ForretningSpørg eksperten

Travolators bevæger fodgængerstier

Indbyggere i megacities, daglig kørsel på metro eller besøge store indkøbscentre, skulle helt sikkert flytte rundt på trappe strukturer, der kaldes rulletrapper. Sammen med sådanne trapper, på steder med en massetilstrømning af besøgende, er travolatorer ofte installeret. Dette giver dig mulighed for hurtigt og sikkert at flytte folk i forholdsvis korte afstande langs en vandret eller svagt skrå overflade. I modsætning til rulletrapper har travolatorbanerne ikke trin.

Hvor der anvendes travolatorer, og hvad er deres fordele

Flytte passagerbånd findes i hypermarkeder, lufthavne, togstationer, udstillingscentre. Denne fortov har enten et strengt vandret plan eller en let hældning, som giver dig mulighed for at flytte strømmen af mennesker mellem de to tilstødende gulve i bygningen. Hældede travolatorer er nogle slags rulletrapper, i alle tilfælde er deres funktioner i mange henseender ens. Men i modsætning til de trængte trapper er flade spor lettere for forældre med små børn, kørestolsbrugere og rejsende med voluminøs bagage.

I museer, kunstgallerier, forlystelsesparker og andre virksomheder med omfattende enkeltstående haller, er vandrette travolatorer overvejende installeret, hvilket gør det muligt at accelerere og tilvejebringe bevægelse af besøgende i en bestemt retning og med en bestemt rækkefølge.

Stier med forspænding er relevante for supermarkeder, fly og jernbanestationer. Rejseren kan imidlertid ikke konkurrere med rulletrappen, når det er nødvendigt at sikre bevægelsen af menneskelige strømme op eller ned ad flere etager.

Hvordan er det bevægelige fortov

I det store og hele er travolatorer transportbånd, der ligner dem, der anvendes til at flytte karruseller med mad i offentlige kantiner eller bagage i lufthavne. Funktionsprincippet er tydeligt: metalet eller gummieret klud bevæger sig på grund af kontinuerlig rotation med en bestemt hastighed på rullehjulene.

I travolatorer, i sammenligning med små transportører, er kraftige mekanismer installeret, designet til øget belastning. Gulvet har en riflet glidende overflade. For at sikre menneskers sikkerhed er bygningen udstyret med håndlister. I begge ender af sporet forsvinder den bevægende bane i endekampladerne.

Metriske parametre for trinløse rulletrapper

Travolatorens længde kan være alt afhængig af rummets rum og målretningen for besøgende strømmer, men overstiger normalt ikke 40-50 meter. Passagertransportører mere end 100 m betragtes allerede som superlange. Der er også deres rekordholdere. For eksempel blev en 225 meter lang travolator installeret i et af shoppingcentrene i tysk Düsseldorf i 1970.

Bredden af den løbende fortov er fra 80 cm til 1 m. Sidstnævnte mulighed er optimal for indkøbscentre og togstationer, hvor folk skal rejse med håndbagage, indkøbsposer eller bagagevogne.

Hældningen af det bevægelige bælte i overensstemmelse med den internationale standard er 10-12 grader. Folk, der regelmæssigt bruger sådanne spor, overveje et mere behageligt minimumsløb.

Hvordan opstod ordet "travolator", ordet af ordet

Ved første øjekast kan det forekomme, at ordet "travolator" kommer fra substantivet "græs". Den bevægende fortov har dog intet at gøre med grøn vegetation. Dette udtryk forekom relativt nylig i det russiske sprog og blev dannet ved at tilslutte sig engelsk rejse (rejse, bevægelse) til anden del af ordet "rulletrappe".

Etymologien af disse to ord fremhæver de relaterede konstruktive træk ved begge designs. På de fleste sprog er neologismen "travolator" ikke brugt, på engelsk er ordene rejsearrangør og rulletrappe synonymt. Til sidst er travolatorerne vandrette rulletrapper.

Hvor de første travolatorer dukkede op

Historien er tavs om dato og sted for udseendet af den første mobile fortov. Men her er det, der er interessant: Den første rulletrapper, der blev patenteret i 1892 af den amerikanske iværksætter Jesse Reno, havde ingen trin og var et 25-graders transportbånd designet til at bevæge folk. Først i 1921 begyndte rulletrapperne at blive fremstillet i den form, vi kender dem nu. Det viser sig, at travolatoren er forgængeren for den trappede bror.

I dag bruger næsten alle lufthavne i verden bevægelige gangstier, så passagerer med tung bagage kan flytte fra terminal til terminal. På banegårde kan folk med hjælp fra travolatorer hurtigt komme fra venteværelset til parkeringspladsen af tog. I mange årtier er rulletrapper og travolatorer en integreret del af metrostationer, indkøbscentre, biografer, museer, underholdningskomplekser.

Har du stadig ikke fundet ud af, hvilke travolatorer der er? De billeder, der præsenteres i artiklen, hjælper med at forstå dette.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.