TravelingRetninger

Shirvanshahs Palace: beskrivelse, udflugter. Baku: attraktioner

Shirvanshah Palæ - er stolt og juvel zodcheskogo arv Aserbajdsjan. Kode-så er dette slot var residens for herskerne i Shirvan. Palace ligger i hjertet af statens hovedstad. Det ser ud til, at historien om de steder af interesse ikke allerede er uden interesse. Men dette objekt undersøges i landet mest. Hans undersøgelse involverede en masse arkitekter og videnskabsmænd. Millioner af turister hvert år besøger dette sted. Komplekset er utrolig smuk. Dens appel er ikke nedtonet i årenes løb, på trods af, at han har oplevet mange historiske begivenheder.

Historie seværdigheder

På borgen bygning mangel af indskrifter på datoen for dens struktur. Historikere har sat tidspunktet for dets konstruktion, ved hjælp af overskrifterne på de arkitektoniske objekter, der hører til palads kompleks. Så på den minaret af moskéen i Shah og i krypten fuldstændigt bevarede to sådanne inskriptioner. Disse data indikerer, at disse bygninger blev bygget efter ordre fra Shirvan Khalil-Ullah I. Ved graven tyder på, at det hører til år 839, og 845 minutter er angivet på minaret.

Hvis du mener, en af de teorier, der skubber historiker Leviatov blev palæet af Shirvanshahs bygget i de første årtier af det XV århundrede. Indtil 1501 generelt er der ingen kilder, der har nævnt denne attraktion. I en af de persiske krøniker det henviser til det faktum, at hæren Shirvanshah Farrukh-yessara tropper blev besejret i 1501. Shah Ismail I. Farrukh-yessar døde. Army Ismail Jeg tog Baku og delvist ødelagt slottet.

Der er ingen data om, hvordan var slottet af Shirvanshahs indtil den første halvdel af det XVI århundrede. I 1578 var Baku under reglen om tyrkerne. På det område af seværdighederne er bevaret port, som var blevet udstyret under regeringstid af Det Osmanniske Rige. Da XVII århundrede palads bygning var tom. Det levede kun nogle få embedsmænd.

I 1723 Peter I hær bombarderet Baku. Og Palace Shirvanshahs blev delvist ødelagt. I midten af det nittende århundrede i ruinerne af tiltrækning i stand til at formidle til den russiske agentur. I løbet af denne periode, slottet er under reparation, nogle af dets værelser renoverede pakhuse. Indtil 1992, objektet gik fra afdeling til afdeling, genopbygget, rekonstrueret. Umiddelbare reparationer blev afsluttet kun i 2006.

Objekterne indgår i palads kompleks

Shirvanshahs Palace (Baku) består af mange bygninger: selve slottet, moskeer, bade, og andre Ovda. Hver af disse er tilrettelagt regelmæssigt. Og først og fremmest vil jeg gerne tale specifikt om slottet. Det viste sig ikke på en og samme tid. Den tidligste byggeri anses for at være den centrale del. Er det område, der støder op til den vestlige facade, blev bygget lidt senere.

Indledningsvis var der 52 palace værelser, som var forbundet til hinanden via tre vindeltrapper. På første sal er der 27 værelser, mens den anden - 25. Planer af begge etager er næsten identiske. I den centrale del af væggene blev gjort tykkere. Hovedindgangen til slottet udstyret i den vestlige facade. Han er dekoreret med en høj portal. Alle værelser beliggende på anden sal, ser højtidelig. Det har også plads til familien og shahen selv.

Omkring slottet er der guidede ture. Ud over arkitekturen, kan ses et udvalg af husholdningsartikler fundet under udgravninger på stedet. Så udbudt dekorationer og våben går tilbage til det XIX århundrede, mønter, der tilhører de XII-XV århundrede, tæpper Shamakhy (XIX) og andre udstillinger.

Et andet formål med slottet

Divan-det er også en del af Shirvanshah Palace. Denne opgave er en lukket gård indrammet på tre sider lancet arkade. I centrum af den arkitektoniske sammensætning Divan placerede podiet på en meget høj rotunde pavillon ottekantet form. Dens hal er omgivet af en åben arkade. West facade er fremhævet portal, dekoreret med arabesker. Gennem den passerer stien til forhallen. De forbinder med hinanden plads, hvælving, der er placeret i podiet, og kontorlokaler.

Ingen entydige versioner med hensyn til destination Sofa Khan. Flere forskellige meninger. Det blev antaget, at anlægget blev brugt til at modtage gæster, statsrådet, sag eller generelt det var et mausoleum. Der er også teorier, at dette rum blev kaldt domstolen eller fremme lejlighed Palace. Divan-dateret til slutningen af XV århundrede. Disse konklusioner er baseret på analyse af de særlige kendetegn ved byggeriet stil. Funktioner af den arkitektoniske plan, lakonisk indskrift over indgangen til hallen og dungeon-crypt vise mindesmærket betydning Sofa Khan.

Helligdom af linealer

Shirvanshahs Palace (Aserbajdsjan) og en familie grav. Det er en rektangulær bygning toppede sekskantet kuppel. Udenfor er det dekoreret med Starburst. Over adgangsåbningen, der er en inskription, som meget sigende om formålet med objektet. Centerbygningen er gravkammeret med en kuppel. Under det er en krypt med fem begravelser: i to grave begravet børn i tre - voksne.

Mausoleum "dervish"

Mausoleum Seyid Yahya Bakuvi eller mausoleum "dervish", som ligger på den sydlige gård, der støder op til slottet. Det er bygget i den anden halvdel af det XV århundrede. Kendt faktum, at der er begravet en domstol videnskabsmand Seyid Yahya Bakuvi. Han tjente som Khalil-Olle I. videnskabsmand med speciale i astronomi, matematik og medicin.

Mausoleum har en ottekantet krop, fuldender en pyramideformet valmtag. Indeni er der en underjordisk krypt, som huser gravsten Bakuvi, og kameraet er placeret over graven. De kalksten blokke, som er placeret på siderne af mausoleet, udskåret tre små vinduer. De er sten gennem gitter. Buen del har en åbning, som bruges til at forene mausoleum og flere antikke moské.

Den "gamle" moské

Mausoleum Seyid Yahya Bakuvi i oldtiden bygget en helligdom kaldet "gamle". Type har også været kendt som moskeen i Kay Kubad. Det blev bygget på stedet af en meget gammel bygning. Det skete ved årsskiftet af XIV-XV århundrede. Objektet overlapper hviler på fire søjler af sten kuppel. Murværk mausoleum og moskeen er bundet fra hinanden. Den "gamle" fristed blev brændt i en brand i 1918. I dag, i stedet for helligdommen Kay Kubad er et par af kolonner, der engang stod i midten af objektet. Velbevarede fragment af væg fra taget.

Bani palads kompleks

Den palads kompleks har også Shirvanshakhs bade. De er placeret i bunden af strukturen. Turistattraktion fundet i slutningen af 30-erne af det sidste århundrede. Under udgravningerne blev fundet et stort rum, som består af 26 værelser. Hun var dækket med jord og den øverste del af haven var placeret. Delvist ryddet i 1953, og i 1961 blev det taget ud af drift. De overlevende fragmenter af vægge viser, at bath room overlappende kupler. De er blevet tilvejebragt åbninger til lys.

Semi-underjordiske bolig bade lov til at holde kølig om sommeren og om vinteren - varme. Anlægget omfatter to store firkantede rum. Fire pyloner parteret dem i et mindre rum. Det ydre rum gruppe blev fastsatte klæde, og internt - til svømning. I de anden gren beliggende reservoirer for varmt og koldt vand, blev et stort brændkammer udstyret. Opvarmet vand og lokalet med de gule sten af hvide fortykket olie. Disse dage, ture til Shirvanshakhs citadel afholdes dagligt fra 10 am til 17 pm. Billetpriser starter ved en dollar. Børn gratis indrejse.

Den ældste symbol på Baku

Baku byen, seværdigheder, som vi overvejer - er et sted, der bugner med en bred vifte af kulturelle og historiske genstande. En af dem er den ældste af sin symbol - den Maiden Tower. Dette er en enorm, imponerende størrelse af strukturen, som er placeret på en klippe. Ifølge forskerne, bygget milepæl i et par etaper: halvdelen af bygningen blev opført i V-tallet og den anden halvdel - i XII. Der er ingen konsensus der nøjagtigt ville beskrive formålet med objektet. Han er krediteret med den rolle og fyret, og defensive strukturer, og observatoriet, og templet for gudinden Anahita, og Zoroastrian Dahno.

fem kilometer boulevard

Baku byens attraktioner, der findes på hver tur - denne udvej. Så det ville være overraskende, hvis der ikke var et smukt sted, der er forbundet med havet. Primorsky Boulevard er en park, der løber langs bugten. Det har en langsommelighed næsten fem km. Byg det begyndte i begyndelsen af sidste århundrede. Arbejdet sluttede ikke der den dag i dag.

I første omgang tænkt som en enkelt etage Boulevard. Men som i 1977, har det Kaspiske Hav faldt, blev det besluttet at bygge den nederste terrasse. I dag, på boulevarden åbne et stort antal af caféer, restauranter og seværdigheder. Den vokser titusindvis af alle slags planter, blandt hvilke der er gigantiske kaktusser og baobab. Der på boulevarden dukketeater og en sejlklub.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.