ComputereInformationsteknologi

Timing, hukommelse og PC ydeevne

Computer terminologi tider slående i sin kompleksitet. På grund af dette, brugeren og samtidig den endelige køber står over for visse problemer med valg, mens købe en computer eller opdatere sin konfiguration. Til den ene af de vigtigste kendetegn ved en PC er den såkaldte timing. RAM er karakteriseret som en frekvens parameter, hvor den opererer samt størrelsen af behandlingsgrupperne forsinkelser til andre moduler af computeren.

Inden vi går til at besvare spørgsmålet, hvad er timingen beskriver vi det grundlæggende princip om RAM - Random Access Memory.

Hvordan "RAM"

Random Access Memory (RAM, RAM) - er en af de vigtigste del af enhver computer. Den gemmer data er nødvendige for driften af processoren midlertidigt. Overførselsoplysningerne i dette tilfælde sker direkte fra lagerenheden på kernen eller gennem en særlig ultra-hurtig hukommelse. I simple ord, hukommelsen - et par mikrochips, der gemmer data for alle brugergrupper programmer, der kører. Men er det ikke muligt at gemme det hele på din harddisk, det er også den hukommelse? Desværre ikke. Hele pointen med hastighed og pålidelighed. Harddisken er en mekanisk anordning med en lav driftshastighed (sammenlignet med CPU behov) og begrænset ressource. RAM har ikke disse ulemper, det er hurtigt, og dens levetid er ikke afhængig af antallet af hits.

klassifikation

Der er to slags hukommelse:

  • SRAM - Statisk RAM-type;
  • DRAM - dynamisk form RAM.

Uden at gå i alle de tekniske funktioner i realiseringen af SRAM-hukommelse kan siges, at sådanne strimler er hurtige. Og delay datatransmission i RAM blok sker med det samme. Desværre, de høje omkostninger ved en sådan implementering er anderledes. Desuden volumenet af hukommelsesmodulet er begrænset til en relativt stor størrelse af transistorer. SRAM moduler anvendes som ultrahurtig cache-hukommelse, som bruges på processorer, harddiske og andre computer-moduler.

Den dynamiske typen RAM - det er alle de sædvanlige rektangulære strimler, som er placeret på bundkortet. Denne hukommelse har en relativt lav pris og høj volumen. Men dens enheder har deres ulemper:

  • Da strimlen indeholder en kondensator, er det nødvendigt regelmæssigt at "regenereret" en afgift på dem, så data ikke går tabt. Denne opgave udføres af CPU'en. Men i løbet af sådan en hukommelse adgang suspenderet alle operationer med det.
  • Hastigheden af denne planke er meget mindre end den statiske.
  • Det spiller en væsentlig rolle og ordentligt udvalgt timing. RAM med store mængder og høj frekvens er ikke altid i stand til at udvise den nødvendige produktivitet på grund af høj latency.

Typer af RAM

I øjeblikket er der 4 typer hukommelsesmoduler:

  • DDR - forældet RAM-type, der bruges på meget gamle computere.
  • DDR2 - ligesom blokke af RAM kan stadig findes i ældre pc'er i offentlige institutioner og uddannelsesinstitutioner. Hastigheden af denne hukommelse tillader ikke at klare de tunge-moderne applikationer, men det er tilstrækkeligt til tekstbehandling og surfe på internettet.
  • DDR3 - den mest almindelige hukommelsesmodul. Energiforbruget er 40% mindre end i den foregående type, såsom hukommelse driftshastighed er meget højere.
  • DDR4 - evolutionær udvikling af RAM. Disse moduler er i stand til fuldt ud at opfylde alle de krav, som moderne bruger. Når den optimale konfigureringsenhed kan tilvejebringe gennemstrømningsmængde svarende til 34,1 GB / c.

hukommelse tider

Nu ved vi, hvad en RAM. Nå, hvad er timingen? Denne forsinkelse mellem afsendelse og gennemførelsen af hukommelse bus kommando, som måles i cyklusser.

DRAM består af celler kombineret i todimensionale arrays. Strukturen ligner gitter, hvor der er cellesteder. For at få adgang til styreenhedsknudepunkter skal kende deres adresse, som består af række og kolonne tal (koordinater). De individuelle arrays med samme størrelse af celler kombineres i de såkaldte banker.

Således controlleren adgang de første bank rækken adresse signal RAS igennem. Så søgen efter nødvendig linje - er en cyklus timing RAS til CAS Delay. Derefter sender styreenheden kolonnenummeret med CAS-signal. Venter på svar på en sådan anmodning hedder CAS Latency. Timing kaldet RAS Precharge kommando er tiden mellem den sidste linje og genaktivering, Active til Precharge Delay - mellem aktivering og lukkekommandoer. Command Rate - er det mindste interval mellem to hold.

Når du køber en ny RAM-bar kan være meget let at bestemme timingen. RAM mærket standard skema: DDR3 (frekvens) CAS Latency - RAS til CAS DELAY - RAS Precharge - Cycle Time, i virkeligheden ligner DDR3 2133 9-12-12-28.

Hvilket er bedre - hurtig hukommelse eller mindre forsinkelse?

Den første ting at være opmærksom på timingen. RAM med en høj frekvens kan være langsom, fordi en appel til processoren har en meget lavere hastighed, og så fordelen vil ikke blive realiseret. Samtidig, forsinkelser er altid på standard niveau, selvfølgelig, hvis du ikke sætte RAM timings manuelt.

Så for eksempel, DDR2-hukommelse på 1600 6-7-6-18 meget hurtigere end DDR3 1866 9-9-9-24. Som du kan se, i det andet tilfælde har vi en perfekt generation af RAM til en højere sats, men for meget forsinkelse simpelthen negere denne kendsgerning. Ved at købe ny hukommelse, så prøv at vælge en model, der har den mindst mulige forsinkelse. På den måde sikrer du dig selv en høj ydeevne af computeren som helhed.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.