Nyheder og SamfundPolitik

Typer af politiske systemer i moderne stater

Bevidsthed om sociologer og politologer sådan noget som et politisk system, er det stadig i midten af det XX århundrede. Dette udtryk indebærer et sæt juridiske normer og institutionelle organer, der definerer sin form samfund. I samme periode er det blevet isoleret og de vigtigste former for politiske system af samfundet. Hver af disse typer har karakteristika i forholdet mellem magt og befolkningen i fremgangsmåden i denne magt. Typer af moderne politiske systemer er allerede ret forskelligartet, fordi de forskellige lande og stater i forskellige dele af verden har været igennem helt unikke historiske forhold, at give dem deres egen civilisation, psykiske, og andre funktioner. For eksempel, velkendt for enhver skolebarn i dag demokratisk system umuligt kunne være opstået blandt de østlige tyrannier. Det var udtænkt af den vitale udvikling af europæisk kapitalisme.

Typer af politiske system

Dagens politologer skelne mellem tre hovedtyper, der eksisterer i dag i verden, og en masse af blandede varianter. Men overveje det vigtigste.

Typer af politiske system: demokrati

Moderne demokratisk foreslår enheden et antal obligatoriske retningslinjer. Især adskillelsen af beføjelser, der er en ekstra beskyttelse mod hendes usurpation; regelmæssig skift af embedsmænd ved genvalg; lighed for alle mennesker, før de statslige love, uanset den officielle eller ejendom status, eller andre fordele. Og en central pointe i dette koncept er anerkendelsen af befolkningen i den højeste magt i landet, det antager automatisk, at den service folk i alle statslige strukturer, at hans højre befri deres forandring og oprør.

Typer af politiske systemer: autoritære

Selv om langt størstedelen af det internationale samfund anerkender den demokratiske struktur af de mest avancerede, men magtovertagelse tider stadig sker. Et eksempel er de militærkup, kontinuiteten i arkaiske former, som i nogle monarkier, der har overlevet til i dag. Dette system er kendetegnet ved, at alle de beføjelser regeringen er koncentreret i hænderne på en gruppe mennesker eller endda en person. Ofte ledsaget af en manglende autoritære i landet reel opposition, krænkelse af myndighederne i de rettigheder og friheder for borgerne, og så videre.

Typer af politiske systemer: totalitarisme

Totalitarisme ved første øjekast meget lig den autoritære enhed. Men i modsætning, er interferens i det offentlige liv dybere og endnu mere subtil. Når det totalitære system af statslige borgere fra en tidlig alder er opdraget i den tro, at det er denne ideologi magt og den måde - den eneste sande. , I et totalitært styreform det bliver således meget mere ihærdige kontrol af det åndelige og sociale liv i samfundet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.