SundhedKræft

Som tiden zoner kan påvirke risikoen for at udvikle kræft?

Tidszoner, hvor folk bor, kan være forbundet med en lille øget risiko for at udvikle visse former for kræft, viser en ny undersøgelse. Denne risiko opstår som følge af overtrædelse af dit biologiske ur.

Døgnrytmeforstyrrelser

Menneskelig biologiske ur kan løbe fra, hvis han arbejder på nathold, for eksempel. Forskere kalder sådanne døgnrytmen lidelser. De er blevet forbundet med en øget risiko for kræft i skifteholdsarbejdere, ifølge Dr. Neil Keporaso, epidemiolog ved National Cancer Institute og undersøgelsens hovedforfatter.

Men ændringer i døgnrytmen, som opleves af mennesker, der arbejder i skiftehold, er nøglen, da de går på arbejde i løbet af dagen til at arbejde om natten. Keporaso og hans team opmærksomhed til de mindre og mere subtile uregelmæssigheder i det biologiske ur, som også kan påvirke risikoen for at udvikle kræft.

Faktisk har mange mennesker har små forstyrrelser i døgnrytmen i form af sociale jetlag. Det sker, når man holder sig til at sove i en uge, men bryde det op i en weekend, når du ikke har brug for at komme op tidligt på arbejde.

Men den sociale jetlag kan også opstå på grund af tidszone, sagde Keporaso.

På hvilket tidspunkt stiger solen?

Afhængig af den tidszone, kan tidspunktet for solopgang og solnedgang variere: flytte 5 graders længdegrad vestpå gennem tidszoner resulterer i en 20-minutters forsinkelse i stigende af solen, ifølge en undersøgelse præsenteret den 2. april på det årlige møde medlemmer af American Association for Cancer Research. Disse resultater er endnu ikke blevet offentliggjort i peer-reviewed tidsskrift.

For eksempel, hvis en person vågner op på 8:00 i Boston, på gaden, kan allerede være lys. Men hvis han bor i Ohio og vågner op på samme tid, i samme tidszone, vinduet kan stadig være mørkt. Sollys "fortæller" biologiske ur mand i Boston, det blev morgen, men for beboerne i Ohio sker ikke, når han vågner. Dette fører til dissonans mellem tiden på uret og det biologiske ur.

Social jetlag er blevet forbundet med forskellige tilstande, herunder fedme og diabetes. I den nye undersøgelse har forskere været opmærksom på kræft.

Kræft og det biologiske ur

Forskerne analyserede data fra 4 millioner voksne, der har været diagnosticeret med kræft mellem 2000 og 2012. Folk i undersøgelsen levede i 11 stater i det kontinentale USA.

Resultaterne viste, at for hver 5 graders længdegrad fra øst til vest i samme tidszone, risikoen for at udvikle enhver form for kræft er steget med 3 procent i mænd og med 4 - hos kvinder.

Forskerne undersøgte også risikoen for at udvikle visse former for kræft. For eksempel mennesker, der levede i den vestlige region af den tidszone, havde en 4 procent større risiko for at udvikle prostatacancer, og 13 procent - af kronisk lymfatisk leukæmi (en kræft, som påvirker de hvide blodlegemer), sammenlignet med dem, der boede i det ekstreme østlige del af tidszone.

Kvinder, der bor i de vestlige regioner i den tidszone, var 4 procent højere risiko for at udvikle brystkræft med 12 procent - af kronisk lymfatisk leukæmi, og 10 procent - livmoderkræft, sammenlignet med dem, der boede i den østligste del af den samme tidszone , fandt forskerne.

Alle disse øger risikoen for kræft er relativt små, og forskerne siger, at der er behov for mere forskning for at fastslå, om der er en årsagssammenhæng mellem kræft og krænkelser af den menneskelige biologiske ur.

grunde

Mekanisme, der kan binde døgnrytme og kræft er fortsat ukendt. Det kan dog være en relativt nylig ændring i folks daglige liv.

Gennem hele sit liv på Jorden daglig menneskelig dag svarede til bevægelsen af solen. Folk var aktive i løbet af dagen og hvile om natten. Men pludselig ændrede alt. Folk opholde sig indendørs i løbet af dagen og er udsat for stærkt lys om natten. Dette kan føre til reducerede niveauer af melatonin. Det er muligt, at lavere melatonin kan påvirke immunsystemet, samt øget risiko for kræft hos mennesker.

Selvom der er behov for mere forskning Keporaso siger, at sandsynligvis hver enkelt af os kan drage fordel af naturligt lys i løbet af dagen og ved at reducere kunstig belysning om natten.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.