FormationSprog

Vidunderligt: et synonym. Smukke, vidunderlige

Fortællingen uden epithets bliver kedelig, flad og generer meget hurtigt. Måske er det derfor, selv nu er journalistik fyldt med adjektiver designet til at fremhæve menneskers og fænomeners kvaliteter - så det er muligt at holde læseren opmærksom, tilpasse den til den passende måde og endda danne en offentlig mening. Hvis vi siger om en person, at han er vidunderlig (et synonym er også egnet), vil de fleste tage det for givet. Er det virkelig en manipulation? Måske er det værd at samle nogle andre adjektiver som en beskrivelse af fordelene ved en enkelt person eller et fænomen?

Semantisk analyse af ordet "bemærkelsesværdigt"

Hvis vi analyserer det ordetiske ord i dette ord, bliver det klart, hvorfor det bruges så ofte. Hvis en genstand siges at være bemærkelsesværdig, har den så enestående kvaliteter, at det er umuligt at ikke bemærke det, det tiltrækker opmærksomhed og fremkalder følelser. Samtidig er indtrykket positivt, fordi kun "godt" siges om noget godt. Synonymet for dette er valgt nøjagtigt i semantik, men ofte mere specifikt. Hvorfor blev dette objekt set? Fordi det er godt, smukt, bedst, positivt og endda usædvanligt på sin egen måde.

Næsten ethvert synonym for ordet "bemærkelsesværdigt" falder sammen med det i form af semantik, i betydningen, beskriver lignende kvaliteter eller gør vigtige præciseringer i beskrivelsen. Dette giver dig mulighed for fuldt ud at skildre emnet, personlighed eller fænomen, som diskuteres i fortællingen.

Simpelt udvalg af synonymer til epithetet "bemærkelsesværdigt"

Hvis der ikke er noget ønske om at begrunde logisk, kan du bruge de relevante tjenester på internettet eller tage en ordbog med synonymer. Men her er der specielle funktioner. I ordbogen er det næppe muligt at finde et tilstrækkeligt stort antal ord og supplere et sådant tegn som "bemærkelsesværdigt". Et synonym kan nærme sig en beskrivelse af et objekt, men svarer ikke til en person eller et fænomen osv. Online-tjenester giver også unøjagtigheder, fordi de er baseret på de samme principper som synonymerne: de vælger synonymer, herunder forældede ord eller udtryk, tager ikke højde for konteksten, som følge heraf kan en temmelig mærkelig og usammenhængende tekst vise sig.

Logisk udvælgelse af synonymer efter kontekst og semantikken i det oprindelige ord

Beskrive et objekt, du brugte ordet "bemærkelsesværdigt". Synonymet er i dette tilfælde afhængigt af konteksten, og det er valgt på en sådan måde at introducere specifikationer for at diversificere ordforrådet i fortællingen. Ofte kræves synonymer for at undgå et sådant fænomen som tautologi - en overdreven gentagelse af det samme ord på et lille afsnit af teksten.

Lad os sige, at du siger, at du for nylig har købt en vidunderlig bil. I den følgende tekst kan du følge specifikationerne ved hvilke tegn denne maskine er virkelig så vidunderlig. For eksempel er en bil smuk, pålidelig, bedst i sin priskategori, og generelt god og smuk i alle henseender. Hvilke af de adjektiver, der er anført, vil være synonymt med et sådant epithet som "bemærkelsesværdigt"? "Smuk" og "pålidelig" - kun delvis, det er snarere en forklaring på hvorfor du synes, at dette køb er et godt valg. Men "bedste", "fremragende" og "smukke" er synonymer.

Disse farlige epiter af superlativer

Ved at beskrive de positive fordele er det meget nemt at krydse linjen og opnå den modsatte effekt. Hvis du skriver en reklametekst om en støvsuger, hvor et par gange "vidunderligt" og "pålideligt" findes, ville det være en fejl at også medtage et epitel som "det bedste". Synonymet i dette tilfælde er fuldt berettiget, det duplikerer de to foregående ord om semantik, fortynder specifikationerne, men inspirerer læseren med mistillid på et intuitivt niveau.

Den smukkeste, de smukkeste, de mest lækre, de mest lækre og selv de mest bemærkelsesværdige er overflødige epithets, der er i stand til at ødelægge indtrykket. De er gode i kunstteksten, i poetik, i opskriften, endelig, men ikke i reklameteksten. Forbrugerne ved allerede, at reklame har tendens til at manipulere deres taske, gør det ikke så uhyrligt. Dette gælder også for politisk reklame. Derfor er det bedste synonym for ordet "bemærkelsesværdigt" for eksempel "fremragende" for politikeren, "elegant" til kappen (specificering af detaljerne) og "pålidelig" til støvsugeren.

I nyhedsemner bør superlative epithets forbydes, deres brug krænker princippet om en upartisk journalist, som skal rapportere nyheden uden at farve dem med sin personlige holdning til det der sker. Undtagelsen er måske positive noter fra hverdagen, tilskynde borgerne til at gøre velgørende bidrag, smide affald i urner og ikke ryge på gaden.

Emosionel farve af ordene "smukke", "vidunderlige", "bedste"

Ud over semantik giver epiteter teksten med en følelsesmæssig tonalitet, så det giver dig mulighed for fuldt ud at eje læseren eller lytterens opmærksomhed, skabe det rigtige indtryk. Det vækker fantasien, letter visualisering af hvad der er blevet læst eller hørt, hvis det ikke forstærkes af videosekvensen.

Hvis du læser sådanne eller sådanne epithets som "fremragende", "fremragende" eller "vidunderlige", opfatter du objektet som "godt", "rigtigt" og "bedst". Et synonym i dette tilfælde hjælper med at formidle den samme tanke med et andet udtryk og føre dig til den konklusion, at du er enig med forfatteren. Hvis noget har disse positive egenskaber, bliver det som standard som standard.

Behændigheden af brugen af rosende epithets

At rose fænomenet, personlighed eller objekt er bedre at skrive mindre end for meget. Udtrykt billedligt kan den under saltede skål stadig blive spist, men den saltede skål er usandsynlig. I en særlig sårbar stilling er skabere af reklametekster og taleskrivere. Det er ikke nødvendigt at anvende et sådant epithet som "det bedste", et synonym for rolige følelsesmæssige farver vil være mere egnet - lad det være bare "bedst", "vidunderligt" eller endda "fremragende".

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.