SundhedSygdomme og betingelser

Sekundær kontraheret nyre: årsager, symptomer, behandling, prognose

Patienter konfronteret med urologiske sygdomme hører fra læger sigt nyreparenkym. Hvad er det, mest sandsynligt, eksperter spørger ikke og forbliver uvidende.

Konceptet og hovedfunktioner i nyrerne parenkym

Parenkym - er hoveddelen af stoffet. Dets bestanddele er hjerneceller (inderlag) og cortex (ydre lag) materiale. Strukturen af stoffet er glat, og ligner en kapsel, hvori legemet er anbragt, og elementer af urinvejene.

Den vigtigste funktion af parenchym - udskillelse af metaboliske produkter fra kroppen og dermed skabelsen af betingelser for at bevare den naturlige tilstand af det indre organ.

Tykkelsen af nyrevævet i en rask person af gennemsnitlig aldersgruppen fra 15 til 23 millimeter. Hvis patienten nogensinde er blevet overført infektionssygdomme, har afsluttet de helbrede kroniske inflammatoriske processer og i urinvejene, vil det føre til udtynding af vævet. Men parenkym har evnen til at et gradvist opsving.

Nu vil du ikke skræmme udtrykket nyreparenkymet, hvad det er, og hvad dens funktion var ukendt.

Egenskaberne af de primære og sekundære former af sygdommen

Primære og sekundære kontraheret nyre forskelle er mindre. De er som en faktor, der har fremprovokeret udviklingen af patologi - associeret sygdom.

Patienter, der er diagnosticeret med nederlag sit eget væv i arterierne, udvikle primær indgået nyre. De vigtigste forstadier af denne form for sygdom er: forhøjet blodtryk, for hvilke de observerede hypertensive kriser og lettere hjertesygdomme og vaskulære system.

Hvis patienten har en patologi ekskretionsorganerne systemet, begynder det at tynde og mister deres funktionsevne parenkym henholdsvis udvikler patologi - sekundær kontraheret nyre.

ætiologi

At studere funktionerne i patologi, bør kende årsagerne, under indflydelse af som udvikler en sådan sygdom, som en sekundær kontraheret nyre:

 • infektion af legemet af bakterierne på tuberkulose;
 • bakteriel nyretubuli skade uspecifik natur;
 • tab af glomeruli;
 • dannelse af concretions i kroppen hulrum;
 • diabetes.

Alle disse sygdomme føre til kredsløbsproblemer. Mangel på blod fører til unilateral eller bilateral rynket krop. Fremgangsmåden kan vare i årevis, og svækket områder i den første dyrkningsperiode bindevæv, og efter det dannede ar.

Eftersom den sekundære kontraheret nyre bevirker dannelsen er anderledes og udvikler ved sin baggrund nyresvigt, urologi denne diagnose er almindelig nok. Hver patient har brug for regelmæssig fysisk undersøgelse og ekstrarenal blod oprensningsprocedure gør det muligt at udlede fra kroppen af giftige stoffer.

Det kliniske billede og mekanismen for dannelse

På det første eksamen, kan lægerne ikke sætte en endelig diagnose. Der er dog en række symptomatiske manifestationer, som er karakteristiske udelukkende til renal ardannelse. Det mest slående er en krænkelse af urin afledning funktion, som patienten angiver indsamling af sygehistorie. Analyse af biologisk materiale viser, at den daglige vekselkurs overskredet. Samtidig mere urinproduktion om natten end om dagen.

Mindre åbenlyse manifestationer omfatter:

 1. Tilstedeværelsen af protein i urinen.
 2. Urin vægtfylde under det normale.
 3. Blodtryk stabilt forøget.
 4. Der var tilfælde af hypertensiv krise.
 5. Nuværende smerter i lænden.

Sekundær kontraheret nyre - macropreparations for hvilke karakteristiske træk er den delvise form fastholdelse, samtidig reducere vægten og størrelsen. Med udviklingen af patologi farveskift. I den indledende fase af nyre blod har en klar farvetone, mens dens krop bliver utilstrækkelige grå tinge synlige ar på overfladen. blødning steder er ikke fundet.

Den sandsynlige årsag til de kliniske indikatorer kan betragtes som primær aflejring og blokering af de renale Kar plak, hvilket førte til udviklingen af hypertension. Som sekundære årsager patologi ofte handle stroma, tubuli og glomeruli, fx betændelse eller degeneration.

Foreløbige resultat af behandlingen kan være gavnlig, forudsat patienten blev diagnosticeret med primær kontrakt nyre. Behandling ved regelmæssig dialyse vil føre til udvikling af kronisk suburemii type.

Konklusionerne af lægerne indikerer ofte en sådan omstændighed som en fysiologisk ændring i parenchym (regenerering forekommer i bindevæv).

Klinisk diagnose eksponeret: sekundær kontraheret nyre.

Moderne metoder til diagnosticering af en sygdom

Oplysninger indhentet under den indledende inspektion og resultaterne af forsøg, nok til endelig sat diagnosen til patienten. I denne situation, læger ty til moderne diagnostiske teknikker, hvilket muliggør at fastslå årsagen, formen og sværhedsgraden af sygdommen.

Således kan patienten tildeles:

 • generel og fuldstændig blodtælling;
 • fornyet undersøgelse af urinen;
 • Ultralydsdiagnosticering nyre;
 • Røntgen af columna;
 • magnetisk resonansimagografi;
 • kontrasterende computer diagnostik.

I de fleste tilfælde, flere test og en komplet scanning af kroppen, eventuelt med anvendelse af kontrastmidler.

Ved den indledende høring, skal lægen foretage en grundig sygehistorie. Dette vil gøre det muligt at etablere en livsform acceptabel for patienten, hvis han har nogen kronisk eller co-morbiditet, afholdt nogensinde behandling af urogenitale system. Sørg for at udføre palpering af nyrerne og eftersyn af hududslæt om emnet.

Korrekt ordinere behandling og diagnosticering af "sekundære kontraheret nyre" kan kun være kvalificeret og erfaren urolog.

Terapeutiske metoder til bortskaffelse af patologi

Patologi "sekundære kontraheret nyre" behandling involverer primært symptomatisk og til bekæmpelse af det vigtigste årsag og provokere udviklingen af sygdommen.

I tilfælde, hvor patientens patologi opstår, når ledsages af forhøjet blodtryk og nyresvigt symptomer er ikke manifesteret, læger ordinere saltfri diæt.

Hvis symptomerne på nyresvigt er identificeret, afskaffelse af afgørende ordineret medicin, der reducerer blodtrykket. Kosten indebærer afholdenhed fra kød i alle former, herunder fra bouillon. Dette vil medvirke til at reducere mængden af kvælstofholdige toksiner.

Hvis den indledende behandling er ineffektiv, kirurgisk indgriben er nødvendig, ledsaget af hæmodialyse og transplantation af donororganet.

Den anbefalede kost for sygdom

Salt-fri diæt indeholder en undtagelse til anvendelsen af sådanne produkter: kød, fisk, citrusfrugter. Forbudt skarp, surt, salt og krydret. Det er også nødvendigt at helt at opgive kaffe drinks og ren kaffe, røget kød og pølser, chokolade, skovsyre, løg og hvidløg, spinat og asparges.

Det er nødvendigt at styre den daglige mængde væske. Det bør ikke overstige halvanden liter, herunder de første kurser.

Anvendelse af animalsk protein bør holdes på et minimum. Ideelt set bør den udskiftes med vegetabilsk eller soja. Kalorieindhold fødevarer bør være høj, med et indhold af polyumættede fedtsyrer. Forbrug af fødevarer, der indeholder phosphor, kalium og magnesium, bør reduceres.

Hvordan forhindre udviklingen af renal ardannelse

Foranstaltninger til forebyggelse af sygdommen er meget omfattende, men de vigtigste er præsenteret som følger:

 1. Du har brug for tid til at helbrede sygdommen af en smitsom natur.
 2. Overhold kosten regime.
 3. Kontrol stofskifte.
 4. Lad ikke udviklingen af sygdomme i uorgenitalsystemet.
 5. Bly en aktiv livsstil.
 6. Undgå nyreskade.
 7. Drik kun renset vand.

Patienter, der er tilbøjelige til at udvikle nyresygdom, anbefaler vi regelmæssige eftersyn på nephrologist.

Prognosen for helbredelse

I de fleste tilfælde diagnosen "sekundære kontraheret nyre" ugunstig prognose for helbredelse. Helt overvinde sygdommen kan ikke, kan du kun opretholde en stabil tilstand af patienten.

Under visse betingelser, og hvis det er muligt, skal du have kirurgi på en nyretransplantation.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.