Nyheder og SamfundKultur

Social rolle - er menneskers adfærd i samfundet, der er forbundet med social status

Social rolle - er en status-rolle koncept, som er en af de mest populære teorier i sociologi. Enhver, der er en del af samfundet, og samfundet i overensstemmelse med den udfører en række funktioner, og derfor i dette koncept er genstand for personlighed. Kendte amerikanske sociologer har lagt grundlaget for begrebet personlighed, de var R. Minton J. Mead og T. Parson, selvfølgelig, alle har en vis værdi for hans bidrag til deres indsats og potentiale for udviklingen status og rolle koncept.

Social status og sociale rolle - det er de to vigtigste begreber, der beskriver den sociale adfærd af mennesket. En person der indtager en vis plads i samfundet, fast social position og har visse rettigheder og ansvar. Det er denne holdning og definerer den sociale status for den person. Samtidig en mand har flere statusser, hvoraf den ene er den vigtigste eller base, der er den grundlæggende status - det er et erhverv eller en post mand.

Social rolle - er en funktion af en person, som han udfører som en del af deres sociale status i et bestemt socialt system. Og i betragtning af, at den ene mand flere statusser, at der derfor det udfører en række roller. Summen af beløb sociale roller inden for samme sociale status - det er et socialt sæt. Man udfører mere sociale roller, hvis han har en langt højere status og position i samfundet.

Den sociale rolle, som en person, der arbejder i den sikkerhedstjeneste, er fundamentalt forskellig fra rollen sæt af formanden, er det klart og let. Generelt er den første gang systematiserede begrebet social rolle i den amerikanske sociolog T. Parsons, takket være som den er blevet tildelt fem grundlæggende kategorier er kvalificeret visse sociale roller:

  1. Social rolle - er noget, der er reguleret i nogle tilfælde. For eksempel er den sociale rolle offentlig ansat - en strengt afgrænset i kassen, og den rolle, som den ansatte - mand, stærkt eroderet og individuel.
  2. Nogle roller er ekstremt følelsesmæssige, mens andre kræver stringens og tilbageholdenhed.
  3. Sociale roller kan være forskellige metoder til forberedelse. Det afhænger af den sociale status, der er ordineret eller opnås ved mennesket alene.
  4. Omfanget og rækkevidden af autoritet inden for de samme sociale roller er klart defineret, og er ikke selv installeret det andet.
  5. Fungere som motiveret af egeninteresse eller for den offentlige gæld.

Det er vigtigt at huske, at den sociale rolle - det er en model for adfærd, afbalanceret mellem rolle forventninger og menneskets natur. Det vil sige, det er ikke den nøjagtige mekanisme, og det forventes at ordningen fra en bestemt social rolle, og den rolle, adfærd er specifik, afhængigt af den enkelte. Igen vi ordne, at den sociale rolle på den person, på grund af den specifikke sociale status, udtryk for et bestemt erhverv, aktivitetsområde. For eksempel lærer, musiker, studerende, sælger, leder, revisor, politiker. Den sociale rolle den enkelte er altid en vurdering på den del af samfundet, der er godkendt eller fordømt. For eksempel rollen som en kriminel eller prostitueret er en offentlig reprimande.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.