Nyheder og SamfundØkonomi

Den monetære reform Witte - hemmeligheden bag succesen af det russiske imperium på den internationale scene

Utvivlsomt, S. Yu. Vitte var en af de mest succesfulde finansministre i historien om det russiske imperium. En monetær reform Witte bidraget til udviklingen af handel og produktion gennem konvergensen af bank- og industrielle kapital og afskaffelse af inflationen. Men en langt større berømmelse bragte reformator af hans første nyskabelser i forbindelse med etableringen af et monopol på salg af alkoholholdige drikkevarer i 1894. Siden begyndelsen af 1894 og frem til 1902, denne reform Witte øget budgettet med 16 gange omsætningen.

Når den russiske regering til at sørge for, at den opstod skat ændrer ikke kun hjælpe beskæftige sig med budgetunderskud, men også bidrage til at reducere drikke, blev det besluttet at gennemføre anden fase af forandring, hvor de indirekte skatter på petroleum, tobak, sukker og kampe blev øget til 1, 5 gange. Witte reformer var ikke begrænset til "drikke" reformer, og omfattede indførelsen af lejligheden skat, handel skat af overskud af virksomheder, samt en stigning i indsamlingen af bankindskud. Men det vigtigste resultat af finansministeren Witte ka Rusland anses for at være overgangen fra et papir-inflationær monetære cirkulation på guldstandarden.

Den monetære reform Witte overtog stabilisering af det monetære system i landet gennem etablering af en guld rubel tilsvarende. Behovet for en sådan drastiske handling skyldtes det faktum, at der på det tidspunkt var der en stor risiko for kollaps af den russiske valuta, fordi den officielle kurs for den franske franc blev betragtet som 1 til 4, og i praksis er ikke mere end 1 til 2,5. Den monetære reform Witte drejes i stærk rubel valuta, hvilket bidrog til en forbedring af investeringsklimaet i landet. Som et resultat, i begyndelsen af det 20. århundrede, var der en hidtil uset industriel og økonomisk vækst i alle sektorer af økonomien i Rusland.

Tilstrømningen af udenlandske investeringer indtil begyndelsen af krigen forhøjes årligt med 150 mio. Rubler, mens den før reformen, han var kun 100 mio. Rub. på grund af ustabilitet af monetære system i landet. Den monetære reform Witte antages, at rublen indeholder 7.66656 gram pure guld og sedler, der var i omløb i det område af den russiske stat, frit veksles til det ædle metal på det erklærede sats.

På tærsklen til Første Verdenskrig guld rubel blev en af de mest pålidelige valuta i verden og er frit omsættelige i hele Europa. Dette gav Rusland ikke kun at indtaste det udenlandske marked og tiltrække ny kapital, men også for at styrke de politiske forbindelser med de førende lande i tiden. Og trods det faktum, at i første omgang de ændringer i loven blev opfattet ganske negativt, fordi de er bundet hænder spekulanter til sidst Witte bidraget til udviklingen af den tilstand, den er blevet værdsat af historikere og økonomer. I dag er denne periode i russisk historie er undersøgt i detaljer i mange undersøgelser, både indenlandske og udenlandske forfattere, og en reform Witte betragtes et eksempel på, hvad nyttige innovationer kan og bør gøres uden tab for offentligheden.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.