FormationVidenskab

Stamme er en ren kultur af mikroorganismer. Stammer af bakterier, vira, svampe

I biologi er der udviklet en specifik nomenklatur for at beskrive en bestemt organisme, der tilhører kongerighederne hos dyr, svampe eller planter. Det afspejler tilhørsforhold til en art afhængigt af funktionerne i morfologi og udseende. For dyr er kriterierne for henvisning til en art gældende afhængig af muligheden for at give frugtbare afkom under befrugtning. Disse regelmæssigheder gælder dog kun for disse organismer, mens mikrober ikke kan klassificeres på denne måde.

Begrebet en belastning i mikrobiologi

På grund af forekomsten af et stort antal organismer, som har morfologiske egenskaber, men forskellige biokemiske og immunologiske egenskaber, er det umuligt at anvende en standardnomenklatur til navngivning af et navn. Som et resultat introduceres et begreb som for eksempel stamme. Dette er en ren kultur af mikrober, som det var muligt at isolere og isolere på et bestemt sted i en bestemt time.

Hver mikrobe, som tilhører den samme stamme, ligner en anden sådan repræsentant for biokemiske, morfologiske, immunologiske og genetiske kriterier. Men inden for rammerne af en bakteriel art af en sådan analogi observeres ikke. Derfor er stammen et mere fleksibelt navn for mikrobiell kultur. Fordi den hurtige udveksling af genetisk materiale (mutation) fører til forekomsten af nye organismer inden for arten, men med andre egenskaber er det denne definition, der giver mere præcist karakterisering af patogenicitet og virulensfaktorer.

Bakteriestammer

Den eksisterende nomenklatur for bakterier tillader os at klassificere arter af organismer, men karakteriserer ikke deres nye egenskaber. Sidstnævnte forekommer på grund af hurtig mutation, der erhverver nye egenskaber, herunder patogene for mennesker, husdyr og planter samt andre mikrober. Et eksempel på nomenklatur med eksemplet på E. coli er som følger: Riget er bakterier, typen er proteobakterier, klassen af gamma proteobakterier, rækkefølgen er Enterobacteriales, familien af enterobakterier. Slægten er Escherichia, og arten er Escherichia colli. Der er imidlertid mange kulturer af bakterier af arten Escherichia colli, der udviser forskellige egenskaber. De isoleres i separate bakteriestammer og har et ekstra navn. For eksempel Escherichia colli O157: H7.

E. coli i sig selv er til stede i menneskets tarm og forårsager ikke sygdom, men stamme O157: H7 er ekstremt patogen på grund af tilstedeværelsen af flere virulensfaktorer. Hun noterede sig en epidemi af enterotoksige sygdomme i de sidste 5 år.

Viral stammer

Betegnelsen stamme er et fleksibelt navn for organismer med de samme egenskaber, som blev isoleret og derefter identificeret og beskrevet i en bestemt lokalitet på et bestemt tidspunkt. Med sin kurs kan viruset erhverve nye egenskaber på grund af antigenisk drift. Dette vil skabe en ny viral stamme, måske mere patogen end dens forfader.

Visualiser fremkomsten af nye stammer, der er mulige af influenzaviruseksemplet. Det tilhører familien af orthomixovirus og kaldes afhængigt af antigener (hæmagglutininer og neuraminidase) HxNy. X og Y er numeriske værdier, som afspejler tilstedeværelsen af antigener. Eksempel - H5N1, kendt for den nylige epidemi af svineinfluenza med hurtig fremgang i hæmoragisk lungebetændelse. Ifølge teorien kan en ny og farligere stamme udvikles fra denne stamme på grund af den samme antigeniske drift.

Svampestammer og protastammer

Af alle mikrober er svampe den mindst variable, selvom deres biokemi også er kompleks. På grund af en mere kompleks struktur end bakterier og vira, og også på grund af manglen på mekanismer til hurtig genoverførsel, stiger antallet af nye svampestammer ubetydeligt. Der er også den opfattelse, at enhver ny nyligt fundet svampestamme er en allerede eksisterende organisme, der simpelthen ikke stødte på forskere.

En lignende situation eksisterer i protesternes rige. Deres evne til at mutere er lavt, derfor er sandsynligheden for, at nye stammer fremkommer hurtigt, ekstremt lille. Nye varianter af organismer af samme art vises dog stadig. Derfor syntes de tilsyneladende også før, men blev ikke opdaget.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.