FinanserForsikring

Sygesikring: arten, formål og typer af sygesikring i Den Russiske Føderation

Den demografiske situation har en ændring i regeringens prioriteringer på området for udgifter på statsbudgettet førte til en stigning i rollen som private sundhedsydelser finansieringskilder. I alle lande, hvor hurtigt udviklende sygesikring, der er tilpassede produkter til beskyttelse af liv og sundhed klienter. Rusland er ikke en undtagelse. Overvej de vigtigste former for sygesikring i Den Russiske Føderation.

hjerte

Det er nødvendigt at skelne mellem begreberne "forsikring medicin" og "sygesikring". I det første tilfælde er der tale om sundhedspleje finansieringsmetode, og den anden - om aktivitet. Vi anser i detaljer karakteren og typer af sygesikring.

Dette udtryk refererer til en form for social beskyttelse i befolkningens sundhed. Dens formål - i tilfælde af en forsikret begivenhed at give borgerne mulighed for at modtage lægehjælp på grund af ophobning af penge og finansiering forebyggende procedurer. Typer af sygesikring er obligatorisk og frivillig beskyttelse.

Essensen af denne proces ligger i risikoen for overførsel forbundet med sundhedsmæssige fordele (midlertidige eller permanente) og udgifter i forbindelse med dets nyttiggørelse. Handlen med forsikringsselskabet udstedte kontrakten. Formålet er at risikere at få omkostningerne i forbindelse med behandlingen af den sikrede til et medicinsk facilitet for medicinsk hjælp. Værdien af bidraget beregnes på grundlag af sandsynligheden for forekomst af den forsikrede begivenhed, sundhedstilstanden af klienten, hans eller hendes alder og andre faktorer. Emnerne er: borgerne, den forsikrede, den medicinske organisation.

Principperne for driften af sygesikringen er fastgjort på det lovgivningsmæssige plan:

 • Russisk deltagelse i programmer for tvungen sygeforsikring (CHI) ;
 • beløbet og betingelserne for at yde støtte til befolkningen inden for rammerne af OMC;
 • antallet af gratis tjenester;
 • PB borgernes deltagelse i frivillige forsikring (LCA), som dækker tjenester via MLA-programmet;
 • kombinationen af DMS og OMS.

Den juridiske side af problemet

Rettigheder inden for borgernes sundhed nedfældet Art. 41 i den russiske forfatning og loven "om sygesikring i Den Russiske Føderation". I disse regler hedder det, at alle borgere har ret til sundhedsydelser. På de statslige og kommunale institutioner er det gratis, det vil sige, på bekostning af budgettet, forsikring betalinger og andre indtægter. Beboere og valutaudlændinge på det område i Den Russiske Føderation, der er omfattet af MLA. Det vil sige, bør sundhedspleje opfylde behovene hos mennesker i at bevare niveauet for sundhed uanset deres finansielle midler.

Sygesikring: typer, forskelle

På det russiske territorium kan udstedes en politik om obligatorisk, frivillig og international sygeforsikring. Alle tre arter er forskellige i omkostninger, kvalitet og kvantitet af de leverede ydelser. MHI politik er obligatorisk for alle, der bor i det område af Den Russiske Føderation. Uden det, vederlagsfrit kun til akut lægehjælp. Hvis et forsikringsselskab ønsker at modtage en række tjenester i mere eller bedre kvalitet, bliver det VHI. Turister, der rejser uden for det område i Den Russiske Føderation er forpligtet til at udstede internationale forsikring selv.

CHI

handicap risiko refererer til den risiko, hvis forekomst ikke afhænger af den person, men det fører til betydelige omkostninger. De vedrører ikke kun enkeltpersoner, men også samfundet som helhed. Det er interesseret i at bevare sundheden for alle medlemmer.

Obligatorisk sygeforsikring er en form for social forsikring. Det sikrer beskyttelse i tilfælde af sygdom alle personer lige. Obligatorisk sygeforsikring - er en form for beskyttelse ejendom, som sikrer, at alle borgere, uanset køn, alder og social status, lige adgang til lægehjælp. Det gennemføres ved hjælp af et system af midler (føderale og territoriale) og specialiserede organisationer. Den sidste øvelse OMS operation på et kommercielt grundlag. Forsikringsselskaberne er mellemled mellem fonde og institutioner, der leverer ydelser til borgerne. Organisation og styring af hele systemet sker gennem fonde - non-profit institutioner, der opererer i overensstemmelse med den russiske lovgivning.

MHI er finansieret af forsikringspræmier (bidrag fra en enkelt skatteprocent på 3,6%), betalinger fra budgettet. I dette system, forsikringsselskaber er de arbejdsgivere, som bør indgå aftaler til fordel for arbejdstagere, iværksættere og offentlige forvaltningsmyndigheder på alle niveauer.

MHI politik

Dette dokument attesterer retten for en borger at modtage gratis lægehjælp ydes inden for rammerne af programmet. Den indeholder data om ejeren af den politik, kontrakt nummer med forsikringsselskabet, mærket af tilknytning til en bestemt klinik.

Indhold forsikring på ethvert forsikringsselskab blandt dem, der indgår i den CHI registret. Han virker på hele området i Den Russiske Føderation. Hvis du ændrer fulde navn, bopæl, dokumentdata eller for at identificere eventuelle uoverensstemmelser, at politik er nødvendig for at omregistrere inden for en måned. Om tabet af politikken bør informeres skriftligt af forsikring, og derefter gå videre til udskiftning procedure.

tjenester program

Mængden og betingelserne for at opnå en garanteret hjælp af et særligt dokument vedhæftet. Det grundlæggende program er udviklet af Ministeriet for Sundhed og godkendt af regeringen. På dette grundlag udviklede regionale programmer. De præciserer de vigtigste former for sygesikring, antallet og kvaliteten af de tjenester, takststruktur, betalingsmåder bistand. Rettighederne for de forsikrede til MLA er fælles for hele Den Russiske Føderation.

Som en del af den grundlæggende program giver primær sundhed, forebyggende, speciallægehjælp til personer med sådanne sygdomme:

 • Infektiøs, parasitisk (undtagen kønssygdomme, tuberkulose og AIDS);
 • cancer, hud, endokrine system sygdomme;
 • spiseforstyrrelser, nervesystemet, urinvejene;
 • sygdomme i kredsløbssystemet;
 • øje, øre og åndedrætssygdomme;
 • traumer;
 • sygdomme i bevægeapparatet;
 • medfødte misdannelser hos voksne;
 • lidelser i immunsystemet;
 • kromosomafvigelser;
 • graviditet, fødsel og abort.

Territorial program omfatter:

 • listen over sygdomme og typer af bistand til borgere på bekostning af budgetbevillinger og midler til territoriale fond af CHI;
 • procedure for udveksling af lægehjælp til visse kategorier af befolkningen;
 • lister over vigtige lægemidler og medicinsk udstyr, som er afgørende for levering af lægebehandling;
 • liste over medicin, der er en recept på fri eller 50% rabat;
 • en liste over organisationer, der deltager i programmet.

Medorganizatsii deltager i det regionale program, kan levere betalte tjenesteydelser:

1. I andre tilfælde end dem, der er fastsat i programmet, herunder på forespørgsel betingelser:

 • etablering af en individuel indlæg mednablyudeniya under indlæggelse;
 • brugen af lægemidler, der ikke vedrører den væsentlige.

2. Tjenesteydelser anonymt.

3. Ikke-residenter, statsløse personer, der ikke MHI politik.

4. Med selv-behandling af den forsikrede, undtagen i nødstilfælde, specialiseret, pleje.

Betalt tjenester, der leveres over de garanterede mængder CHI. Kontrakten præciserer de typer og mængder af lægehjælp, som er gratis. Afvisning af at underskrive aftalen ikke være årsag til at reducere mængden eller kvaliteten af de tjenester, der leveres i henhold til statens program.

Frivillig sygesikring

For at få de lægelige ydelser, der overstiger det nødvendige minimum til at udstede politik LCA. Mellem kunden og forsikringsselskabet henrettet en aftale, hvor, i bytte for en præmie betalt af forsikringsselskabet påtager sig at finansiere omkostningerne til behandling af sygdom eller traumatiske skader.

Afhængigt form af betalinger til at tildele disse typer af frivillig sygeforsikring: primær og ekstra. I det første tilfælde er der tale om at betale for behandlingsudgifter (dvs.. E. Forsikringsselskabet modtager ingen kontanter i hånden). Hertil kommer, at forsikringen indeholder de betalingsprocedurer, som ikke er medtaget i den åbne koordinationsmetode (eksperimentel behandling, tandlæge og tjenester proteser, behandling af kræft og så videre. D.), og indirekte omkostninger (tabt arbejdsfortjeneste som følge af handicap, fødselshjælp, og så videre. D.) .

LCA kan udøve individuelt eller kollektivt. Den anden mulighed er mere populære i hele verden. I dette tilfælde forsikringsselskabet fungerer som selskab (arbejdsgiver) og den forsikrede - sine medarbejdere. I henhold til aftalen, kan borgere modtage lægebehandling under visse omstændigheder. Disse typer af sygesikring i Den Russiske Føderation opererer på frivillig basis. Det vil sige, at politikken er købt af kunden, snarere end obligatorisk.

betalinger

Toldsatser for LCA beregnes på grundlag af medicinsk statistik, grundlæggende demografiske indikatorer (forventet levealder, dødelighed), sygelighed og hospitalsindlæggelse. Betalingen afhænger af varigheden af kontrakten. For årlige politiske satser er beregnet på baggrund af tilhørsforhold af den forsikrede til en bestemt aldersgruppe. Betaling sker på bekostning af de løbende bidrag. Takster for langsigtede aftaler tage hensyn ikke kun alder, men også demografiske faktorer, morbiditet under kontraktens løbetid. Finansieres af bidrag fra løbende betalinger og dannede reserver til fremtidige betalinger.

takster

Medicinsk forsikring, formål, typer, der er blevet diskuteret tidligere, til formål at beskytte ejendommen personers interesser i tilfælde af invaliditet. Men LCA til personer, der har individuelle sundhedsmæssige egenskaber forskellige fra gennemsnittet ydeevne og sandsynligheden for sygdom er højere.

Toldsatserne på sådanne politikker er meget differentieret. De er justeret til en sådan gruppe, afhængigt af resultaterne af en lægeundersøgelse:

 • Gruppe 1 - praktisk raske mennesker, der ikke har nogen familie historie. Der er børn, luftvejssygdomme, blindtarmsbetændelse, brok; ingen dårlige vaner; ikke arbejder i farlige erhverv.
 • Gruppe 2 - personer med en øget risiko for sygdommen, familiens historie af diabetes, hjerte-kar, pochechnymi- og galdesten, psykisk sygdom. En historie om traumatisk hjerneskade; Der er dårlige vaner; arbejder i skadelige produktionsbetingelser.
 • Gruppe 3 - raske personer med kroniske sygdomme; misbruger alkohol, beroligende midler; lider af neurose, hypertension, iskæmisk hjertesygdom uden angina.

Toldsatser er differentieret på alle disse parametre, og er beregnet separat for hver retning.

krænkelse af rettigheder

Alle typer af sygesikring er underlagt de samme principper. I tilfælde af en af disse kendsgerninger borgernes ret til at modtage kvalitet lægebehandling anses overtrædelser:

 • ulovlig indsamling af penge til medicinsk personale til at hjælpe med de beløb, der er fastsat af staten programmet;
 • ulovlig indsamling af midler i kontanter medicinske faciliteter til bistand, henvisninger, recepter på lægemidler;
 • køb af medicin og produkter mednaznacheniya fra den godkendte liste over programmer på bekostning af patienterne;
 • forsinkelser i at yde lægehjælp;
 • afvisning af at yde bistand under MLA.

For mere information om, hvilke former for sygesikring opererer i en bestemt region kan fås fra den territoriale fond af CHI i Sundhedsudvalget.

International praksis

sundhedsvæsen tilgængelighed - et centralt emne i noget land. Prioriterede typer af sygesikring er i høj grad afhængig af historiske traditioner. I USA, alle former for sygeforsikring drives af frivillige bidrag. I de fleste lande ikke et program af offentlige midler. For dem, LCA er et presserende behov. De ældre og fattige mennesker er involveret i statslige programmer. Men alle de arbejdstagere, arbejdsgivere betaler VHI. I Storbritannien National Health Service funktioner. VHI er dannet på en sådan måde, at kunderne kan betale for ikke-planlagt kirurgisk behandling eller forbedre kvaliteten af lægelige ydelser. I nogle lande i det sekundære marked udvikler typer af sygesikring for borgere rettet mod yderligere betalinger, som ikke er omfattet af den sædvanlige politik. I Europa er der støtteprogrammerne statslige. Men den vigtigste kilde til finansiering politik obligatorisk forsikring.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.