ForretningLandbrug

Typer af hvede og deres betydning

Hvede er blandt de korn. Under dette navn vil samle omkring 15 arter er forskellige fra hinanden forskellige elementer: korn, blomster, strukturen i øret. For at forstå hvad slags hvede, bør der udforske den biologiske klassifikation af planter af denne art. Dette vil bidrage til at forstå, hvorfor opdelingen blev gjort nøjagtigt, som det blev gjort, og for at identificere de vigtigste kendetegn for hver af de relevante arter.

Den mest almindelige

De mest almindelige underart af hvedesorter er bløde. Latin dem korrekt kaldet Triticum vulgare. For at skelne en bestemt plante, der tilhører denne art kan studere strukturen af øret. Det er relativt slasket, køl har ingen skalaer, på grund af hvilken kornet er lukket kun delvist.

Arter og sorter af blød hvede sorter isolerede, med fokus på tilstedeværelsen af rygsøjlen: nogle stede, andre gør ikke. I dette tilfælde, for alle disse sorter, hvis rygrad er (i tilfælde af blød hvede), kendetegnet ved retningen af de laterale småaks alsidige. Allerede udseendet af hvede vokser på markerne, uden nogen særlig undersøgelse hjælper med at identificere en plante, der tilhører de torntappene, skægløse bløde sorter.

Det har denne form for hvede 4 specielle funktioner: det farvetone række korn, deres form, tekstur og stængel. Anlægget har normalt ikke kernen i stilken, og korn farve er ganske forskellige: nogle felt Spikes rødlig glød, og andre - ganske hvid. Grain sædvanligvis rund, oval. Med hensyn til konsistens, så nogle specifikke planter, kan det være pudret, mens andre glasagtige, selvom navnlig inden dyrke hvede, hvis kerner - polusteklovidnye.

Hvad andet at være opmærksom?

Bløde hvede plantearter afviger skæg. Det kan ses med det blotte øje, hvis du studerer nøje kornet. Beard ganske tyk, består af lange hår.

Der er to typer: en slags "vinterhvede", samt forår. Det menes, at den væsentlige korn i vores region kom fra den sydlige, vestlige dele af Asien. Formentlig blev de oprindeligt voksede mod nord og øst for Afghanistan, i de nordlige indiske regioner og i bjergrigt terræn, besat i dag af Tadsjikistan. Men som udviklingen af behandlingsmetoder og genbosættelse af mennesker Kultur prævalens er steget markant, og i dag ingen én type hvede - uanset hvad - er det svært at forestille sig en person, tilfredsstillende liv.

Og hvad firma?

Botany siger, at der ikke kun er bløde typer hvede, men også fast. Disse lærde kendt som "hård". Det latinske navn på arten Triticum durum planter. Svært at skelne en række enkle, vi behøver kun at undersøge øret. Alle former for hård hvede har det temmelig stram, polstret (med få undtagelser) rygsøjlen. Skægløse arter er kendt for videnskaben, men er sjældne.

Arista én type hvede - hard - ser smukt på samme tid, det er nyttigt for planten selv. Long-elementer hår vokser opad langs øret, hvis de kryber langs aksen. Cheshuinki udtalt, hvorved kornet dækkede dem og beskyttet mod aggressive eksterne faktorer.

Hvad andet at være opmærksom?

I betragtning af de hårde typer hvede, vil du bemærke, at de er forskellige fra den bløde stængler af arter - de ikke er tomme, men fyldt med væv, kaldet kerne. Stilken er ikke altid fuld af hele volumenet, er ofte kun den øverste del.

Et andet særkende - den slags hvede. Normalt durum frø aflange, og hvis vi skærer dem i halve tværs, viser en kantet tværsnit. De fleste af de planter har en glasagtig korn med næsten usynlige øje skæg. At det kan være et godt kig, øge kornet får ikke mindre end fem gange.

Smuk, velsmagende og sunde

Faste former af hvede producere frugt meget smuk farve. Hovedsageligt i vores land dyrke disse sorter, hvis korn er moden rav. I andre stater, almindelige sorter, der giver korn rød nuance.

Overvejende solide former for hvede - forår. Vinter afgrøder kan dyrkes i det sydlige Kaukasus. Dette er bestemt af klimaet: der er en ganske mild kold årstid, kan så valgte arter overleve. For eksempel er det accepteret so grade "appulikum".

Englænderinde "turgidum"

Der er en særlig form for hvede, som på latin hedder Tritikum turgidum. Men blandt almindelige mennesker er det kendt som engelsk. Ear af denne type anlæg er meget lig den hårde sort, da rygsøjlen er lang, mærket, og spike tæt, i forbindelse med at give et kvadrat eller en cirkel. Ganske karakteristisk og frø af denne art, skællende køl straks fanger øjet.

Alligevel besluttede britisk hvede at afsætte en særlig gruppe. Især er det baseret på det faktum, at der for de sorter, der er typiske for ikke blot det klassiske look af øret, men også forgrenede. Ofte stængler vokse betydeligt, og fyldt i en særlig struktur. Kornform - ovaler, cirkler svarende til, i strukturen, i modsætning til hård fremherskende melede, polusteklovidnye. Du kan dyrke hvede dette forår, men kan være, og som en vinter kultur.

Polsk "Polonicum"

Polonicum - det er sådan en slags hvede, som øret, ligesom en rug - smal, høj, rigt spikes rygsøjlen. Ofte en plante populært kendt som "rug-gigant." Samtidig, et karakteristisk træk ved sort - "papir" konsistens skalaer øre. På trods af de ligheder med rug, hvede er stadig minder om kølen struktur og havre - det er meget lille for at se uden at øge næsten umuligt.

Når denne type korn begynder at øre, det felt fyldt med rav guld, men noget mørkere end andre kolleger. Polsk hvede kan kun dyrkes som sommerens afgrøder. I Rusland er det dyrkes i flere regioner nær Kaukasus og Sibirien, men plantagerne er små.

dværg hvede

På latin, er denne art kaldes Tritikum compactum. Navnet blev givet ikke ved et uheld, fordi planten har små ører. Kig på dem - og det virker, som om de strammede. Der er rige rygsøjlen, og betyder det berøvet arter. Med fordel hvede dværg dyrket som en vinter kultur.

Grain ligner den, der giver den bløde sort, men mindre i størrelse. for korn industrien i kvalitet ubetydelig dværg hvede, der påvirkede forekomsten af denne type og deres anvendelse. Dyrk sorter på amerikanske, asiatiske felter. I Rusland, dyrkes i de bjergrige områder i Kaukasus. Ganske mange dværg sorter opdrættet i de centralasiatiske republikker.

Videnskaben har bevist

Hvede kendt af folk fra gammel tid, så folk begyndte at lære det tidligt nok. Dette gav vores dage til at indsamle en enorm database på, hvordan man udvikler, vokse, frugter og alle former for hvedesorter. En type hvede - spelt - selv sunget i den berømte russiske eventyr, som den dag i dag i mange skoler børn lærer udenad mindste uddrag.

Hvede tiltrukket sig opmærksomhed fra opdrættere og i en tid med Sovjetunionen. Det var derefter i stand til officielt at konkludere, at plantning hvede ændres over tid. Under indflydelse af miljøforhold en plante er gradvist muterer fra en art til en anden. Det er, hvordan det viste sig svært at bringe bløde hvedesorter. Desuden er gode erfaringer betragtes den oversatte mellem vinter og forår former frem og tilbage.

Spelt: hvad jeg mener?

Da vi talte om de gamle russiske folkeeventyr, som der henvises til hovedretter og køkken produkter, traditionel gammeldags, er det nødvendigt at nævne, og det er en af de arter af hvede - spelt. Et særkende for denne kategori detekteres i slibning, når stangen af øret, i modsætning til den foreliggende hvede er blevet brudt og delt i dele. De enkelte korn, før gemmer sig i farvefilm frigives fra holdelaget og falde ud, hvilket giver dem mulighed for yderligere bearbejdning.

Så almindelig i fortiden produkt i dag har mistet sin tidligere popularitet. Spelt ganske aktivt dyrket i Chuvashia Bashkortostan Tatarstan og flere tilstødende områder, men det kan ikke sammenlignes med de tidligere producerede mængder af landet. Emmer værdsat af det faktum, at filmen på en vind beskytter korn-Sukhovo ikke skåne andre kornarter. Samtidig er de kvalitetsindikatorer for korn er ganske lav. Spelt er egnet til produktion af strimlet korn. Af den måde, som du har set i krydsord spørgsmålet "type hvede, 7 breve?" Og her er det spurgt af spelt, eller rettere, på en af sine sorter. Hvad? Læs om det på.

Hvad med at vokse?

Hvede, kendt for moderne botanik, hovedsageligt har to former - vinter, forår. Men der er dem, der deler kun én art. Ud over adskillelsen af disse to muligheder er til stede på division type. De findes, avl, gård. Hvis du tager en slags særlige for det og udforske de mange forskellige, kan det ses: de botaniske funktioner er ens, så at forskelle og ikke findes.

På samme tid, er der en forskel med hensyn til udbytte og skyde ved, hvor let en plante modtagelige for infektion med svampe. Særlige kendetegn vil varigheden perioden fra såning til høst fjernelse, kvalitet vises ved forarbejdning af korn og bagning færdige produkt. Når man overvejer vinter typer evalueres på deres modstandsdygtighed over for kulde. Men til foråret vil være en vigtig indikator for evnen til at overleve i en tørke.

Opdrættere vejen!

Så opdrættere kan arbejde effektivt for dem udstyret med specielle stationer. De optimerede betingelser for dette kan udledes såkaldte ynglende sorter. Opnå dette er normalt ved krydsende sorter. Ikke nødvendigvis udlede noget fra de to typer af planter, kan du forsøge at skabe en hybrid af to forskellige. Videnskab kendt vellykkede eksempler på at krydse hvede med rug og kvik. Desuden er opdrættere udvalgte sorter og individuelle planter - masse eller individuelt.

Moderne opdrættere arbejder stadig på grundlag af teorien er udviklet i den sovjetiske æra berømte videnskabsmand Michurin. Resultaterne er overraskende gode: Disse var afledt sorter, der er resistente over for negative faktorer, samtidig giver en stor høst og ikke særligt krævende forhold. Især udmærkede sig i arbejdet med hvede, akademiker Lysenko, der beviste, at med den rette eksponering til fabrikken i bestemte tidsintervaller, kan du ændre selve karakteren af hveden. Det betyder, at vinteren kan være forår, og om nødvendigt at gøre det modsatte transformation.

Kan ikke overdrives!

Det er svært at forestille sig vores liv uden bagværk. Nu er det ikke forestille mig, hvordan disse mennesker gættet, at kornet kan bearbejdes og tilberedt mad fra det, men til sidst var det denne formodning er blevet en stående kultur af fødevarer på planeten. Hvad kan jeg sige, undtagen på mad er påvirket? I dag hveden nævnt overalt - i bøger, film, billeder af hende, afbildet på malerier, der er nævnt i sange og digte. Af den måde, kender du svaret på det klassiske spørgsmål om en krydsogtværs "type hvede 7 breve?" Den korrekte version - "stavet".

I verden hvede kan med rette betragtes som de vigtigste afgrøder. Det bruges til produktion af mel, gryn, og det giver os mel, konfekture delikatesser og hjertelig pasta. Vodka, øl - alt foregår på hvede.

Du - hvad du spiser

Sloganet for de mange afsløringer i de senere år er blevet kedeligt, og afspejler ikke den virkelige essensen, men det lyder rart, tager ikke væk. Under alle omstændigheder vil det ikke være overflødigt at vide, hvad vi spiser - i hvert fald til selv at vælge den bedste. Og hvad er det bedste fra verden af hvede? I de seneste år, de populære medier begyndte en reel hysteri hård. Af dem gøre absolut alt, og jo større skrive på emballagen til den lønklasse, jo dyrere vil det tage køberen. Men hvorfor solide typer var "på den bølge"?

Faste sorter er rige på proteiner, carotenoider. Sidstnævnte forklares skygge som korn og mel er lavet af dem - det har en cremet farve. I sig selv helt uslebne mel, på grund af hårdheden af råmaterialet. Dette er en af de faktorer, der gør det muligt at tale om høj kvalitet gluten, hvorigennem dej opnås elasticitet. Et sådant råmateriale er uundværlig for fremstillingen af høj kvalitet pasta, semulje og en række andre fødevarer. Typisk kan de emballageprodukter fremstillet af hård hvede kaldes vejledning, "hård», «di grano duro».

Og hvis bløde?

I en sådan hvedeprotein koncentration ikke er så høj, at det påvirker kvaliteten af det endelige produkt. Stivelse korn er malet til mel er store, og hun er hvid, lille, smuldre. Disse råmaterialer bør anvendes ved fremstilling af en række forskellige kiks og lækker wienerbrød kreationer. Blød mel er uundværlig, hvis vil forberede kager, tærter.

Gluten: hvad der er på spil?

Ordet på alles læber, men det kan forklares, ikke hver mand på gaden. Så hvad er det? Ved normal hvede har gluadin, glutenin. Det er på grund af dem og danner gluten. Proteinet har en særligt kvalitetsindikatorer, der er meningsfulde for mennesker. For ham mel udvalgt til specifikke formål. Når det kommer i kontakt med vand, kvaliteten af gluten bestemmer, om resultatet af elastisk.

Ganske få er klar over en allergi over for gluten. Dette er ikke overraskende, protein virkeligheden er, at ikke alle menneskelige krop kan klare det. I de seneste år, er tilfælde af glutenallergi i stigende grad rettet. anbefales på det kraftigste, at gluten kom ind i fødevarer, som fodres spædbørn - i små børn fordøjelseskanalen er for svag til at klare proteinet. Typisk er gluten tilsættes andre fødevarer eller efter den 8. måned, ofte - meget senere. Så kan semulje, så elsket af mange fra sin barndom, i en alder af omkring et år ikke spises.

gryn

Hård hvede anvendes i de fleste tilfælde til at producere gryn. Korn formales temmelig store, behandling af fjerne alle shell embryoer. Sædvane at skelne mellem forskellige typer af værelser, hvede. Opdelingen er baseret på den behandlingsmetode, korn kriterier:

  • størrelse;
  • formular.

Den mest almindelige kommercielt præsenterede lys gul hvede. Denne farve skyldes det faktum, at produktet er fremstillet af vårhvede. Men du kan finde, og som har langt mindre appetitvækkende nuance af grålig. Farve betyder, at afgrøden vinterhvede er taget for sin produktion.

Enhver hård hvede - en guldgrube af protein, og lavet af det giver dig mulighed for straks og permanent at genoplade energien i maden. Sådanne retter er meget værdsat af dem, der har et aktivt liv, flytte en masse, der arbejder for det hårde arbejde. Hos voksne ikke lider af glutenallergi, er mad fra hård hvede fordøjet hurtigt og nemt, kan du slå på menuen i mange diæter. Ikke at spise pasta, tillad dig selv at korn, side retter.

typer hvede: bulgur

Bulgur er lavet hovedsageligt af hård. Processen er som følger: høstede korn splash damp ved en særlig teknologi tørres i sollys, renset, formalet. Selvfølgelig er dette originale teknik kendt i lang tid, bruges sjældent i disse dage, meget mere Drain producerede tekniske metoder, som lidt sænker produktets kvalitet og smag af retter lavet af det.

Som allerede ved produktion fase korn var damp behandlet i fremtiden, er deres lange madlavning påkrævet. Samtidig er disse fødevarer er rige på vitaminer, er ikke tabt i tilberedningen. Bulgur er uundværlig for ris, salater og supper. Men husk: den er rig på gluten, så spiser det med en allergi over for proteinet kan ikke være.

Ode bulgur

I den europæiske del af Rusland og i de nordlige regioner af landet denne type hvede produkt er kommet relativt nylig, for mange, og den dag i dag betragtes som en delikatesse, der stadig uprøvet. Og det er værd at forsøge. Udover mættet, rig sød smag, dette korn har en unik smag - minder om nødder.

At Bulgur fuldt demonstreret hans smag og aroma karakteristika, før madlavning er nødvendig for at kalcinere det i lidt olie på en pande som "wok". Tag en olie: vegetabilsk, olivenolie, ghee, smør. Det menes, at den sidstnævnte mulighed er bedst. Hans realindkomsterne hælde beskidt bulgur, røre yngel indtil køkkenet ikke kravle aroma af nødder. Der var en lugt? Fremragende, proceduren flyder ind i næste fase - hældes i gryden af andre produkter udtænkt opskriften og forberede så meget desto mere som plejede at gøre. Bulgur er velegnet til alle slags retter, så eksperimentere og fantasere med hvede kan være uden ende.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.