålydende af et tusind-til-en valutakurs. Ny PLN kan findes i pengesedler 10, 20, 50, 100, 200. Også præges mønter på 1, 2 og 5 PLN.

Indtil 2006 regninger blev dekoreret med portrætter af konger. Den nye serie dedikeret til berømte figurer som pave Johannes Paul II. Selvom landet er medlem af EU siden 2004, men er ikke travlt med at komme ind i euroområdet og opgive sin egen valuta.

vekselkontorer

Da den polske zloty er ikke en større global valuta, er det meget vanskeligt at ændre den slags penge et sted uden for landet. I Polen selv udveksling mellem individer er forbudt og straffes ved lov, men de tjenester af et bredt netværk af turister som pengeinstitutterne, både offentlige og private vekselkontorer. Find "veksler", kan du nemt underskrive på "Kantor yver valutaer". Du kan finde dem i turistområder, banegårde, told og grænseovergange. Ved indgangen kan du ændre valuta på den polske zloty i grænseområdet punkt med ordene, såsom "Valutakurser Polen Bialystok".

Vær forsigtig, mange private operatører opkræve et ekstra gebyr for ombytning eller den polske zloty kursen er for lav. Under alle vekselkontor i landet er tilgængelig valuta Polen. Rubel valutakurs, samt gryniaens, det er meget uheldigt. Det anbefales derfor at tage på udveksling af den amerikanske dollar eller euro.
Vekselkontorer fungerer 8-16. Da bankerne ikke virker weekender, kurset i private "vekslere" på produktionen falder på grund af mangel på alternativer. Forskellen nogle gange så højt som tyve procent. Det skal bemærkes, at udvekslingen af mønter af noget land i enhver værdi vil du blive tilbudt valutakurs er 30 procent lavere. Heller ikke glemme at spørge om rabatter for udveksling mængder af mere end 500 euro.

eurozonen

I nogle supermarkeder og nærbutikker, hvor der er en tilsvarende etiket kan være frit betale EUR fod med PLN. denne frivillige vilje køberen, og ingen kan dog gøre dig betale i euro. Et sådant system - er ønsket om at vise statens hensigt at deltage i euro-zonen. I dette tilfælde vil den nationale valuta i Polen erstattes af euroen, som vil lette gensidige betalinger med partnere i nabolandene. Men for at gøre, at Polen skulle stabilisere sin valuta til den ønskede ydelse.

banksystem

Banksystemet er veludviklet i Polen, hvilket gør det muligt at overvåge og vedligeholde den lokale valuta på et godt niveau. På grund af det brede ATM-systemet til at indløse penge og gøre udvekslingen på ethvert tidspunkt af dagen og på en god kurs.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.