SundhedMental sundhed

Skizofreni stadier: beskrivelse, tegn og egenskaber ved behandling

Meget ofte kalder folk hinanden "skizofreni" bare for følelsesmæssig inkontinens, en vis impulsivitet eller en uheldig reaktion af hjernen. Ofte kaldes folk som ikke-permanente og ændrer deres beslutninger nemt. Hvor lidt investerer vi i dette koncept og hvor meget vi ikke ved om hvad det egentlig er for sygdommen, hvordan det manifesterer sig og hvad skizofreniens stadier er.

Hvad er skizofreni?

Schizofreni er en hel gruppe psykiske lidelser, der er forbundet med en forstyrrelse af følelsesmæssige reaktioner, en opfattelse af omverdenen, sig selv i det og tænket. Schizofreni kan genkendes ved en række særegne egenskaber:

 • Utilstrækkelig adfærd
 • Skarpe og urimelige humørsvingninger.
 • Urimelig aggression
 • Disorganisering af tænkning.
 • Krænkelser af tale- og motorfunktioner.
 • Auditiv hallucinationer.
 • Brad.

På grund af den omfattende liste over symptomer, er der stadig diskussioner om, hvorvidt skizofreni kan betragtes som en særskilt sygdom, eller det er diagnosen bag, hvor der er mange syndromer og psykiske lidelser.

Hvem kan blive syg

Undersøgelser viser, at ca. 0,5 procent af den samlede befolkning på planeten er på et eller andet stadium af sygdommen. Ofte begynder sygdommen at manifestere sig i en ung alder, omkring 20-30 år. De er ramt lige så ofte af både mænd og kvinder.

grunde

Det er kendt, at folk, der bor i byen, lider af skizofreni meget oftere end landsbyboere. Nogen forbinder risikoen for at blive syg med en genetisk disposition. Det er bevist, at hvis et familiemedlem (mor, far, bror eller søster) lider af denne lidelse, er sandsynligheden for at starte skizofreni skridt for skridt meget højere.

Forøg risikoen for at blive skizofrene alkohol og stoffer. Selvom der også er en teori, der tværtimod forbinder afhængighed af narkotika og alkohol afhængighed med ønsket om at forhindre ubehag og frygt forbundet med psykisk sygdom.

Et interessant forhold mellem risikoen for at udvikle sygdommen kan observeres ved at studere statistikken. Ifølge figurer bliver folk født om foråret og vinteren sygere oftere. Også infektioner båret i livmoderen øger modtagelsen af psyken til denne sygdom.

Den mest populære årsag til skizofreni er dopaminteorien. Hos raske mennesker produceres dopaminhormonet, neurotransmitteren, der er ansvarlig for persons psyko-statiske tilstand, i en vis mængde. Et nedsat eller forhøjet niveau af dette hormon forårsager hallucinationer, mani, nonsens - de vigtigste symptomer på skizofreni.

symptomer

Der er tre hovedgrupper af symptomer:

 • Produktivt (positivt) - hallucinationer, delirium.
 • Negativ (underskud) - apati, mangel på vilje, svaghed, stiltiende.
 • Kognitive - forstyrrelser af verdens opfattelse, krænkelser af mental aktivitet, opmærksomhed, disorganisering af tale.

Prodromale fase

Som mange sygdomme har skizofreni en prodromal periode. Dette er den tidligste fase af skizofreni. Dette er den periode, hvor sygdommen endnu ikke er begyndt at udvikle sig, men nogle funktioner og de tidligste symptomer på sygdommen kan allerede fortælle lægen og patienten om den forestående sygdom. Det er bevist, at i tilfælde af skizofreni kan sådanne symptomer ses omkring tredive måneder før begyndelsen af indlysende symptomer.

Symptomer på prodrom:

 • irritabilitet;
 • Social isolation;
 • Morbid lavt humør
 • Følelse af modvilje mod andre;
 • Lyse manifestationer af aggression.

Stadier af skizofreni

1. Den indledende periode er den første fase af skizofreni. Symptomer efter prodromalperioden intensiveres og bliver mere udtalt. Denne fase varer indtil eksacerbation. kendetegnet ved:

 • Irritabilitet.
 • Vrede.
 • Øget energi og fysisk aktivitet.
 • Reaktiv eller neurotisk subdepression.
 • Forstyrrelse af selvoplevelse i verden.

2. Aktiv, akut fase. Denne periode af sygdommen varer normalt fra en måned til to. Karakteristisk for denne fase af skizofreni er symptomerne:

 • Psykisk sammenbrud.
 • Sterke hallucinationer.
 • Manglende evne til at skelne virkeligheden fra vrangforestillinger.
 • Forvirring af tale og tanker.

3. Det sidste stadium er karakteriseret ved en knappe symptomatologi (apati, ligegyldighed, skræmmende ro). Det forekommer efter den akutte fase og er særligt udtalt, hvis der ikke er udført nogen passende terapi.

4. Remission. Når de første stadier af skizofreni passerer, er livet bedre og det ser ud til, vender tilbage til sit tidligere kursus.

5. Tilbagefald. Ofte vender skizofreni tilbage, og patienten (og hans pårørende) står overfor alle de vanskeligheder, der er forbundet med den psykiske sygdom igen. Alle stadier af sygdommen kan gentages igen i mange år. Ofte er det muligt at bemærke regelmæssigheder og træk ved sygdomsforløbet i en bestemt person. Med alderen øges antallet af tilbagefald normalt, men der er tilfælde af fuldstændig opsving.

Disse stadier af skizofreni er opdelt meget betinget. Men hver sygdom er cyklisk, og disse cyklusser gentages den ene efter den anden gennem livet. Schizofrener lever ofte i en bestemt verden. Og det starter omkring teenageperioden. Manifestationer af sygdommen er helt individuelle. Nogen under eksacerbationer ophører simpelthen med at opfatte verden omkring ham og lukke i sig selv. Nogle lider alvorlige pasninger med fuldstændigt tab af sig selv, der kræver øjeblikkelig indlæggelse.

Mange patienter i remissionstrinnet lever et normalt liv og håber på fuld tilbagesendelse. Men oftest forsøger de at bruge så meget tid som muligt alene, er ikke interesserede i det modsatte køn og er i konstant frygt for tilbagefald.

Narkotikabehandling påvirker positivt sygdommens manifestationer. Det lindrer symptomerne og forbedrer patienternes generelle velfærd.

behandling

Behandlingen af skizofreni er mere symptomatisk, består af medicin (beroligende midler) og forskellige måder at social og psykologisk støtte på.

I den akutte / aktive fase af skizofreni anbefales det at behandle på hospitalet. Dette vil beskytte patienten mod selvmord i en tilstand af påvirkning, hjælpe patientens slægtninge, da pleje af en sådan patient er meget kompleks og individuel (oftest mister de muligheden for at passe sig selv, og deres adfærd er karakteriseret som socialt uacceptabel). Derudover fører hospitalsbehandlingsmetoder til en tidlig påbegyndelse af remission.

Ofte forbliver patienter med skizofreni efter perioden for eksacerbation aktive og med støtte fra medicin og terapeut kan føre et normalt liv og arbejde.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.