SundhedSygdomme og betingelser

Symptomer på polio hos børn og voksne

Polio - en akut virusinfektion, der forekommer hovedsageligt påvirker grå substans i hjernen, hvilket forårsager udviklingen af parese og lammelse. kan påvises Symptomer på polio hos børn under en alder af 7 år, men risikoen for at pådrage dem, under visse omstændigheder, vedligeholdes og voksne.

Lidt historie

Polio er karakteriseret ved en akut infektion af rygmarven og hjernestammen resulterer i udviklingen af parese og lammelse, bulbar lidelser. Sygdom polio, symptomer som har været kendt i lang tid, udbredt i det XIX, begyndelsen af XX århundrede. I denne periode er det indspillet en massiv epidemi af infektionen i Amerika og Europa. Polio blev åbnet i Wien i 1908, til E. og K. Popper Landštejn, og skabte A. og J. Seybinom levende. Salk inaktiverede vacciner er tilladt af de 50 år af forrige århundrede, reducere antallet af tilfælde, hvor tegnene blev påvist polio hos børn.

Positiv dynamik i kampen mod denne infektion fortsætter gennem aktiv immunisering, er hyppige symptomer på polio gemt kun i nekotoroyh lande - Pakistan, Afghanistan, Nigeria, Indien, Syrien - mens i 1988 deres antal nåede 125. Antallet af sager for denne periode faldt fra 350 000 sager (hvoraf 17,5 tusinde dødsfald) til 406 tilfælde identificeret i 2013. Vesteuropa, Rusland og Nordamerika i dag er det område fri for sygdommen og symptomer på polio identificeres her kun som sporadiske tilfælde.

exciter

Polio - en virussygdom. Grunden til det bliver til poliovirus, som vedrører enterovirus. Definer tre virustyper (I, II, III). For humane og abe patogene type I og III. II kan påvirke nogle gnavere. RNA-virus indeholder, dens størrelse er 12 nm. Stabil i miljøet - i vand, kan det opbevares i op til 100 dage i mælk - 3 måneder, til 6 måneder - patienten sekreter. Konventionel des. betyder ineffektiv, men virus hurtigt neutraliseres ved autoklavering, kogning, udsættelse for ultraviolet lys. Ved opvarmning til 50 ° C virus dør inden for 30 minutter. Når smittet i løbet af inkubationstiden kan påvises i blodet, de første 10 dage af sygdom - et svælg podninger og meget sjældent - i cerebrospinalvæsken.

Transmissionsmekanismen

Smittekilden i poliomyelitis kunne være som en syg mand, og asymptomatisk virus bærer (i nogle tilfælde kan transportøren opbevares i tre - fem måneder efter helbredelse). Virussen frigives i miljøet med afføringen af patienten og nasopharyngeal slim. For polio relevant følgende sti:

 • pin;

 • luftbårne;

 • fecal-oral.

Den mest almindelige form for fremsendelse er det fækale-oral - virus ind i kroppen gennem forurenet hænder, redskaber, fødevarer, vand. Også farlig er den slim frigivet fra nasofarynx patienter med 2 dage af sygdommen i løbet af de første 2 uger.

Følsomheden af virus er 0,2-1%, de fleste tilfælde er børn under 7 år. Den maksimale forekomst sker i sommeren og efteråret.

risikofaktorer

Faktorer, der bidrager til spredning af infektion kan omfatte:

 • manglende hygiejniske vaner barnet;

 • befolkningstætheden

 • dårlige sanitære forhold, herunder overtrædelse af sanitære regime i institutionerne;

 • hyppig sygdom (mere end 4 gange om året) af barnet;

 • immundefekt;

 • lavt niveau af vaccination.

klassifikation

Polio er klassificeret i henhold til arten af nervesystemet:

 • nonparalytic formular - forekommende uden signifikante læsioner i nervesystemet - meningeal, abortive (visceral) inapparatnaya (asymptomatisk og er af virus, som kun kan bestemmes ved laboratorium) form;

 • paralytisk formular.

På sin side er den paralytisk formular klassificeret af placeringen af læsionen. skelnes:

 • spinal form - kendetegnet ved lammelse af lemmer, bagagerum, mellemgulv, hals;

 • Pontina form - yl forløber med fuldstændig delvist tab af ansigtsudtryk, sagging mundvigen på den side af ansigtet, øjenlågslammelse;

 • bulbær - er karakteriseret ved nedsat tale, synke, åndedrætsbesvær og hjerteaktivitet;

 • Encephalitis - og fokale cerebrale symptomer;

 • blandet form - pontospinalnaya, myasthenia, bulbopontospinalnaya.

Adrift skelne mellem mild, moderat, svær og subklinisk former.

inkubationstiden

Inkubationsperioden når de første symptomer endnu ikke er manifesteret polio, varer fra 2 til 35 dage. Oftest, dens varighed er 10-12 dage, afhængig af barnets individuelle karakteristika af organismen. På dette tidspunkt, gennem indgangsportene (de er pharynx og fordøjelseskanal) viruset kommer i intestinale lymfeknuder, hvor der er dens reproduktion. Efter dette, det kommer ind i blodet og begynder den fase af viræmi i hvilken infektionen breder sig i hele kroppen og påvirker de mest sårbare dele af det. I tilfælde af polio er en forreste horn af rygmarven og myocardieceller.

Symptomer på meningitis formular

Meningeale og forfejlede former er former for ikke-paralytisk polio. De første tegn på polio i børn med meningitis formular vises altid skarpe. Temperatur i flere timer stiger til 38-39 °. Udvikler symptomer karakteristiske for den almindelige forkølelse - hoste, slim eller serøs næseflåd. Når set fra halsen er markeret hyperæmi, tonsiller og palatinalt håndtag kan være plak. På højden af temperaturen kan være kvalme, opkastning. Efterfølgende temperaturen falder, og to eller tre dage, har barnets tilstand stabiliseret.

Efterfulgt af gentagen feber, og symptomer på polio er mere tydelig - der døsighed, forvirring, sløvhed, hovedpine, opkastning. Der er meningeal symptomer: positiv symptom knibning (liggende på ryggen af patienten er bøjet ben ved knæet og hofteled i en vinkel på 90 °, og at på grund af muskelspændinger bliver umuligt at glatte knæet), stive hals muskler (umuligheden af liggende på ryggen for at nå hagen til brystet ).

mislykkede formular

Symptomer på polio hos børn med mislykkede formular også begynder at dukke alvorlig. Mod høje temperaturer (37,5-38 °) observerede utilpashed, sløvhed, hovedpine slæk. Der er små bluetongue fænomener - hoste, løbende næse, rødme i halsen kan være mavesmerter og opkastning. Efterfølgende kan det udvikle bluetongue angina, enterocolitis eller gastroenteritis. At tarm manifestationer skelne mislykkede poliomyelitis. Symptomer på sygdommen hos børn, i dette tilfælde oftest er i den markerede intestinal toxemia efter typen af dysenteri eller kolera. Neurologiske manifestationer af denne form for polio.

Paralytisk polio

Denne form for polio forekommer meget tungere former af de ovennævnte og meget værre behandling. De første neurologiske symptomer på polio begynder at dukke 4-10 dage efter udsættelse for virussen, i nogle tilfælde kan denne periode forlænges op til 5 uger.

I det næste trin udviklingen af sygdommen er isoleret.

 • Preparaliticheskaya. Kendetegnet ved at hæve temperaturen op til 38,5-39,5 °, hovedpine, hoste, løbende næse, diarré, kvalme, opkastning. 2-3 dage til normal tilstand, men så en ny temperaturstigning begynder at 39 - 40 °. På den baggrund er der en stærk hovedpine og muskelsmerter, spjættende af muskler, der kan ses selv visuelt, nedsat bevidsthed. Denne periode varer i 4-5 dage.

 • For paralytisk fase karakteriseret ved udvikling af lammelse. De udvikler pludseligt og er udtrykt i fraværet af aktive bevægelser. Afhængig af formen af det udviklende lemmer lammelse (normalt benene), trunk, hals, men følsomheden er normalt ikke berørt. Varigheden af paralytisk fase varierer fra 1 til 2 uger.

 • Reduktionstrinet ved en vellykket terapi er karakteriseret ved reduktion af lammet muskelfunktion. Først denne proces sker meget hurtigt, men så tempoet er langsommere. Denne periode kan vare fra et til tre år.

 • I trin resterende fænomener påvirket muskelatrofi, er kontrakturer dannet og udviklet forskellige deformationer af krop og ekstremiteter, er så godt kendt som polio symptomer hos børn. Billeder præsenteres i denne anmeldelse illustrere dette skridt er helt klart.

spinal formular

Det er karakteriseret ved akut (temperaturen stiger til 40 °, og i modsætning til andre former er permanent). Child sløv, Paralytiske, døsig, men det er muligt og hyperexcitabilitet (som regel er symptomerne mere udtalt i meget små børn), kramper. Der er spontane smerter i underekstremiteterne, værre, når du skifter position af kroppen, smerter i ryg og nakke muskler. Ved undersøgelse, afslører symptomer på bronkitis, pharyngitis, rhinitis. Der er cerebrale symptomer, overfølsomhed (forøget reaktion på en række patogener). Ved at klikke på rygsøjlen, eller i stedet af fremspringet forekommer nerve kufferter skarp smerte.

Ved 2-4 dage fra begyndelsen af sygdommen opstår lammelse. Når polio, de har følgende funktioner:

 • asymmetri - nederlag passerer på typen af venstre - højre fod;

 • mosaik - er ikke påvirket lemmer muskler;

 • reducerede eller manglende dybe reflekser;

 • fald i muskeltonus op til atoni, men følsomheden er ikke forringet.

De ramte led bleg, cyanotiske, koldt at røre ved. Smerter syndrom fører til det faktum, at barnet tager en tvungen situation, som til gengæld bliver årsag til tidlige kontrakturer.

Inddrivelse af motoriske funktioner begynde med 2 uger af sygdommen, men denne proces fortsætter lang og ujævn. Udtrykte læsioner vævstrofisme, forkrøbling lem, fælles deformitet, atrofi af knoglevæv. Sygdom varer 2-3 år.

bulbær formular

Bulbær form er kendetegnet ved en ekstremt akut. Preparaliticheskaya stadie hun er næsten fraværende. På baggrund af en halsbetændelse, og pludselig steg til høje antal (39-49 °) der er neurologiske symptomer:

 • larynx lammelse - en krænkelse af synkning og phonation;

 • respiratoriske lidelser;

 • bevægelsesforstyrrelser af øjet - og horisontal nystagmus rotarny.

Sygdommen kan kompliceres af lungebetændelse, atelektase, myocarditis. Det er også muligt at udvikle gastrointestinal blødning, tarmobstruktion.

Pontin formular

Pontina formular opstår på grund af poliovirus facial læsion, udledning, og undertiden nerver af trigeminus (V, VI, VII, par af kranienerverne). Dette fører til lammelse af musklerne er ansvarlige for ansigtsudtryk, og i nogle tilfælde, og tyggemuskler. Klinisk den kommer til udtryk i den asymmetri af ansigtets muskler, udjævning nasolabiale folder, mangel på vandrette rynker på panden, ptose (hængende) af vinklen i munden eller et århundrede, dens ufuldstændige lukning. Symptomer blive mere synlige, når du prøver at smile, lukke øjnene eller puste kinderne.

behandling

Specifik behandling af polio eksisterer. Ved indstilling af diagnose af patienten indlægges på hospital infektion, hvor det giver fysisk og psykisk hvile. I preparalitichesky og paralytiske perioder anvendes smertestillende og diuretika, ifølge angivelserne antiinflammatoriske lægemidler eller corticosteroider. Når synke funktion disorder - sondemadning, i strid med vejrtrækning - ventilatoren. Restitutionsperioden vist motion terapi, massage, fysioterapi, vitaminer og nootropica, sanatorium behandling.

forebyggelse

Polio er en af de sygdomme, der er lettere at forebygge end at helbrede. Dette kan gøres ved hjælp af vaccination. I Rusland er alle nyfødte gør denne vaccine. Vaccination udføres i flere etaper - i 3 og 4,5 måneder Baby vaccineret med en inaktiveret vaccine. Ved 6, 18, 20 måneder gentages proceduren ved hjælp af en levende vaccine. Sidste vaccination udføres i 14 år. Og gå ikke glip af det, fordi, trods det faktum, at det menes, at polio er farligt kun for børnene, dette ikke er tilfældet, som i tilfældet med polio sygdomssymptomer hos voksne er meget udtalt og farligt.

Ved identifikation sygdomsforebyggelse er et vigtigt element i tide patient isolation, karantæne og tilsyn i 3 uger for en kontaktgruppe, overholdelse af personlig hygiejne.

Således har vi overvejet tilstrækkeligt detaljeret, hvad symptomerne på polio der, og hvad man skal gøre for at undgå denne sygdom.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.