SundhedSygdomme og betingelser

Skader - en ... skade, deres konsekvenser og behandling. typer af skader

Med skader stødt hver person i mit liv. De optræder i en række forskellige situationer og for en række forskellige årsager. Det drejede sig om disse spørgsmål nu og ønsker at tale. Så skade. Hvad er det? Hvornår og hvordan de opstår, hvad er, og hvilken form for bistand er nødvendigt at fastsætte i første omgang - læs om det på.

terminologi

I første omgang må vi forstå den terminologi, der vil blive anvendt i denne artikel. Skade - er ikke blot en overtrædelse af integritet, men også funktionaliteten af organer og væv, der opstår som følge af udsættelse for miljøfaktorer. Parallelt hermed også nødt til at beskæftige sig med det faktum, at sådanne skader. Så det er et bestemt antal skade (deres befolkning), som gentages under visse omstændigheder, de samme grupper i en og samme periode. Det er værd at bemærke, at denne skade - er en statistisk indikator, som giver dig mulighed for at få et fuldstændigt billede af, om en bestemt type skader i visse befolkningsgrupper. Jeg må sige, at disse indikatorer er vigtige. Efter alt, de gør det muligt at analysere epidemiologi forskellige typer af skader, samt vælge den rigtige måde at forebyggelse.

mekanisk skade

Efter at have forstået, at skader - det er de problemer, der opstår som følge af miljømæssige faktorer, bør også overveje en række deres klassificering. I første omgang vil vi fokusere på mekaniske skader. I dette tilfælde den humane væv påvirker mekanisk styrke, et resultat, som har vis indflydelse og beskadigelse. Hvis vi talte om dyr, har mekanisk traume blevet såret af en sele, en pisk, kæderne (der indeholder hunde). Hos mennesker er disse skader opdelt i flere undertyper:

 • Operating skade. E. Opnået som et resultat af kirurgi.
 • Random. Det kan ske både på grund af den person (fx forekomsten af skade fra en rive) og uafhængigt af det (faldende mursten på hovedet).
 • Tribal, t. E. Produceret under processen med fremkomsten af barnet født.
 • Militær skade. E. At det opnåede på tidspunktet for de militære (bekæmpe) operationer.

Men dette er ikke den eneste klassificering af mekaniske skader. De er også opdelt i:

 • lige (der er på et bestemt sted som et resultat af anvendelsen af traumatiske mekaniske kræfter) og indirekte (vises nær punktet for anvendelse af de traumatiske kræfter (for eksempel en dislokation af skulderleddet som følge af et spring fra en højde);
 • multiple og enkelt;
 • lukket (integritet af huden og slimhinderne i dette tilfælde ikke krænkes, og dette kan være blå mærker, forstuvninger, frakturer) og åbne (som et resultat af deres slimhinder, samt integriteten af væv er brudt, er det ofte åbne knoglebrud og forskydninger).

Skader, der opstår som et resultat af mekanisk skade

Hvis en person kommer til skade, er det sikker at nødt til at forstå, hvad der præcist er det. For eksempel kan forekomme efter skade som følge af mekanisk skade:

 1. Hudafskrabninger. I dette tilfælde krænkes integriteten af epidermis (eller lidelse en vaskulær overfladelag beskadiget lymfeknuder eller blodkarrene). Det skal også bemærkes, at overfladen hudafskrabninger altid først våd, derefter dækket hun med en skorpe af koaguleret blod og plasma. Denne grovere med tiden forsvinder, og i stedet for hudafskrabninger på i nogen tid kan lagres særlig hudpigmentering (farve vil være lidt lysere den sædvanlige hud). Fuldt helbrede hudafskrabninger efter en uges tid eller to efter de er modtaget.
 2. Blå mærker. De dannes i stedet for mekaniske skader på grund af brud fartøjer. Således kan blodet ses gennem det øverste lag af huden, derfor en sådan skade er synlig farve i de blå og røde farver. Over tid vil farvepalet af blå mærker ændre det tyder på, at han snart vil forsvinde (fra lilla-blå til gul-grøn). fuld helbredelse tid afhænger af mange faktorer og varierer i forskellige mennesker (faktorer, der påvirker niveauet for nyttiggørelse dybde, størrelse og lokalisering af skader).
 3. Forstuvninger. Det er en anden form for forskydning af knogler i leddene (såkaldt ledskader). Det sker først og fremmest i de øvre ekstremiteter, sjældent - i bunden. De kan være ledsaget af nedbrydning af væv. Slået af erfarne læger.
 4. Brud af knoglerne. Dette er en overtrædelse af integriteten af alle menneskelige knogler i skelettet. Ofte ledsaget af læsioner af det omgivende væv, blodkar og muskler brud, samt forskellige former for blødninger. Frakturer lukket (sted inden blødt væv) og åbne (der er et hul i huden, hvorved den brækkede knogle kommunikerer med det ydre miljø).
 5. Sår.

Flere detaljer om sårene

Således integriteten af beskadiget væv slimhinde. Sår ofte trænge ind dyb væv. Det er vigtigt at bemærke, at en sådan traumer kan være farlige for mennesker af flere grunde: muligheden for blødning; opbrudte væv kan infiltrere infektionen; er der risiko for at overtræde integritet ikke kun, men også de indre organer fungerer.

Der er en klassificering af sår, som er opdelt afhængigt af betingelserne for forekomst:

 • Klip. Opstå ved akut eksponering for bevægelige objekt (oftest en kniv).
 • Punktering. Det påføres genstanden, som har et lille tværsnit.
 • Stab.
 • Torn. Opstå på grund af udspiling af væv.
 • Bid, der opstår som følge af virkninger på menneskers tand væv.
 • Hakket. Anvendt en tung skarp genstand (som oftest er øksen).
 • Knusning skade. I dette tilfælde er der ikke bare et hul, men også knusning væv.
 • Bruised. Er resultatet af stump kraft traumer (eller slag af en stump genstand).
 • Pistolskud. Opstå som følge af et skydevåben eller såret af eksplosivt våbenteknisk materiel.
 • Scalped sår - dem, der resulterer i separation af huden.
 • Forgiftet. Opstå i tilfælde af, at såret som følge af trauma eller bide giften indtages.

Andre typer af skader

Således skaden - en skade kroppens væv og enkelte organer. Ud over mekanisk, tildele følgende typer dem:

 1. Termisk skade. Opstår som følge af virkningen på kroppen af høj eller lav temperatur. De skader, der kan opstå som følge af termisk skade: forbrændinger (forårsaget af udsættelse for høje temperaturer) og forfrysninger (på legemet i et sådant tilfælde, virkningerne af lav temperatur). Det er værd at bemærke, at den største fare er netop den anden type skade - forfrysninger. Og alle, fordi de har såkaldt "latenstid", når signalerne kroppens problemer er for svage og endnu mindre mærkbar.
 2. Skematisk skade. I dette tilfælde den menneskelige krop passerer gennem lynnedslag eller teknisk elektrisk strøm. Dette resulterer i varmeenergi, som forårsager skader, oftest det brænder.
 3. Kemisk skade kan fremstilles ved at underkaste organismen syrer, baser, tungmetalsalte og lignende. D. Det er vigtigt at bemærke, at visse kemikalier kan forårsage lokal ødelæggelse, men nogle også trænge dybt ind i kroppen, der forårsager mere alvorlige skader.
 4. Stråling skade. Det er et resultat af handling på organismen af ioniserende stråling eller for at sige det enkelt - stråling.
 5. Biologisk traumer kan forårsage forskellige infektioner, vira, bakterier og giftstoffer, toksiner og allergener.
 6. Psykiske traumer. Dette er en særlig form for problemet. Og alle, fordi de klassificere en sådan traumer er yderst vanskeligt. Normalt opstår som følge af tunge følelser. Det fører til forskellige smertefulde reaktioner af de autonome og mentale sfærer (det kan være så simpelt neurose og depression).

Klassificering ved alvorligheden af kvæstelser

Forskellige former for medicinske skader adskiller også af graden af alvorlighed. Med dette kriterium er isoleret:

 • Alvorlige kvæstelser. I dette tilfælde, skarp, betydelig forværring sundhedsstatus. Beskæftigelsesegnethed er brudt i en periode på en måned eller mere.
 • Moderat skade. Ændringer i kroppen ekspression. Handicappet anses for at være 10 til 30 dage.
 • Mindre skader. Krænkelser forekommer i kroppen anses for at være mindre. ydeevne tab ikke forekommer.
 • Akutte skader. Handlinger opstå som følge af en traumatisk faktor.
 • Kronisk skade. Opstå som følge af eksponering til det samme sted på kroppen af den samme traumatiske faktor.
 • Microtrauma. I dette tilfælde traumatiseret vævsceller.

Klassifikation afhængig af miljømæssige faktorer

En skelnen er også skade afhængig af miljømæssige faktorer. I dette tilfælde er det almindeligt at tale om den slags dem:

 1. Arbejdsskadestyrelsen. E., De, der forekommer i fabrikkerne.
 2. War traumer - kan fås som et resultat af en militær aktion.
 3. Landbrugs skader er på markerne, kvæg yards, og så videre. D.
 4. kan fås Personskade i private hjem.
 5. Transport skade påført håndværk.
 6. Sportsskader er et resultat af at dyrke sport (både professionelle og almindelige).
 7. Barndom traumer kan være en person, der ikke har nået 14 år.

førstehjælp

Umiddelbart efter en sådan begivenhed, ligesom at komme til skade, offeret i den nærmeste fremtid, er det nødvendigt at yde al mulig bistand. Hun naturligvis vil variere afhængigt af forskellige faktorer. Dog skal det bemærkes, at i de fleste tilfælde, når en skade er bedst at søge en læges hjælp: gå til den nærmeste medicinske facilitet. Eller, hvis det er nødvendigt, ringe efter en ambulance. Efter alt, kun en uddannet tekniker kan behandle problemer af varierende sværhedsgrad.

Hvad skal man gøre i en bestemt sag

Som allerede nævnt ovenfor, vil støtten til skader være betydeligt anderledes. i hvert fald en person imidlertid nødt til at vide, hvad den skulle have virkning i første omgang.

 • Forstuvning. Jeg gætter på, at den person, der oplever dette problem, er det muligt for smerte. Også, kan fejlen opstå hævelse eller blålighed. På palpering af området strækker gør ondt endnu mere. I dette tilfælde bør det skadede område være at anvende en bandage, der vil begrænse bevægelsen. Skal påføres oven på isen. Den selvsamme område af skaden skal placeres lidt over niveauet af hovedet (i dette tilfælde, kan du reducere hævelse og blålighed).
 • Om dislokation "fortælle" den unaturlige stilling af lemmerne. Og selvfølgelig, ville offeret oplever ganske stærke smerter. Så er det nødvendigt at fastsætte den forvredet ben i den mest bekvemme position, anvende is og gå til lægen. Bemærk: selv-reducere en dislokation er strengt forbudt!
 • Hvis skader kun kan lave en kold komprimere. Indimellem kan det være nødvendigt fastsættelse bandage.
 • Knoglebrud. Forstå, at den person, vendepunkt, kun at se på en x-ray. Så hvis der er mistanke om dette problem, skal du straks gå til lægen. Pre-behov for at fastsætte benet, immobilisere det så meget som muligt. Du kan også anvende is.
 • Sår. For det første skal de være sikker på at skylle. Til dette er det nyttigt at varme rindende vand, eller bedre endnu, "hydrogenperoxid". I tilfælde skal det stoppes blødning. Kanterne af såret med jod kan glip af mærket. Efter alt dette, kan du anvende en ren, tør forbinding.
 • Eftersom forfrysninger er nødvendigt for at klare tør varme. Det er også værd at huske på, at du har brug for så lidt som muligt til at røre huden på de berørte områder af kroppen.
 • Med forbrændinger bør afkøles under rindende koldt vand berørte dele af kroppen. Optimal køletid - 15-20 minutter. Hvis over 20% af de ramte områder af kroppen, pakket ind i en ren offer, dyppet i koldt vand, ark. Bør gives narkose. Dernæst er det nødvendigt straks at tilkalde en ambulance.
 • Når stød indvirkning første person bør frigives fra handlingen deraf. For eksempel kan du slukke for hovedafbryderen eller "pull" af offeret ved hjælp af brædder eller stave. I intet tilfælde må du ikke røre den person, der stadig arbejder strøm, fordi lider begge inklusive en redningskrans! Efter traumet af offeret bør sættes, husly, give en varm drik. Hvis der ikke er bevidsthed, er det nødvendigt at give en sniff af ammoniakdampe. Hvis der ikke er hjerte, havde brug for hjertemassage og brug af kunstigt åndedræt "mund til mund".

behandling

Vigtigt er det, kan behandling af skader også være ganske varieret. Det vil variere afhængigt af den mest skade. I sjældne tilfælde kan du give dig selv din egen mulige hjælp. I de fleste behandlingsmuligheder bør udpeges kun lægen. For eksempel hjerneskade behandlet for en meget lang tid. I dette tilfælde vil omkostningerne være meget alvorlige. Under normale skader ofte ikke engang behøver at søge en læges hjælp. Og for at slippe af med dem ikke kræver nogen form for materialeomkostninger.

effekter

Hvad er det så, kan være effekten af traumer? Der er også noget klart svar. Det hele afhænger af, hvilken slags skade var en mand. Så hvis der var en almindelig blå mærker eller et blåt mærke, efter en vis tid på denne ikke engang forblive eksterne påmindelser. Hvis der var en krise, vil konsekvenserne være. De kan ikke være synlige udefra. Men bare blive inde. Desuden, i dette tilfælde den brækkede kropsdel ofte minder sig selv. Dette angives med "vride" vejret. De mest alvorlige er virkningerne af stråling skader.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.