SundhedMental sundhed

Skizofreni er et barn: Symptomer, diagnose og behandling

Skizofreni er en relativt almindelig sygdom. Det er diagnosticeret, ikke kun hos voksne, men også hos børn. Hvad er essensen af denne sygdom? Svaret på dette spørgsmål er ikke kendt for mange forældre. Kun specialister er klar over sygdommens art. Så skizofreni hos barnet, symptomer, diagnose og behandling af sygdomme - de emner, der er værd at undersøge.

Skizofreni: udskrift af udtrykket, og forekomsten af sygdommen

Ovenstående udtrykket omfatter en hjernesygdom. Når der forekommer tegn på skizofreni: menneskelig adfærd og mentale funktion er nedsat. Tidligere denne sygdom kaldet psykisk sygdom, vanvid, galskab. I 1896 Kräpelin begyndte at gælde for sygdommen begrebet "dementia praecox". Kun siden 1911 begyndte at bruge udtrykket "skizofreni" på grund af E. Bleuler.

Skizofreni, da statistikken viser, lider ikke mindre end 1% af indbyggerne i vores planet. Ca. 10% af dette tal - det er børnene. De sygdommen kan forekomme på forskellige alderstrin. Af denne grund er eksperter inddelt i grupper af sygdom:

 • skizofreni spædbørn og førskole;
 • skizofreni skolealderen;
 • adolescent skizofreni.

Årsagerne til skizofreni hos børn

Synspunkter moderne fagfolk om årsagerne til sygdommen baseret på modellen af disposition og stress. I overensstemmelse med det en stor rolle spilles af interaktionen med beskyttende disposition og stressfaktorer i udviklingsprocessen. Prædisposition inkluderer:

 • genoverførsel, skyldes som barnet kan udvikle sygdommen;
 • patologiske processer i centralnervesystemet;
 • fraværet af de nødvendige betingelser for at lære.

Stressfaktorer - er begivenheder, der øger sandsynligheden for at udvikle sygdomme som skizofreni hos barnet. Symptomer opstår ofte på grund af død af en relativ. De negative faktorer omfatter også kilderne til kronisk stress. Eksempel - den mishandling af et barn. Det er værd at bemærke, at den genetisk disposition ikke altid udvikle skizofreni. Sygdommen vises, når en tilstrækkelig stærk udsættelse for stressfaktorer, og forudsat, at personen ikke har tilstrækkelige ressourcer til at modstå sygdom.

Især skizofreni og tidlig skolealder

Statistikkerne viser, at ca. 69% af spædbørn og børn i førskolealderen, sygdommen begynder før en alder af 3 år. Skizofreni er et barn 2 år kan meget vel blive vist. I 26% af alle børn udvikler sygdommen mellem 3 og 5 år. De andre børn sygdommen er diagnosticeret i 5-8 år. Skizofreni oftest opdages hos drenge. Piger sjældent konfronteret med denne lidelse.

Skizofreni tidligt og førskolealderen er opdelt i flere former:

 • faktiske kræft;
 • kontinuerligt progredient;
 • træg.

Malign nuværende form i begyndelsen og førskolealderen

I 1,5-2 år begyndte det at udvikle en sådan skizofreni hos barnet. Symptomerne omfatter fading af psykisk aktivitet, hvilket reducerer interessen for de spil, forsvinden følelsesmæssige tilknytning og lyst til at kommunikere. Patienten ophører med at underholde sig selv med legetøj. Hans spil er ensformigt svingende, aflytning ikke-gaming poster (stykker af jern, stokke, reb).

Et eller andet sted i et år malignitet flow bliver mere udtalt. Børn er ikke længere svare på spørgsmål, ikke reagerer på adskillelse. Deres spil bliver mere knappe. Småbørn forringet visuel perception, der er frygt. Et par år senere tilstanden af syge børn kan let forbedre. Nedsætter sværhedsgraden af observerede mistænkelige symptomer forsvinder excitation og frygt, er søvn forbedres. Forværring af skizofreni forekommer normalt i den anden krise alder, i 7-8 år.

Kontinuerligt en progressiv form for tidligt og skolealderen

For denne form for skizofreni kendetegnet ved forekomst af symptomer på sygdommen i en alder af 5-9 år. Hos børn, der er mistanke og mistro. De kan give op venskab med andre børn og hævder, at det vil tage væk alt legetøjet. I nogle tilfælde er der en vanvittig stemning i forhold til forældrene.

Når kontinuerligt progredient børn kan danne spontant fantasier. Når sygdommen forekommer visuelle og auditive hallucinationer. De får selskab af erfaringer, der opstår under søvn.

Træg form for skizofreni i begyndelsen og førskolealderen

Sådan genkender skizofreni hos barnet, som løber i denne form? Sygdommen begynder ved 3-4 års krise. Dens udseende provokeret af psykogene faktorer såsom adskillelse fra moderen og faderen, ændringer i situationen. Sygdom barnet udvikler sig langsomt. Gradvist reduceret omgangskreds. Barnet er i berøring med de enkelte børn. En sådan nedgang skyldes behovet for at kommunikere.

For mere træg skizofreni er karakteriseret ved følgende symptomer:

 • appetitløshed;
 • overtrædelse talehastighed;
 • søvnforstyrrelser;
 • umotiverede frygt forbundet med eventyr og fantasier, som derefter ofte provokere udseendet af forfølgelse ideer.

Med forældre et barn bryder op så let. Nogle børn ikke lade deres mødre og fædre, men en sådan adfærd, de observerede kun på grund af frygt oplevet. I nogle tilfælde børn viser sådanne symptomer som grusomhed, ondskab, aggression, sadisme.

Især skizofreni hos børn i skolealderen

Funktioner af psykologisk billede af skizofreni hos børn i skolealderen er, at sygdommen opstår umærkeligt og langsom. Hos nogle patienter, er der forskellige frygt. Børn bekymre sig om deres eget liv og helbred af forældrene. I første omgang kan oplevelsen være begrundet. Så de mister deres betydning og er ikke forbundet med nogen begivenheder. Børnene mister interessen for læring, spil, synes vrangforestilling tanker om påvirkning af overnaturlige kræfter.

Med andre børn, at sygdommen er anderledes. De opfinde deres egen fantasiverden, som er afbildet i tegningerne. Patienterne er nedsænket i deres fantasi fuldt ud, at noget hvisken, grimasse, hård skifte til virkelige hændelser. Disse børn lege alene, efterspørgsel fra andre, at de blev kaldt aliaser.

Især unge skizofreni

I nogle tilfælde er der er forløbere for forekomsten af sygdommen. De repræsenterer en absurd opførsel, uforklarlige adfærd, depressive eller maniske episoder. En lignende tilstand hos spædbørn varer fra flere dage til flere uger.

Efter forløbere for skizofreni hos unge er udløst af alvorlige konflikter med jævnaldrende, skandaler med forældre, der forsøger at vold. Den resulterende sygdom er anderledes. Nogle har reduceret aktivitet, forsvinder interesser og voksende følelsesmæssige og viljesbestemte lidelser. Andre synes neurotiske frygt, tanker, impulser.

Diagnosticering af sygdommen ved de ICD-10 kriterier

For sygdom "skizofreni" en test, der kan udføres i laboratoriet, og det ville have på den sygdom, der skal udvikles. Diagnosen stilles af læger med hensyn til kriterierne i ICD-10 (International Classification of Diseases revision 10). Ifølge dem, hvis sygdommen besidde mindst 2 symptomer (tegn på de sidste 5 angivet nedenfor) eller 1 klart symptom (af de første fire tags):

 • lydløs gentagelse af tanker i mit hoved;
 • vrangforestilling opfattelser;
 • auditive hallucinationer, udseendet af udenlandske stemmerne i mit hoved, der diskuterer eller kommenterer adfærd af patienten;
 • vrangforestillinger;
 • vedvarende hallucinationer af ethvert område, ledsaget af ustabile eller ikke fuldt ud dannede vrangforestillinger uden klare følelsesmæssige indhold, eller vedvarende overvurderede ideer;
 • revet tale, der mangler sund fornuft;
 • Tilstedeværelsen af lidelser såsom hærdning, spændingen, manglen på svar på de spørgsmål, stupor, negativitet;
 • ændringer i adfærd, manglende interesse i verden og kommunikere med andre mennesker, isolation;
 • tilstedeværelsen af negative symptomer såsom apati, upassende eller fattigdom af følelser, social tilbagetrækning og social uproduktive.

differentialdiagnose

Skizofreni hos unge og småbørn manifestere disse tegn, som er indbygget i mange andre sygdomme, så brug differentialdiagnose. Den specialister opgave er at udelukke tilstedeværelsen af somatiske, neurologiske og organiske mentale lidelser, giftige stoffer i kroppen.

Hvis barnet har skizofreni, som forældre gøre? De har brug for at se en specialist for at få anvisninger til en fuld lægeundersøgelse, herunder:

 • inspektion;
 • generelle og biokemiske blodprøver;
 • urinanalyse;
 • EKG;
 • screening for medikamenter og andre undersøgelser (om nødvendigt).

retningslinjer behandling

"Skizofreni" diagnose er behovet for den klassiske ordning for behandling. Det omfatter følgende trin:

 • akut behandling;
 • stabiliserende (dolechivatsya) terapi;
 • vedligeholdelsesbehandling.

Formålet med akut behandling - fjernelse af symptomer (vrangforestillinger, hallucinationer, psykomotoriske lidelser). Ved behandlingen med antipsykotika - psykofarmaka. Når den stabiliserende behandling er tildelt et lægemiddel, som er blevet brugt i den første fase og havde en positiv effekt. Neuroleptisk anvendt ved en lavere dosis for at fjerne symptomerne. Understøttende behandling udføres med de samme stoffer, som elimineret tegn på sygdommen, men i meget mindre doser for at forhindre gentagelse af tilbagefald.

Den skade af behandlingen og behovet for psykosociale behandlinger

Diagnosen "skizofreni" - en kronisk lidelse. Langsigtede prognoser for de fleste patienter er pessimistiske. Men på grund af antipsykotiske lægemidler er det muligt at opnå en forbedring af patienterne. I behandlingen af skizofreni hos børn antipsykotika er meget udbredt. Effekten af lægemidler på barnets krop er endnu ikke fuldt forstået. Brugen af stoffer kan undertiden forårsage alvorlige bivirkninger. Således behandling - kan ikke en sikker proces, men ikke give op på ham.

Skader fra psykofarmaka - en af funktionerne i behandling af en sygdom. Den anden funktion er behov for psykosociale behandlinger. Disse omfatter social færdighedstræning, indgreb involverer familie, placere patienter i specialskoler.

Afslutningsvis er det værd at bemærke, at skizofreni hos barnet, symptomerne på som er varieret - det er normalt en arvelig sygdom. Men undersøgelser viser, at ikke alle tilfælde af enæggede tvillinger ved fødslen både børn bliver syge med skizofreni. Dette bekræfter, at sandsynligheden for dets forekomst påvirkes ikke kun genetiske faktorer. Når symptomer på skizofreni , du har brug for at se en læge. Sygdom kræver diagnostik (med sygdommen "skizofreni" en særlig test er ikke udført i laboratoriet, er det kliniske billede taget i betragtning, skal klagen være blod- og urinprøver, er yderligere undersøgelser udpeget). Sygdommen kræver også langtidsbehandling og anvendelsen af anti-stoffer efter fjernelsen af tilgængelige symptomer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.