Selv-dyrkningPsykologi

Valg af protivpolozhnostey Pablo Escobar: aksiom, eller selvindlysende?

Har du hørt Pablo Eskobara erklæring, som ofte kaldes "aksiom Escobar?" Det er ikke vigtigt, hvem han var, men hans ord viser meget tydeligt problemet med valg mellem to uønskede alternativer til os.

Hvem er Pablo Escobar?

Oftest teoremer eller aksiomer tilhører sindet og arbejde af matematikere eller fysikere, i mellemtiden beskæftiger sig med Sætning Escobar er noget anderledes. Pablo Emilio Escobar - en narkobaron i Colombia, som blev skudt i 1993. I løbet af sin levetid, han er i kraft af deres erhverv udtrykte sig primært brugt fejl og ikke gøre opdagelser i matematik eller fysik. Imens hans forfatterskab tilhører et velkendt udtryk, der illustrerer en ikke-alternative valg. Oversat til russisk, og det lyder i form af censur, "Hvis du vælger to modsætninger i et ubestridt situation, vil begge versioner være en sludder." Dette aksiom er blevet kendt henkastet nok, efter offentliggørelsen på portalen "lurkmore". Nu ressourcen er begravet, men "teorem" spredt via internettet og er blevet ret berømt.

Denne læresætning eller aksiom? Sætning skal bekræftes, mens aksiom - dette postulat, sandheden, ikke kræver bevis. At sige Pablo Escobar faktisk ikke brug for argumenterne "for", så det bør kaldes "aksiom".

Synonymer for at sige Escobar

Axiom narkobaron er ikke den første i historien ganske tydeligt viser situationen, når vi står over for som en option rejser to ubehagelige muligheder. Husk at sige "to onder vælge det mindste", hvis betydning er tæt på sagde Escobar. Den aksiom i dette tilfælde er som følger: Hvis begge muligheder du ikke kan lide, og der er ikke noget alternativ, fejlberegnet i at vælge, hvad du vil tabe mindre.

Skylla og Charybdis

En anden synonym erklæring refererer til de citater af den græske mytologi og lyder som "mellem Skylla og Charybdis." Da Odysseus sejlede, han var nødt til at gå på skibet er et farligt sted, beliggende mellem to sten. I en klippe, kaldet Charybdis, det var en grotte kloster forfærdelig monster. Og på bjerget Skylla levede en ond havet gudinde. Pass klippen, simpelthen omgå dem det var umuligt, fordi Odysseus besluttede at sejle forbi Scylla. Som jeg beregnet Odysseen, ville det monster blive ødelagt højst halvdelen af holdet, mens havet gudinde ville dræbe hele holdet og Odysseus. Så har den berømte navigator reddet det meste af holdet.

Også i det russiske sprog har udsagn "fra asken i ilden", "mellem en klippe og et hårdt sted", som betyder alle det samme - i tilfældet med de to ubestridte muligheder vil stadig have noget at vælge, men vi har dette valg vil ikke være glad.

Valg i dagens realiteter

Som Sætning Escobar ser ud i det virkelige liv? Vi er konstant konfronteret med situationer, hvor du skal vælge mellem alternativerne helt dystre. Forestil dig, at du har brug for dit job på grund af lønnen, som du holder din familie. Samtidig din chef fortæller dig, at du er nødt til at bo i en måned indtil sent, ellers vil han afvise dig. Du forstår, at hvis du bliver fyret, så find et passende job vil være meget vanskeligt. Så hvad skal jeg vælge? Du arbejder af hensyn til deres kære, men du er nødt til at give op på dem fra tid til at tjene penge til livet. Hvis du vælger en familie, er det ikke sikkert, at du snart vil finde pengene til deres vedligeholdelse. Og han og den anden mulighed, du ikke kan lide, men du vælge det mindste af to onder.

Valget er altid

Escobar sætning indebærer eksistensen af kun to muligheder, som hver især vi ikke kan lide. Men i mellemtiden virkeligheden antyder, som regel langt flere muligheder. Stillet over for et ubestridt situation? Se på det fra en anden vinkel, måske har du ikke overvejet alle muligheder. Meget ofte er vi "zashtorivaemsya" og lukker valg, der ligger i et andet plan. For at undgå at blive et offer for sætningen Pablo Eskobara følgende aksiom - tillad dig selv at se på problemet med andre øjne. Giv dig selv tid, bliver ligeglade ligegyldig observatør, bede om råd fra familiemedlemmer eller slægtninge. Sammen med "to onder" og har en anden talemåde - "Der er altid et valg." Og tro mig, at det ligger ikke kun i "Skylla og Charybdis", er det muligt at vende tilbage eller vælge en helt anden vej. Mr. Escobar aksiom - en kontroversiel udtalelse. Meget sjældent livet byder os kun to versioner af begivenhederne.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.