Kunst og underholdningFilm

Svensk filmdirektør Lasse Hallstrom

Den svenske filmdirektør, skuespiller Lasse Hallström, to gange Oscar-nomineren, blev født i Stockholm i den første måned i sommeren 1946. Hans mor Karin Luberg er en kendt forfatter, og selvom hendes far arbejdede som en simpel tandlæge, viet han hele sin fritid til at optage en video på et amatørkamera.

Kreativ måde

Lasse Hallstrom, hvis film er nu almindeligt anerkendt og populær, forsøgte at efterligne sin far i alt. Derfor er det ikke overraskende, at direktøren startede sin karriere som clip maker. Hallstrom filmade videoer til mega-pop- gruppen ABBA. Ifølge hans bekendtgørelse forlod deres fælles arbejde og tidsfordriv et betydeligt pres på sit fremtidige arbejde.

Den første vigtige debut af regissøren i den store biograf er filmen "My Doggy Life", hvor Lasse dukkede op i to roller - direktør og medforfatter af manuskriptet. Denne teenage retro tragicomedy i 1985 blev verdensberømt og modtog to nomineringer til de mest prestigefyldte i verdens biografpris "Oscar". Billedet er skabt ud fra den selvbiografiske roman af Reidar Jönsson, hvis hele fortegnelse er bygget på barnets opfattelse af den omkringliggende virkelighed: minder, skuffelser, fantasier. Derfor er plottet som sådan særligt vigtigt i biografen, og en kort fortælling af historien giver ikke et ægte billede af billedet. Hele filmen er mættet med subtil humor, venlighed, lys nostalgi til tider langt væk og stille sorg over den uopfyldte første kærlighed.

Inspirationskilder

Regisseret af Lasse Hallström, der analyserer hans udvikling kreativt, kaldte han sine tidligste tegneserier Milos Forman, takket være, at han lærte at se nærmere på mennesker for at se en komisk skygge bogstaveligt i enhver livssituation. For at forstå visdommen om at arbejde med skuespillere reviderede direktøren omhyggeligt og gentagne gange værkerne af den store mester John Cassavetes. Men hans hovedinspiration Lasse Hallström kalder det uovertruffen Chaplin, som ikke var bange for at kombinere drama med komedie, komedie og tekster.

Hollywood debut

I 1993 brød Lasse Hallstrom bogstaveligt talt ind i Hollywood med den tragicomiske melodrama "Hvad spiser Gilbert Grape?", I hvilken ung, men allerede berømt Johnny Depp og Leonardo DiCaprio var med. Det svenske regissørs bittert stranglende bånd blev skudt på baggrund af roman fra den unge forfatter Peter Hedges, billedets billede fortæller om rutinen i provinsbyen Endor. Billedet om anerkendelse af verdensfilmkritikere hænger tæt sammen med projektet Emir Kusturica "Arizona Dream". Seks år senere blev Lasse Hallstrom nomineret til en Oscar til retro drama "Regler for vinproducenter."

En vigtig milepæl i hans karriere

Romantisk melodrama "Chokolade" Lasse Hallstrem skudt i 2000. Ifølge skaberen er projektet et underholdende eventyr om den evige konfrontation mellem den nye og den traditionelle og vigtigheden af at nyde livet. Billedet er baseret på samme navn af Joanne Harris, en britisk forfatter. Hovedrolle blev spillet af Johnny Depp og Juliette Binoche, navngivet for udførelsen af karakteren af skønheden Vianne Rocher på Golden Globe og Oscar. I filmen optrådte regissørens kone, skuespillerinde Lena Olinn, som den anden skuespiller i rollen som Josephine Muscat. Efter succesen med "Chokolade" lavede direktøren flere flere billeder, der var medtaget på listen over kultfilm-mesterværker i begyndelsen af XXI århundrede: "Hachiko: Den mest trofaste ven", "Kazanova", "Mystifikationen".

Uden overdreven sentimentalitet

Direktørens mindre betydningsfulde arbejde er melodrama "Kære John", som berømte filmkritikere anklagede for at have alle de nødvendige komponenter til kassekontoret. Faktisk var Lasse Hallström, hvis film tidligere blev filmet uden spekulativ sentimentalitet, i filmen "Kære Johannes" samlet krig, kærlighed mellem en eksemplarisk pige og en dårlig fyr, der lider af helteens autisme og lymfom, kanonisk adskillelse på grund af krig, skønhed i den omgivende natur, svømning i Havet i regnen og smukke kys. Melodrama stjernede stjernede unge stjerner af fabrikken Greene Channing Tatum og Amanda Seyfried. Ifølge direktøren lykkedes det at overføre til skærmen "kemi", der opstod mellem hovedpersonerne. Skuespillere opfordrede direktøren til at kommunikere med dem, erkendte Lasse, at han følte sig yngre.

Sentimental film om den kulturelle dialog mellem kulturer

Under oprettelsen af det næste mesterværk af Hallstroms "Spice and Passion" blev direktøren hjulpet af to legendariske figurer i amerikansk tv og biografhistorie - Oprah Winfrey og Steven Spielberg, der optrådte som producenter. De tre udførte casting, redigerede scriptet og konsulterede, scannede optagelserne. Forestil dig en mere passende direktør for biografen om Frankrig, en blanding af kulturer, emigranter, kærlighed og overvinde er umuligt. Lasse Hallström, hvis kreative stil længe er blevet dannet, var ideel til stillingen som direktør i filmtilpasningen af historien skrevet af Richard Morais. I filmen "Krydderier og lidenskab" følger Lasse hans kreative tradition - yndefuldt øger de nuværende problemer, underholdende og underviser samtidig seeren. Billedet var virkelig multinationalt - amerikanere, som blev investeret af oligarmer fra De Forenede Arabiske Emirater, filmade en film om indianere i Frankrig i titelrollen med en engelsk filmstjerne takket være den svenske direktør. For et komplet billede manglede kun den russiske antagonist, men heldigvis gjorde han det uden.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.