ForretningIndustri

Synkron og asynkron motor: forskellene, drifts-princippet, anvendelse af

Klassifikation motor baseret på forskellige parametre. En af dem, skelne mellem synkrone og asynkrone motorer. Forskelle enheder, generelle karakteristika og virkemåde er beskrevet i artiklen.

synkronmotor

Denne type motor er i stand til at betjene både som en generator og som faktisk motor. Sin enhed ligner en synkrongenerator. Et karakteristisk træk ved motoren er uforanderlig rotationshastighed for den roterende belastning.

Disse typer af motorer er almindeligt anvendt i mange områder, såsom elektriske ledninger, som kræver en konstant hastighed.

Princippet for driften af synkronmotoren

Grundlag af sin operation er nødvendig vekselvirkning af det roterende magnetfelt af ankeret og magnetfelt inductor poler. Typisk er et anker placeret i statoren, og en spole er placeret på en rotor. For high-power motorer brugte elektriske magneter til polerne, og de svage - permanent.

Funktionsprincippet for synkronmotoren omfatter (midlertidig) og en asynkron modus, som typisk anvendes til at dispergere til den ønskede (dvs. nominel) hastighed. På dette tidspunkt, induktorvikling eller kortsluttet af en rheostat. Efter at have nået den ønskede hastighed af induktoren begynde at fodre en konstant strøm.

Fordele og ulemper

De væsentligste ulemper ved denne type motor er:

  • behovet for at forsyne den snoede DC;
  • svært ved at starte;
  • glidende kontakt.

De fleste generatorer, uanset hvor de anvendes, er synkrone. Fordelene ved sådanne motorer generelt er:

  • den højeste pålidelighed;
  • størst effektivitet ;
  • nem vedligeholdelse.

induktionsmotor

Denne type ustroysta mekanisme til formål at omdanne den elektriske energi af vekselstrøm til mekanisk energi. Fra selve navnet, "asynkron", kan vi konkludere, at vi taler om den vilkårlige proces. Faktisk statoren magnetfelt rotationsfrekvens er altid over rotoren.
En sådan indretning består af en stator og en rotor med cylindrisk form, afhængigt af den type, hvis asynkrone kortslutningsmotorer kan vikles rotor.

virkemåde

motoren er baseret på vekselvirkningen af de magnetiske felter i statoren og suggestive med samme feltstrøm i rotoren. Drejningsmomentet opstår, når der er en forskel i hastighed felter.

Nu opsummere forskellen mellem synkron motor asynkron. Hvad forklarer den udbredte brug af den samme type og begrænset - andre?

Synkrone og asynkrone motorer: forskelle

I modsætning til motorer arbejde - i rotoren. I det synkrone type, er en konstant eller en elektrisk magnet. På grund af Push-Pull modsatte poler i statoren roterende felt og bærer den magnetiske rotor. Deres hastighed opnås lignende. Deraf navnet - synkron.

Det kan opnås, i modsætning til asynkron, selv fremme i faser spænding. Så enheden, ligesom batterier kondensator kan anvendes til at øge magten.

Asynkronmotorer, til gengæld er enkle og pålidelige, men deres ulempe er vanskeligheden ved at justere hastigheden. At omvendt fase induktionsmotor (dvs. at ændre retningen af rotation i den modsatte retning) ændring placering af de to faser eller to lineære ledere nærmer statorviklingen.

Hvis vi ser på rotationshastigheden, og derefter har her et synkrone og asynkrone motor forskelle. I det synkrone type dette tal er en konstant, i modsætning til induktion. Derfor er det første anvendes om nødvendigt konstant hastighed og fuld styrbarhed, fx i pumper, ventilatorer og kompressorer.

Tryk på en bestemt enhed, tilstedeværelsen af de betragtede typer indretninger er meget enkel. I induktionsmotoren vil ikke være en rund antal omdrejninger (f.eks 930 per minut), mens der for den synkrone - runde (eksempelvis tusind omdrejninger i minuttet).

De, og andre motordrev er ganske vanskeligt. En synkron type har en stiv karakteristiske mekanik til enhver skiftende belastning på motorakslen hastighed er den samme. I dette tilfælde belastningen er naturligvis bør ændres i betragtning af, at motoren er i stand til at modstå det, ellers vil det beskadige mekanismen.

Det er den måde synkrone og asynkrone motorer. Forskelle mellem de to typer forårsager omfanget af deres anvendelse, når en slags klare opgaven optimalt, for andre vil det være problematisk. Samtidig kan du møde og kombineret mekanismer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.